9/28/2010

DMU - Napi smink 28092010


9/27/2010

DMU - Napi smink 27092010

"Let the sunshine in!"9/26/2010

Design Hét Budapest 2010

Idén is megrendezésre kerül a Design Hét Budapesten. Személy szerint már 3 éve örömmel tölt el eme esemény.

No, de mi is az a Design Hét? Ez egy olyan Budapest egész területén zajló eseménysorozat, vagy éppen fesztiválnak is nevezhetjük, amelynek keretein belül kiállításokon, [divat]bemutatókon, workshopokon vehetünk részt. Célja a design megismertetése a nagy közönséggel és a szakmabeliekkel, betekintést nyerhetünk hazai és külföldi designerek munkáiba.

Az idei Design Hét a design társadalmi és gazdasági fontosságára összpontosít, jelmondata: Design - Élj vele!

"A design valóságos katalizátor, alapja a folyamatos innováció. Az üzleti folyamatokba és a vállalati kultúrába építve olyan új minőséget és többletértéket teremt, amely növeli a versenyképességet, és lépéselőnyt jelent a többi piaci szereplővel szemben. A design a vállalkozásfejlesztés hatékony eszközeként stratégiai jelentőséggel bír. A 2010-es hívószó nem pusztán a gazdasági döntéshozók és a hazai vállalkozások figyelmét próbálja a designban rejlő lehetőségekre irányítani, de a nagyközönségét is, hiszen egy ország fejlett designkultúrája egyet jelent a magasabb életminőséggel, valamint az épített és vizuális környezet továbbá a szolgáltatások színvonalának folyamatos emelkedésével."

Ha valakit nem hozna lázba a kiállítások, design-túrák sora, akkor talán a 20% kedvezménnyel való vásárlás igen. 72 bolt vesz részt az 'akcióban', a boltok listáját a hivatalos weboldalon találjátok. Kuponfüzetet, ami a hét programjait is tartalmazza, a résztvevő helyszíneket szerezhettek.

Pár olyan bolt, ahol már jártam, vagy idén tervezem:
Ruha, kiegészítő: Barack, Bejuska, Buborék, ECLECTICK,  Látomás, Öltöző, Retrock, Retrock Deluxe
Tárgykultúra: Badaboom, Blup!, Forma, Innoshop, Kütyüshop, Repülő Tehén
Egyéb: Csokissimo, Scolar

Időpont: 2010. 10. 01-10.
Bővebben: http://www.designhet.hu/

9/25/2010

DMU - Napi smink 250920109/18/2010

Vichy: Aera Teint - alapozó teszt / foundation review

Mindig is irigyeltem azokat, akiknek sokkal szebb bőre van mint nekem. Ráadásul azokat, akiknek olyan az arcuk mintha egy darab pórusuk sem lenne... A Vichy reklámjaimban pedig mindig ilyen nők vannak - persze, ki tudja mennyi ebből a photoshop...

Nos, a Vichy előállt egy olyan csodával, amitől nem elég, hogy szép, természetes, matt lesz tőle az ember bőre, még azt is ígérik, hogy a használatával egészségesebb is lesz.

"Természetes hatású alapozó fluid. Természetes fedést biztosít akár 12 órán át. Ásványi színezőanyagokkal. Ellenáll a szennyeződéseknek, üdébb lesz az arcbőr, hagyja lélegezni a bőrt."

Két változatban kapható. Az egyik normál/kombinált bőrre való, ez a fluid [folyékony]. A másik száraz bőrhöz, ez a krém állagú. Nekem a fluid van, így erről fogok írni.


A csomagolással az egyetlen problémám az a pumpás fej. Persze a pumpás alapozókat nagyon szeretem, higiénikusabbnak tartom. Lehet vele egészen keveset is kinyomni, illetve egy rendes pumpálásnyit. Ez egy pozitívum. [Az arcomhoz nagyjából 2 pumpálásnyi bőven elég.] A baj az, hogy fejen egy kis mennyiségű alapozó mindig lefolyik. Ez egyrészt nem túl esztétikus, másrészt pazarlás.

Összesen öt színben kapható, ami szerintem elég kevés. Én a legvilágosabb 'Opal' árnyalatút használom. Kicsit körül néztem neten, ki, mit gondol róla. Láttam problémaként, hogyha nem a megfelelő árnyalatot választod ki, akkor kicsit narancssárgás lesz az arcodon.  Ez teljes mértékben igaz. Nekem inkább semleges-enyhén sárgás tónusú a bőröm, viszont ez az alapozó inkább semleges-rózsaszínes. Az üvegben és kis pacniban a kezemen tényleg rózsaszínes, de ha elkezdem elkenni, akkor egyre sárgásabb lesz, szóval nem tudok napirendre térni e felett. De fenntartom ama meglátásom, hogy a nyakamhoz képest rózsaszínes.
[A MAC Fix Fluid NC15/20-nál világosabb, az NW20-ről nem is beszélve, szóval a nagyon világos bőrűeknek még mindig jó választás lehet.]Viszont az is igaz, hogy nagyon vékonyan fed, szinte átlátszóan, mégis nagyon jól [építhető egy ideig, anélkül, hogy túl soknak látszódna]. Például rajtam sem tűnik fel, ha rendesen eldolgozom egy ecsettel. Mellesleg én elég gyakran keverem az alapozókat, éppen milyen kedvem van. Nyáron sokkal jobban szeretek egy kissé  rózsaszínesebb tónusút használni, mert az egészségesebbnek hat, mintha kicsit lebarnultam volna.

Az ujjammal elmaszatolva. / Applied with fingers.
MAC 187-es ecsettel. / With MAC 187 brush.
Fel sem tűnik, ha az arcomon van, nagyon egyenletes, sima tőle a bőröm, egészen bársonyos, púderes lesz. Nem tömíti el a pórusokat, hagyja a bőr lélegezni. 20-as fényvédőt tartalmaz, illatanyagmentes, illetve teljesen természetesek az összetevői, a színezőanyagai mind ásványi alapúak.

A patikákban kaphatókhoz képest egész jó, állítólag - én még sosem vettem semmilyen 'patikai alapozót'. Nem túl drága. Szépen el lehet dolgozni, egészen kis mennyiség is elég belőle, mert 'jól terül'.
Rossz pont viszont a kicsi csomagolás, a pontosan meghatározhatatlan tónus és az, hogy nem kenődésbiztos és vízálló. Tehát nyáron annyira nem jó azoknak, akik könnyen megizzadnak, mert egyszerűen lejön.

Méret: 30 ml
Ár: 4800 Ft [Ennyiért vettem a nálunk lévő patikában, de neten 4270 forintért is találtam.]

Advantages:
 • Powdery finish
 • Moderate coverage, which is builadable
 • Blends well
 • Good consistency
 • Lets the skin breath
 • Manageable pump
 • Lighter than MAC Fix NC15/20
 • Contains 20 SPF
 • Reasonable price
 • Fragrance free
 • Comfortable to wear

Disadvantages:
 • Small packaging/size
 • The pump is kinda wasting the product [1-2 drops are always pass off.]
 • Pinky undertone [To be honest it's undefinable or hard to find out.]
 • Not water resistant or smudgeproof
 • Only 5 colors which is a very limited range

Ár / Price: 4800 Ft
Méret / Size: 30 ml
Termék / Product: 3,5/5
Csomagolás / Packaging: 3/5
Minőség / Quality: 4/5
Összességében / Overall: 4/5
Megvennéd-e újra? / Would you purchase it again?: Talán. / Maybe.

9/12/2010

DMU - Napi smink 12092010

Utálom, amikor homályosak a képeim, mert egyszerűen nincs elég fény a szobában.

I hate when my pictures are blurry due to there was not enough light in my room.

9/10/2010

DMU - Napi smink 10092010

9/09/2010

Inspiráció - #9

Imádom a kék rúzsokat [is]. Ez a kép gyönyörű. Alex Box pedig egy zseni.

I love blue lipstick. This picture is amazing. Alex Box is a genius.

Forrás / Source: http://illamasqua.blogspot.com/

MAC - Fabulous Felines - pigmentek / pigment swatches

Méret: 4,5 g
Ár: 5200 Ft

Hogy őszinte legyek nekem nem tetszik ez az új csomagolás. Egy kicsit kicsinek tartom az árához képest, illetve mindig attól félek, hogy nem tudom rendesen visszazárni őket, kiömlenek. Tudom, hogy elvileg örökké tart ez a mennyiség is, de...
Amúgy az amerikai és s kanadai vásárlók hihetetlenül szerencsések. 19,50 dollárt fizetnek érte, ami 4400 forint, mi viszont közel 4 dollárral többet. Nem egy nagy különbség, de ha nem csak egyet vennél, akkor érződik szerintem...

To be honest I don't like the new pigment packaging. [I store my pigments upside down to see the color so I'm always afraid of they will spill out.] Also I think they're too pricey for this size. I know that amount of the product probably lasts for ever in personal use. But...
Oh, before I forget, you guys are so lucky - I'm green with envy -, because we in Europe pay for MAC much more than American or Canadian customers do.
[19,50 USD is 4400 HUF, but we pay 5200 HUF which is 23 USD. Not a huge difference, but if you want to buy more item than one you will notice that...]


6 pigment van ebben a kollekcióban. Melyek ezek?


Palace Pedigreed:


Mauvement:
Ezzel a színnel már régebben is találkoztam. Nekem a nagy kiszerelésű van belőle - 7,5 gramm. Nagyon szeretem ezt a színt, gyönyörűen csillog. Távolról egészen ezüstös szürkének néz ki, mégis lilás. A hivatalos leírás szerint ez egy hideg [tónusú] barnás-szürke arany arany csillogással. Nagyon szépen lehet vele dolgozni, könnyen satírozható. Nagyon jó, ha valami másik színre visszük fel, ugyanis nem az a fajta, átlátszatlan pigment, szép ragyogást kölcsönöz. Sötétebb bőrön még talán hightlighternek is jó.

I own this pigment in big jar - 7,5 g - from a previous collection. I really like this one, very shimmery. In MAC's colour description it's a cool taupe with gold pearl, to me it seems more like a silvery-taupy mauve. I think easy to work with and blends well. Great for topping an eyeshadow beacuse it isn't too opaque, gives a nice sheen to it. On darker skin tones may be good for highlighting.


Bloodline:
Erre a színre voltam a leginkább kíváncsi, ugyanis még sosem találkoztam vele - legalábbis nem emlékszem rá. Alig vártam, hogy kipróbálhassam. Ez egy egészen sötétbarna-fekete, ami lilásan fénylik. Először a Smutra emlékeztetett, de annál jóval sötétebb. Könnyű satírozni, építhető a szín.

Bloodline pigment makes me very intrigue, because I've never ever seen it before - or I just don't remember. I could hardly wait for swatch it. It's a dark dirty browned purple. For the first it was reminding me Smut, but no, it's much darker and more purple. Blends like wonders, well buildable.


Leopard Luxe:


Lithe: Nem terveztem, hogy megveszem ezt a színt, mert nekem kicsit túlságosan is átlagosnak tűnt. Amikor belenéztem a tégelybe, akkor egy természetes, finoman csillogó színnek tűnt. Amikor viszont kipróbáltam a kezemen, rögtön tudtam, hogy ez kell nekem, mivel nagyon szépen és intenzíven csillog. Gyönyörű, meleg arany csillogású természetes bőrszín. Tökéletes fény, illetve természetes sminkekhez is kiváló.

I didn't plan to purchase this pigment. It looks like a nude with satin finish in the jar, but when you swatch you'll see it's very shimmery, a little bit glittery. Very cool color, a warm nude with gold pearl. Great for a highliter or an all over eyeshadow on the eyelid to get the perfect nude look.


Old Gold:
Ez egy állandó szín. Sosem értettem, hogy állandó színeket minek raknak kollekciókba... Röviden az a véleményem, hogy mivel bármikor megveheti az ember nem éri meg akkor, amikor kijön egy kollekció, ha nagyon szeretnénk a pénzünk költeni, akkor vegyünk mást, ami limitált.
Ez egy nagyon szép szín, igazán különleges zöldesen [patinás] csillogó arany, duokróm - sötét bázison nem arany, hanem zöld. Ha megveszed sosem fogod megbánni!

It's a permanent colour, so I think it wouldn't worth the money in a collection if you can buy an other limited thing instead of. I don't mean it doesn't gorgeous, because it is. Seriously Old Gold is one of my favourite MAC pigments ever. Well pigmented, the color pay-off is beautiful unique tarnished gold.  Duochrome, that means if you put on a black - or dark - base the colour turns green. If you buy this, you never regret!Burmese Beauty:

A következő kettőt nem birtoklom, sajnos.  Régebbi kollekciókban már mindkettővel találkozhattunk, de biztos vagyok benne, hogyha legközelebb kijönnek mindketten az enyémek lesznek.

I don't have the following two, unfortunately. In collections before we could meet them. I'm pretty sure if they come out next they will be mine.


Antique Green:
Ez is egy nagyon szép szín. Egy fekete, ami sárgásan-zöldesen fénylik. A MAC leírása szerint ez egy türkizzöld zöld csillogással. Azért nem vettem meg, mert engem teljesen a Gorgeus Goldra emlékeztet egy fekete bázison. Lehet, hogy nem lenne pontosan ugyanolyan, de nagyon hasonló.

Very beautiful colour too. It's like a black which reflects the light in light yellowish green. Mac described as a turquoise green with green pearl. I didn't buy this because I think it looks like Gorgeous Gold on a black base totally. Might not exact the same, but very similar.

Gold Stroke:
Ehhez van egy nagyon hasonló színem, így nem vettem meg, de biztos vagyok benne, hogy egyszer az enyém lesz. Nagyon jó színnek tartom - ami a színét illeti, ha jól emlékszem, ez egy bronzos-barnás szín enyhe arany csillogással - egy természetesebb sminkhez például.

I didn't buy that, because I have a very similar pigment to Gold Stroke [not MAC], but I'm pretty sure next time when it comes out, will be mine. I guess Gold Stroke is a very good color - a bronzey-brownish colour with a little gold sheen to it - for a natural everyday make-up.

Ár / Price: 5200 Ft / 19,50 USD
Méret / Size: 4,5 g
Termék / Product: 5/5
Csomagolás / Packaging: 4/5
Minőség / Quality: 5/5
Összességében / Overall: 4,75/5
Megvennéd-e újra? / Would you purchase it again?: Igen / Yes

9/06/2010

DMU - Napi smink 06092010

A mai sminkem.
Today's look.

9/05/2010

DMU - Napi smink 03092010

A pénteki sminkem.

Just a quick FOTD.

Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe