8/20/2010

Inspiráció - #8

8/18/2010

Kérdések - Question time!

Az az igazság, hogy ma egyszerűen nem visz rá a lélek semmi érdembeli cselekedetre. Próbálkoztam a harmadik állatos Sigma sminkemmel, de nem úgy sikerült, mint szerettem volna, így azon gondolkozom miről írhatnék.Vannak olyan napjaim, amikor úgy érzem minden összeesküdött ellenem. Youtube-on néztem pár videót és felmerült bennem a kérdés: Te milyen smink cuccokat viszel magaddal napközben? Van egy kis túlélőcsomagod minden eshetőségre? Miért?

I don't have any funky idea what to post. My Sigma animal inspired make-up was totally fail, sometimes everything I touch turns out wrong, it happened with my make-up today. I've seen some What is in your purse? videos on youtube so I ask: What is in your make-up bag? Which make-up items carry with you everyday? Why?

8/17/2010

Sigma contest entry - 'Tigris' smink / Tiger inspired make-up

Ezt ma csináltam. Tigrises, legalábbis szeretném annak hinni. :D
Ma kezdek angolul is írni. Ezt azt jelenti, hogy alaposan kiszúrok magammal, mivel kétszer annyi időbe fog kerülni megírni a posztot. Majd meglátjuk mire megyek vele, mennyire leszek kitartó.

I did this make-up today for Sigma Makeup's animal inspired contest. It's a tiger or meant to be.
I hope a dual-languaged beauty blog won't be too time consuming. Also I'll have posts in Hungarian only [in those topics which  I think not helpful or interesting to the foreigner].

8/16/2010

'Páva' smink - Sigma contest entry

Ez itt a Sigma Makeup versenyére készült sminkem. Nem lett teljesen olyan, mint szerettem volna, ez van. Egyszerűen zavar a kamera. :(

8/15/2010

Inspiráció - #7

Sminkkel webshopos szerzemények ^_^

Már elég régóta itt csücsülnek nálam, de egyszerűen nem volt időm írni.

Mindenekelőtt egy közérdekű információ: Szerdáig lehet jelentkezni a Sigma Makeup sminkversenyére youtube-on. Állatos smink a téma, itt található a videó minden fontos infóval. Maximum 3 sminket küldhettek. Szerintem megéri próbálkozni. Én mindig megpróbálom, ha tetszik a téma, sosem nyerek, de ez van.

Szóval a következő 3 napban ehhez fogok sminkeket csinálni, amit a 'minőségi' 6 éves webkamerámmal veszek fel. [A fényképezőmről nem tudom valamiért feltölteni a  gépemre a videókat.]

Jártam a sminkkel.com webshopjában és megláttam azokat az extrém Stargazer műszempillákat. Rögtön vettem belőlük kettőt [#60, #52] ehhez a versenyhez. Persze-persze... Nem csak ehhez. Nagyon jól néznek ki, még nem bontottam ki őket, tehát közelebbit még nem tudok mondani. A csomagolásban van hozzá ragasztó - szerencse, mert az enyém lehet már nem jó... Az áruk nagyon kedvező, mindössze 1350 forintba kerülnek. Hasonlóan extrém pillákat csak az Ó utcában láttam, de többe kerülnek [1300-2700 forint]. Az egyetlen szívfájdalmam az, hogy nem volt az a  fajta feketében, aminek csak a külső sarkában vannak hosszabb szálak [#44]. Mindenesetre biztos fogok még rendelni belőlük, legalább azt a nagyon hosszú, vörös szempillát [#64].
A csomagolással az egyetlen bajom, hogy túl nagy, és ahogy elnéztem, ha kibontom nem lehet biztosan visszazárni.

Ár: 1350 Ft
Termék: 5/5
Csomagolás: 4/5
Minőség: ?/5 [Még nem próbáltam, majd később megmondom.]
Összességében: 4,5/5
Megvennéd-e újra: Igen

A másik szerzeményem egy Revlon szájfény 'Pink Promise' színben. Azt tapasztaltam, hogy a webshopos képek nagyon jók. Tényleg olyan a szájfény, mint a képen. Mellesleg ezt a  szájfényt használtam a 'Kleopátra smink'-nél is. Egy külső fólia van rajta, mivel én tépem fel, biztos, hogy sosem nyitották ki előttem.Személy szerint szeretem az ilyesmiket, a drogériákban sokszor ezt hiányolom, főleg a szempillaspiráloknál. Szivacsos applikátor van hozzá.
Édeskés, cukorka illata van, emlékeztet valamire, de nem tudnám megmondani mire. Ami a  színét illeti, ez egy meggyvörös, apró, rózsaszín csillámokkal. Pluszpont, hogy nem az a ragadós fajta szájfény és 15-ös fényvédőt tartalmaz.


Ár: 875 Ft
Méret: 5,9 ml
Termék: 4/5
Csomagolás: 4/5 [Semmi különös igazából.]
Minőség: 4/5
Összességében: 4/5
Megvennéd-e újra: Igen [egy másik színben].

Kaptam 4 színmintát is a Barry M varázsporokból. 'Magyal', 'Opál', 'Éjfél' és 'Irizáló ezüst' színekben.

8/12/2010

Rocker/gótlány smink #2 [vizes smaragd] - tutorial

Ehhez a sminkhez igazán nem szükséges sok dolog, de szerintem nagyon látványos. Kell hozzá egy fekete ceruza, egy szemhéjfesték, testszínű púder és szájfény [esetleg zselés tus, vagy krémes fekete szemhéjfesték + szempillaspirál, rúzs].


1. Lealapoztam az arcom, kontúroztam, púderrel fixáltam. Carmexet tettem a számra.
2. Egy fekete ceruzával beszíneztem a szemhéjam mozgó részét, majd egy tömött lapos ecsettel ellágyítottam az éles vonalat.

3. Ezután ugyanazzal az ecsettel olyan szemhéjfestéket vittem fel, ami fekete, de benne sötétzöld csillámok vannak. [Artdeco - #318]

4. Ennek a sminknek az a lényege, hogy belülről haladunk kifelé, az éleket mindig ellágyítva. Így ismét rámentem a szemhéjamra fekete ceruzával, arra megint sötétzöld csillámos szemhéjfesték került. Ezt addig ismételtem, amíg elértem a kívánt formát.
5. Kihúztam az alsó szempilláim tövét fekete ceruzával és egy 'ceruza' ecsettel felvittem rá a szemhéjfestéket, ugyanezzel az ecsettel elmaszatoltam az éles vonalat.

6. Testszínű púderrel és egy pufi segítségével az összes külső kontúrt belemostam a bőrömbe. [A szemem alá hulló festéket letakarítottam egy nagy púderecsettel.]
7. Kihúztam a vízvonalat, szempillaspirál. Ezután tettem egy kis rúzst a számra – kézzel beledolgoztam. Megrajzoltam a szemöldökömet, direkt egy világosabb barna porral. Ha ’rendes’ szemöldököm lenne, akkor is egy kicsit világosabb színnel tölteném ki.
8. Matt pirosító [Ben Nye - Natural Blush] került az arcomra, egy folyékony arcfényből [W7 - Moon Light] pedig a szemöldököm fölé is tettem. A szemöldököm alá egy hideg arany csillogású szemfesték került.
9. Most jön a móka része a dolognak, amitől kicsit látványosabb, plasztikusabb lesz az egész egy hagyományos füstös szemnél. Egészen ragacsos, átlátszó szájfényből épp csak egy cseppet tettem a kézfejem hátára. Egy lapos rúzsecsettel a felső szempilláim tövébe vittem fel belőle vékonyan – nem akartam, hogy esetleg a szemembe folyjon. A széleit a lapos ecsetemmel, illetve a jól bevált szemhéjfestékkel elmaszatoltam.
[A szájfény helyettesíthető zselés tussal, krémes fekete szemhéjfestékkel, vagy a MAC régebben gyártott egy Eyeglass nevezetű terméket, azzal is. (Az Eyeglass ugyanolyan, mint mondjuk egy szájfény, csak kevésbé ragacsos, kifejezetten a szemen elérhető vizes hatásért fejlesztették ki.)]

10. Ugyanezzel az ecsettel még egy kis szájfényt vittem a számra. [Persze nagyon feketének nézett ki, ezért rámentem egy újabb réteg rúzzsal. Persze ha valaki idegenkedik az ilyen hullaszerű hatásoktól ezt nyugodtan kihagyhatja. Végülis rockerlány smink kapcsán jó ötletnek tűnt. :D

Igazából a szájfény egy idő után felragad a rác fölé is, de nem baj, jól néz ki. Be fog ráncosodni, ha valaki ezt képtelen lenne elviselni, akkor a szájfényt helyettesítheti, a fent említett dolgok valamelyikével, vagy csak egy kis irizáló/fénylő szemhéjport tegyen a szemhéja felső szempilláihoz.

A képeken sajnos nem látszik, hogy igazából milyen szépen csillognak a fények a bőrön.

8/10/2010

Kleopátra smink - tutorial

Ezt a sminket nem is tudom minek kéne neveznem. Sokkal inkább egy 'burleszk sminket' szerettem volna csinálni, mégis ez lett belőle. Tegnap este megcsináltam egyszer, akkor füstös volt [nem volt a szemhéj és s ránc között hézag], most inkább 'kleopátrás'.


1. Lealapoztam az arcom, a szemhéjamra tettem egy kis bázist [MAC - Paint Pot - Soft Ochre], illetve a mélyítő vonaltól, a halántékom felé egy fényes, krémes festéket [MAC - CCB - Shell]. Ettől majd szebben fog csillogni az arany.
2. Egy kis púderecsettel okker-óarany szemhéjport [Kryolan - SP 222] vittem fel a fényes szemhéjfestékre.
3. A szemhéjamra felvittem egy kicsit zöldesen-narancssárgán csillogó arany pigmentet. [MAC - Old Gold] A széleit könnyen bele lehet a másik arany színbe dolgozni.

4. Ezután egy lapos, ferde szemöldökecsettel húztam egy vonalat a ránc fölé, követve annak ívét. Ehhez egy olyan barna festéket használtam, ami zöldesen csillog. [MAC - Club]

5. Ugyanezzel az ecsettel a felső részét a vonalnak elkezdtem feljebb húzni.

6. Visszamentem erre a vonalra és egy sötétzöld színt [MAC - Humid] használtam, felfele satírozva, de nem mentem vele olyan magasra, mint az előzővel.

7. Egészen a vonal aljára tettem egy kis matt feketét [MAC - Carbon], hogy kicsit mélyebb legyen a vonal.

8. Egy pufi ecsettel elsatíroztam az esetleges éles vonalakat, amik a szemöldököm felé esnek.
9. Egy fekete ceruzával kihúztam a felső szempilla vonalam egészen vékonyan, illetve az alsó vízvonalam.

10. Egy puha barna ceruzával vastagon meghúztam az alsó szempilláim tövét. [Essence - Hot Chocolate]

11. A ferde ecsettel a ceruzára is tettem egy kis Club szemhéjfestéket. Az alsó széleket egy tiszta ecsettel finomítottam.

12. Hogy élesebb és sötétebb legyen a felső szempilláim tövében a vonal, egy tussal [Ben Nye - fekete száraztus] meghúztam újra. Tettem a szemöldököm alá egy csillogó testszínű fényt.

13. Szempillaspirál. Pirosító [ebből én kettőt használtam, az első egy sötét, kékes rózsaszín arany csilámmal, a másik egy matt, barackos rózsaszín.] Bronzosító, amiből az orromra is tettem.
14. Cseresznyepiros szájfény.

[Amúgy én elfelejtettem a szempillaspirált, csak sokkal később jutott eszembe. :D]

8/08/2010

Inspiráció - #6

8/07/2010

Rúzsozással kapcsolatos tippek és trükkök

Elvileg ez ennek a 'sorozatnak' az utolsó része. Hamarosan írok valami sokkal szórakoztatóbbról, milliónyi ötletem van, csak úgy fest időm nincs.

Fontos arra emlékezned, hogy akárhányszor átfested a hajad valamilyen más színűre vagy árnyalatúra, a rúzsod is hozzá kéne igazítanod.

Ha kicsit sárgásak a fogaid, akkor jobban teszed, ha tartózkodsz a világos, illetve sápadt rózsaszín rúzsoktól. A meleg, sötét árnyalatok sokkal jobb választásnak bizonyulhatnak.

A szín kissé változhat a különböző fényeknél. A hideg, kék fényeknél a hidegebb árnyalatú rúzsok jobban néznek ki, habár például a lilás árnyalatok sokkal intenzívebbek ilyen megvilágításban. A meleg színek, mint a barnák, a korallvörösek, a narancsok kevésbé élénknek és szürkének tűnhetnek, esetleg zöldesnek. Sárgás fénynél, mint a gyertyafény minden meleg, arany-narancssárga szín pompásan fest, amíg a hideg színek kevésbé teltnek és kevésbé tisztának. Ha csak a hideg színek állnak jól, akkor a tiszta, hideg-arany helyett próbáld ki azokat az árnyalatokat, amik közelebb állnak a vöröshöz.

A vörös rúzs felélénkíti a fáradt bőrt, de ugyanakkor szigorúvá is teheti az arcvonásokat.

Sok nő bőrtónusa világos és mégis abba a hibába esnek, hogy sötét, erős színeket választanak. Ettől az arcuk „vámpíros” lesz, más szóval a szépségük áldozatául esnek. A világos hajat és bőrszínt általában a világos színek emelik ki.

Az életkor is egy fontos tényező. Az idősebb nőknek jobban áll egy természetes, világos árnyalat, mivel a nagyon élénk színek szigorúvá teszik az arcot és kiemelik a ráncokat.

Idősebb nők számára szintén jobb választás egy tartós rúzs, mert a kor előrehaladtával a száj vonala kevésbé lesz határozott[, illetve ha a száj környéke nagyon ráncos] így a nem tartós rúzs könnyen elfolyik.

Rúzsozás előtt dörzsöljünk az ajkunkra egy kis vizes fahéjport, vagy egy kevés fahéjolajat. [Egyetlen csepp elég, mert sokan érzékenyek rá.] Próbáljuk ki a niacin tartalmú ajakdúsítókat. A niacin a B-vitamin egyik formája, amely serkenti a vérkeringést így, az ajkakat dúsabbnak mutatja.

Használjunk bőrszínű ajakceruzát az alsó ajak középső részén, ezzel teltebb hatás érhető el, akárcsak a színjátszó rúzzsal.

Ha eltört a rúzsunk, tartsuk a törési felületeket gyertya lángjában egy-két másodpercre [egyébként kormos lenne a lángtól], majd nyomjuk össze. Tartsuk kistányéron, és tegyük a hűtőszekrénybe, amíg megszilárdul.

8/04/2010

Inspiráció - #5

Essence - [Surfer Babe] Pointbreak körömlakk teszt [review]

Szeretem a furcsa színű körömlakkokat, ezt tegnap találtam egy Rossmannban. Az Essence-nek mindig nagyon jó dolgai vannak, meglepően olcsón.
 • Krémes állagú, nem csillámos.
 • 2 rétegben is jól fed.
 • Nem csíkoz, nem buborékosodik.
 • Viszonylag gyorsan szárad.
 • Az ecsetet viszont egy kicsit keskenynek találtam.
 • Illetve az állaga lehetne egy hangyányival sűrűbb.

Méret: 8 ml
Ár: 499 Ft

Az árához képest egy nagyon jó körömlakk, különleges, kissé kékes galambszürke színben. ^_^

A képeken 2 rétegben, alapozó- és fedőlakk nélkül.Termék: 4/5
Csomagolás: 4/5
Minőség: 4/5
Összességében: 4/5
Megvennéd-e újra: Igen.

MAC - Superglass teszt [review]

Ha elhatározom, hogy ellenállni fogok a limitált ideig kapható MAC termékeknek, bármik legyenek is azok, akkor egyszercsak meglátok valamit, aminek képtelen vagyok ellenállni. Pedig tényleg igyekeztem...

Igazából semmi olyasmi nem jelent számomra kísértés, amit el tudok intézni egy "ilyenem/hasonlóm már van" mondattal. Sajnos a Superglass nem ez a kategória. Lássuk milyen is.
 • Apró, közepes és nagy méretű csillámokat tartalmaz.
 • Tükörszerűen fénylik.[Sokkal fényesebb, mint egy egyszerűen 'vizes hatású' szájfény, szerintem.]
 • Sokféleképpen használható, vékonyan átlátszó, enyhén színt ad és csillog, viszont vastagabban egészen fényes és rendesen kiadja a színét.
Amíg nem láttam közelről semmi különösebb "ez kell nekem" érzés nem kerített hatalmába. Megnéztem a maccosmetics.com-on milyenek a színek, megnéztem youtube-on pár review-t, de akkor sem éreztem úgy, hogy ez valami különleges lenne. Az egészben a következők érdekeltek csak, miért jobb, mint a Dazzleglass:
 • Nem ragad annyira. [Szerintem a másik sem ragad különösebben.]
 • Egyszerűen le tudod törölni anélkül, hogy csillám maradnak az álladon és mindenfele az arcodon. [Ezt sem tapasztaltam a Dazzleglass kapcsán.]
A csomagolásban tetszik, hogy végre nem kerek vagy téglatest alakú, hanem hatszöges. Illetve tetszik, hogy ecsetes applikátor van hozzá [a szivacsos végű nekem nem szimpatikus].


Végül kettőt vettem. Habár a 'Tunnel of Love' és a 'Cherry Electric' is nagyon tetszett. Az előbbi egy sötét, barnás bordó, zöld-narancs színű csillámmal, az utóbbi egy nagyon erős neon rózsaszín.

A 'Gift Wrap' egy narancssárgás-rózsás barackszínnek néz ki, de a számon - a csillám ellenére - teljesen természetesnek hat. A 'Fab Frenzy' egy sötét lila, kék csillámokkal, ez sem túl erős magában, szerintem mindkettő nagyon szép. Finom vanília illatuk van.


Hozzátenném, hogy kicsit drágának tartom a magyar árat. Hivatalosan 18 amerikai dollárba kerül, ez pontosan  3832,23 forint lenne.

Méret: 4,5 g [A Dazzleglass mindössze 1,92 g az oldal szerint, habár méretre ugyanakkorának tűnnek és árban is hasonlók. (Biztos a csillám matt nehezebb, nekem ez jutott eszembe, aztán lehet nem ezért van. :D)]
Ár: 5300 Ft.

Termék: 5/5
Csomagolás: 5/5
Minőség: 5/5
Összességében: 5/5
Megvennéd-e újra: Igen.
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe