11/21/2010

EOTD + DMU

Nos, fogalmam sincs melyik nap csináltam őket. A másodiknál nem tudtam normális képet készíteni magamról, mert túl sötét volt, nem jók a fények a szobámban, a vakut pedig kerülöm.

1.
Szemek/Eyes
MAC - Smut, Vanilla, Smolder
Ben Nye - Azelea
[A többit nem tudom.]

2.
Szemek/Eyes
MUFE - #929, #129, #161
MAC - Vanilla, Smut, Soft Ochre paint pot

11/16/2010

DMU - Napi smink 15112010


Arc/Face
MAC - Face and Body Foundation #N2, Studio Stick NC40
Vichy - Aera Teint Fluid - #Opal
ELF - Contouring Blush & Bronzing Powder

Szemek/Eyes
MAC - Soft Ochre paint pot, Vanilla, Club, Humid, Gorgeous Gold e/s, Smolder eye kohl
Barry M - #21
Clarins - Bronze

Száj/Lips
MAC - Strawbaby [LE - 'Fafi'], Rags to Riches dazzleglass

11/09/2010

Essence - forget it! 3 in 1 concealer

Ma vettem ezt a korrektort.  Hihetetlen sikere van, mindig csak azt hallani róla milyen pompás. Nekem más a véleményem. Nem azt mondom, hogy rossz, de szerintem egy forinttal sem ér többet az áránál.

A csomagolása egy átlátszó műanyag dobozka. Az enyém elég könnyen nyílik, az az érzésem, ha valaki tegyük fel minden nap használja, akkor magától ki fog nyílni - hamarosan. Személy szerint nem szeretem az ehhez hasonló, átlátszó műanyag, túl könnyű, kissé könnyen nyíló csomagolásokat. De ez személyes preferencia. Viszont azt jónak tartom, hogy nem stift, vagy tubusos. Habár ezzel sokaknak az lehet a problémájuk, hogy ez így nem elég higiénikus. Nos, szerintem, ha valaki csak magán használja, akkor nem kell hűdenagyon higiénikusnak lennie. [Használj hozzá ecsetet, például, az ujjaid helyett. A másik az, hogy szerintem, ha nagyon fertőtleníteni akarjuk, tisztogatni a felületét, akkor egyszerűen töröljük le  a tetejét kicsit.] Nem hinném, hogy profi sminkesek ezzel állnának neki korrektorozni egy fotózáson.

Az állaga elég krémes. Lehet velem van a baj, de nekem eltűnik a bőrömről elég hamar. A pigmentáltsága sem egetrengető. Mivel van 1-2 tetoválásom így a korrektorok fedését általában úgy nézem meg, hogy húzok egy csíkot valamelyikükre. [Szerintem ez a módszer jobban mutatja a fedést mint egy sima bőrfelület.]  Természetesen a célom nem az, hogy teljesen eltűnjenek, de ezek erősebb 'foltok' mint egy kisebb bőrhiba.

Útmutató a színekhez:
  • rózsaszín: a szem körüli karikákra
  • bézs: bőrhibákra/foltokra ajánlott
  • zöld: eltünteti a vörösséget
Nekem a 'zölddel' vannak problémáim. Számomra kissé 'hullazöld'. Ezzel arra célzok, hogy jobb vele okosan bánni. Nekem néha van egy kis vörösség az arcom almácskáin. Amikor kipróbáltam rajtuk, akkor nem fedte igazán el, inkább azt láttam, hogy egy mentazöld folt van az arcomon, pedig rendesen eldolgoztam. Nem vészes, csak... A rózsaszín sem tett csodákat a szemem alatt. Sajnos.

Amúgy nem tudom, hogy ez normális-e, de akárhányszor kinyitom úgy érzem, mentolos cukorka illat üti meg az orrom.

Személy szerint nem használok korrektort, csak ha nagyon muszáj. Az a véleményem, hogy nem kell mindig 100%-osan tökéletesen kinézni, persze jó lenne, ezt nem tagadom, de hétköznap, a reggeli rohanásban feleslegesnek tartom. [Régebben nem így álltam hozzá.] Nem szeretem, amikor azt látom, hogy a nőknek szinte már nincsenek pórusaik - irigylem a tökéletes bőrük -, de ez egész csak illúzió.  Mindenki valami olyasmire törekszik, ami nem valódi. Na mindegy, ez csak az én személyes véleményem volt ismét.

A mérete 3,5 gramm, ami gondolom a 3 színt jelenti összesen, tehát 1-1 olyan 1,2 gramm körül lehet. Nem egy különösebben nagy mennyiség, szerintem.

Összességében azt gondolom, hogy 849 forintért ez egy jó termék, de a közelébe sem ér a drágábbaknak. Ha valaki nem gyakran használ korrektort, illetve csak magán kísérletezne vele, ha szükséges elkezdőzni pár bőrhibát, akkor arra tökéletes. De csodát ne várjunk.

11/06/2010

Illamasqua + PayPal = LOVE

Igen, valami ilyesmi. Már az Illamasqua.com-on is használhatunk paypalt. Szerintem remek. És szerintetek? :)
[Már előre félek... :$]

Yes, paypal now is available at Illamasqua.com. Great news, right?

11/05/2010

Link Love #1 - 2010/10

Úgy döntöttem megpróbálok havonta egy kis összefoglalót nyújtani arról, hogy a hónap során milyen érdekes oldalakkal, blogokkal, egy szóval linkekkel találkoztam. Valószínűleg egy hónap alatt sokkal több érdekességgel találom magam szemben - csak az emlékezetem véges. 2010 októbere a Halloween jegyében telt. Meglepő...

This month - October 2010 - passed in terms of Halloween. What a suprise... 


Youtube:
[how to, trick&tips]
How To Contour And Highlight
DIY Latex Prosthetic/Appliances

[review]
Guide to MAC Foundations: Complete Overview
All about MAC concealers
NEW Sugarpill Chromalusts Show & Tell

[make-up tutorial]

Witches' Brew
BLACK smokey eye with Red liner
Sexy Dramatic Neutral Eyes
Leopard Print Eye Makeup

[halloween make-up]
Halloween: Old Age Tutorial
Good vs Evil: Demogorgon
Reptilizard
Halloween Makeup Tutorial 10: Hot Wax


[other]

M·A·C Halloween Face-Off: Episode 2
The Brand Film of Illamasqua


Blogok/Blogs:
Review : Sigma Complete kit with Brush roll
MAC Halloween Face Charts
TiffanyCamille*
Nireyna

Weboldalak/Websites:

World Bodypainting Festival
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe