2/26/2011

Inspiráció - #23

Ezeknek az inspirációs [sminkpirációs] posztoknak nem az a lényegük, hogy leutánozzuk őket - persze lehet azt is -, de inkább azért próbálok nem hétköznapi sminkeket megosztani veletek, hogy lássuk a formák és a színek kombinációi nem a natúr/füstös szemekben merülnek ki. A képek forrása a Vogue, ha nem tévedek.
[Mivel ez így egy fotósorozat, ezért nem akartam - szokásomhoz híven - csak 1 képet berakni.]

Inspiráció - #22

2/25/2011

DMU - Napi smink 250220112/24/2011

DMU - Napi smink 240220112/22/2011

DMU - Napi smink 22022011

Kiválóan értek a rettentően értelmes nézéshez...2/21/2011

MAC - Face and Body Foundation [alapozó]

Kezdjük a színekkel. 13 színben kapható, így nagy eséllyel mindenki talál a bőrének megfelelőt. A 'Face and Body' színek nevei viszont különböznek az általános NW vagy NC elnevezéstől. Itt simán N és C van, melyet egy szám követ. Ebből a különbségből is látszik, hogy talán nem úgy sárgás, vagy rózsaszínes, mint a többi.

Korábban már leírtam, hogy az NC a Neutral Coolt takarja [sárgás bézses bőr], az NW pedig a Neutral Warm-t [rózsaszínes bézs bőr]. A C a Cool, tehát sárgás-zöldes; míg az N, a Neutral, inkább a bézses bőrhöz megfelelő. Ezen kívül fontos még észben tartanunk azt, hogy a kisebb számok a világosabb, a nagyobb számok a sötétebb színeket takarják. Tehát egy C1-es alapozó a világos sárgás bőrhöz megfelelő.
Az NC/NW és C/N közti váltás valahogy úgy képzelhető el, hogy a C1 az NC15/20, az N1 pedig NW15/20-nak felel meg.

[Van egy harmadik/ötödik - kinek hogy tetszik - elnevezés a W, mint Warm, és rózsaszínes bőrre való. Ezzel még sosem találkoztam, de nem kizárt, hogy a MAC Pro üzletekben kapható, ahogy ott találunk NC15-nél világosabb, akár fehér, alapozót is.]


Egy vízbázisú, vízálló alapozó, amely hosszan-tartó, természetes fedést biztosít az arc és/vagy a test számára. Minden bőrtípushoz ideális. A Face and Body Foundation vékony, természetes fedést biztosít egy könnyen eldolgozható, vízbázisú formulával. Széles színskálával áll rendelkezésre és számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek ápolják, lágyítják és hidratálják a bőrt. Professzionális eredményt biztosít, amely megfelel a fotózás alapkövetelményeinek és ideális az arc és a test tökéletesítéséhez.

2/19/2011

Inspiráció - #21

Ha nem tévedek ez egy német magazinból van, de nem tudom honnan, melyikből és mikori.

2/15/2011

DN - 13022011

Igazából ebben a hónapban nem kívántam a Catrice termékeibe túl sokat invesztálni. Gondoltam, hogy megnézem milyenek... De néhányat kipróbáltam és úgy tűnik több kell nekem belőlük. Nagyon tetszenek a nevek. Ennek a körömlakknak példádul 'Clay-ton, my hero' a fantázianeve. [A Clayton egy férfi név, de itt inkább a z agyag [clay] tónusára [tone] utal.]

Nagyon régóta szerettem volna egy hasonló színű körömlakkot, de sosem találtam eddig. A vakuval készült képnél látszik, hogy van benne egy kis arany csillogás, habár szerintem ez a körmökön egyáltalán nem jön ki - maximum csak akkor, ha fényben játszunk vele és kifejezetten erre figyelünk..
Szerény véleményem szerint a formula, ennek a körömlakknak az állaga nagyon rossz. Sűrű, de nem olyan szeretni valóan sűrű és az ecsetes része nagyon rossz. A kupak nagy, széles, nem jó fogni. Az ecsetes vastag, nagy és nem lakkoz szépen. 749 forint és 10 ml.


2 rétegben 2 nap után.
[Orly Bonder alaplakkal és Sec 'n Dry fedőlakkal.]

2/14/2011

DMU - Napi smink 14022011


2/13/2011

DMU - Napi smink 130220112/12/2011

Inspiráció - #20

 

Ezt is facebookon találtam, de többet nem tudok róla.

2/10/2011

DMU - Napi smink 10022011

2/08/2011

DMU - Napi smink 080220112/07/2011

DMU - Napi smink 07022011

Nem szeretem az erős délután napsütést a szobámban. Nem tudok képeket csinálni tőle, mert mindent tönkretesz. Ez a kedvenc sminkem, azt hiszem, de teljesen kifakult a képeken.

2/06/2011

Inspiráció - #192009. januári olasz Vogue borító. Többet nem tudok róla.

2/05/2011

MAC - Odalisque, Noir Plum, Spectacle of Yourself, Unflappable minták/swatches

Ebből a kollekcióból az összes színt elfogadtam volna. Tényleg. Végül csak 4 szemfesték egy és szájfény lett az enyém. A világosabb színek jók highlighternek, a 'színesek' pedig gyönyörűek. Már írtam korábban is arról, hogy személy szerint azt hittem ez a 'Mega Metal' olyan átmenet lesz krémes és 'hagyományos' szemfesték között. Mindenesetre én nem érzem annyira hihetetlenül krémesebbnek. Lehet velem van a baj. Szépen csillognak a fényben, de ebben sem érzem különlegesnek. 3,4  g, ami tényleg óriási méret.Az Odalisque a gyengém, hiába van rengeteg hasonló színem, egyszerűen nem tudok ellenállni neki. A Parrotra emlékeztet, ami az elmúlt években a kedvenc MAC-es színem volt és természetesen limitált.
A Noir Plum egy lila, ami a másik gyengém hiába van sok lilám, egyszerűen nem tudok nemet mondani egy újabbra. Hirtelen hozzáhasonlót nem találtam az állandó színeim között, nem kizárt, hogy van, de vagy sokkal sötétebbek vagy sokkal világosabbak.
A Spectacle of Yourself az a szín, amihez hasonlóm nincs is. Valahogy ezek a sötét bronzok kimaradtak az életemből. [De eme hiányosságom igyekszem pótolni.]
Az Unflappable talán a Smuthoz hasonlít, ami az állandó színek közül a kedvencem, és napi szinten használom. Az Unflappable lilás a Smut vöröses [kissé sötétebb, melegebb barna.]


2/04/2011

DMU - Napi smink 04022011


2/03/2011

MAC Pro Longwear [alapozó]

Alig vártam már, hogy kivégezzem a Vichy alapozómat és vegyek egy újat. Igen és végre az enyém lett ez a gyönyörűség. Szerelem volt ez [is] első kipróbálásra.
A dilemmám az volt, hogy ezt vegyem-e vagy a Clinique Even Better alapozóját. A Clinique mellett az szólt, hogy sok jót hallottam róla, illetve "csak" 6500 forint. Viszont a legvilágosabb szín is nagyon sötét volt a bőrömön, kifejezetten rózsaszínes, és mikor balga mód ezt bevallottam az eladó kisasszonny teljesen felháborodva közölte, hogy ők inkább a problémát akarják orvosolni ahelyett, hogy csak elfedjék azt. [Oké-oké, én ezt maximálisan megértem, de nem fogok egy ennyivel sötétebb alapozót megvenni. Viszont egyetlen egy szín volt az egész boltban, ami nagyjából jó lett volna, de ekkor már eldöntöttem, hogy nekem a MAC Pro Longwear kell.]

Amit a MAC mond róla:
"A long-wear foundation that gives up to 15 hours of wear in any environmental condition. Lightweight and creamy, applies smoothly to provide sheer to medium coverage. Even in hot and humid conditions, controls oil to keep skin fresh, natural and flawless. Provides everyday SPF protection."

Elvileg ez egy olyan alapozó, ami 15 órán át kitart mindennapos körülmények között. Könnyű és krémes, a fedése a gyenge és a közepes-átlagos között mozog. Akár forró és párás időben is, nem hagyja a zsírosodást elhatalmasodni, így a bőr tőle mindig frissnek, természetesnek és tökéletesnek fog látszani. Fényvédőt tartalmaz.
2/02/2011

DMU - Napi smink 02022011MAC - Odalisque, Peacocky


Odalisque - Mega Metal Eyeshadow
Nagyobb [3,4 g], mint a 'rendes' mono [1,5 g] szemhéjpúderek. Lehet, hogy velem van a baj, nem tudom, de nem hinném, hogy ez a 'mega metal formula' annyira különleges lenne. Bevallom, azt hittem, sokkal krémesebb lesz, egy átmenet a krémes és por állagú szemhéjfestékek között, de nem érzek semmi különlegeset benne. "Fényvisszaverő részecskéi ragyognak, mint a króm." - Furcsa, de a 'Steamy', ami egy állandó szín, szerintem sokkal szebben csillog. Viszont szépen pigmentált. Mély kékeszöld.
Kipróbáltam az egyik szememen paint pottal a másikon nélküle: nem ráncosodott be, de ha nincs alatta alapozó/bázis, akkor a színe nem annyira szép, nem olyan erős sajnos. :(
Méret: 3,4 g
Ár: 5600 Ft


Peacocky - Kissable Lipcolour

Imádom a kék rúzsokat. *_* Ez volt az utolsó, így muszáj volt megvennem. Erről is azt hittem brutálisabb szín, kicsit talán egy valódi pávakékben reménykedtem. ha felkenem, akkor nem azt mondom, hogy átlátszó, de nem is fed annyira, mint egy rúzs, pont a kettő között van. Nagyon tetszik, hogy kicsit vörösesen csillog. Tartós. Fényes. Szivacsos applikátor van hozzá. amit személy szerint nem szeretek. Vanília illata van [az a tipikus MAC szájfény-illat].
Méret: 5g
Ár: 5300 Ft

2/01/2011

DMU - Napi smink 01022011

Először is leszögezném, hogy a gépem haldoklik. Ez azért fontos, mert kitaláltam, hogy ejjdejólenneha... a képek nem szögletesek lennének, hanem kerekdedek. Nos, amikor elakartam menteni őket lekerekített szélekkel, akkor úgy döntött, hogy inkább mégsem csinálja. -_-"


Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe