8/31/2011

DMU - Napi smink 31082011

Épp tegnap láttam Lisa Eldrige-től egy arany-bronz füstös szemet, ma meg úgy gondoltam nosza, csináljuk meg! :)


Kallos - Flat Iron Spray + Shine Curl Essence

Még májusban vettem ezt a két terméket, de igazából csak az egyikre lett volna szükségem, mint később rájöttem, mindenesetre, ha már így adódott, akkor elhasználom őket. Először külön-külön posztot akartam, de annyi különbség nincs, hogy ez szükséges legyen.


A Kallos gyártja mindkettőt. Épp tegnap olvastam azt róluk, hogy ők azok a cég, akikről nem igazán tudunk semmit, de a termékeik mégis nagyon keresettek. Ezen felbuzdulva meg is néztem a honlapjukat.


8/29/2011

DMU - Napi smink 29082011

Imádom a Max Factor új rúzsát. :38/28/2011

DMU - Napi smink 28082011

Ma nem volt annyira meleg, szóval volt kedvem kipróbálni az anyutól ajándékba kapott palettát. \o/

Ja, és nincs kedvem újraretusálni a képeket, mert unom és milliónyi más dolgom is van. Így jártam. ;)


8/27/2011

Füstös szem lépésről lépésre

A cím mindent elárul.  Nagyon sokáig feleslegesnek tartottam, hogy csináljak egy "sima" füstös szemes tutorialt, hiszen a rocker lányos sminkjeim alapja mindig a sötét szem. Viszont arra jöttem rá, hogy nagyon sok lépést máshogy csinálok most, mint akkor. A végeredmény valami ilyesmi lesz:


8/25/2011

Olyan szomorú, amikor semmi ötletem sincs

Bizony-bizony. :(

Ez eredetileg egy sima tusvonalnak indult. Aztán gondoltam, inkább csinálok egy füstös szemes step-by-stepet, de ahhoz sem volt kedvem. T_T

A kontrasztot meg olyan rég húztam ennyire meg, hogy már erre is erős késztetésem volt. Remélhetőleg holnap már csinálok valami normálisat is. Ötleteket lehet adni. *-*


Az Illamasquának olyan elgondolkoztatóak néha a hírlevelei

Mert egyszerűen nem mindig csak azt látom bennük, hogy most vedd meg ezt meg azt, mert attól jobb lesz életed, hanem szerintem az olyan akciók - mármint megmozdulások értelemben - nagyon is túlmutatnak az üres marketing rizsákon. A múltkor az online beauty sajtó látókörébe leginkább a "Final Act of Self-Expression" miatt kerültek.

Ez röviden összefoglalva annyit tesz, hogy együttműködnek egy brit temetkezési céggel és már hullasminkeket is lehet náluk foglalni. Ennek is van egy üzenete, ez tény, de a többség számára csak sokkal inkább egy húsos sztori, amin lehet csámcsogni. Ez engem kicsit felháborít, és mindig az jut eszembe, olybá tűnik, a halálunk csak nekünk olyasmi, ami nem sürgős, de az erre épült iparnak sokkal inkább az.

Térjünk vissza az eredeti gondolathoz, a Sophie Lancaster Alapítványhoz. Ezt a lány édesanyja, Sylvia, hozta létre miután a lánya meghalt. Sophie-t és a barátját egy este egy csapat fiatal megtámadta csak azért, mert máshogy öltöztek, mint ők. Az alapítvány azóta harcol az ellen, hogy valakit csupán a külseje miatt elítéljenek, és szorgalmazza a szubkultúrák jobb elfogadását.

Sophie és barátja történetét bemutató kisfilm is készült. Ez nekem már a kezdetek óta nagyon tetszik.8/24/2011

Vörös rúzs lépésről-lépésre

Múlthét vége felé kaptam egy kis csomagot, meg is lepődtem rajta. Azon gondolkoztam, hogy hogyan tudnám letesztelni jobban, minthogy húzok a karomra két csíkot, majd odaírom: "remek!". Kitaláltam, hogy bármennyire is elcsépelt, csinálok belőle egy vörös rúzs step-by-stepet.
[Amúgy az automatikus beállítások photoshopban eredetileg zölbizöldes bőrt és szájat csináltak nekem, elgondolkoztam rajta, hogy talán úgy teszem fel a képeket, de végül - meggondoltam magam...]8/23/2011

"No make-up" make-up

Nem tudom, hogy erre mi lenne a jó magyar szó, talán a láthatatlan smink...? Mindegy, nem ez a lényeg, hanem az, hogy ma megpróbálkoztam valami tőlem szokatlannal. Ilyen lett. Még mindig nem rajongok ezekért.8/21/2011

Természetes smink?

Formspringen kérte valaki, hogy csináljak egy természetes hatású sminket, ami kiemeli a szemszínem - mert az illetőnek is hasonlója van. Alapvetően én azt tanácsolnám, ha természetes dolgot szeretnénk, használjunk melegebb barnákat, például fahéjbarnát vagy bőrszínnek valamilyen világos-csillogós rezet.

Ja, és ne feledkezzünk meg legjobb barátomról a délutáni napsütésről sem, ugyanis ettől lettek olyan szép sárgás-vörösek a fotók.


Bronzos füstös szem lépésről-lépésre

Ennek a sminknek a sztep-báj-sztepje. Ma délután nem sikerült megtalálnom a megfelelő fényeket hozzá, a lépésről-lépésre sminkekkel pont ez a gondolom, hogy sokkal több idő elmegy velük, de közben még az sem biztos, hogy a képeken látszani is fog mit csinálok.. Ellenben szerintem nagyon jól nézett ki rajtam, csak éppen a képek nem adják eléggé vissza.


8/20/2011

Inspiráció - #42

Már évek óta magától értetődő, hogy ősszel visszatérnek a vörös ajkak és az erős szemöldökök. Idén, nagy örömömre, a hagyományos cicás-csinos tusvonal mellé beférkőzött, amolyan futurisztikus-minimál sminkként, a ránc fülé húzott ív és még megannyi más változata. Mellesleg ilyet már láthattunk az előző szezonban is, például Marninál, de kiszorították a nyáriasan vibráló színek. Végül mégiscsak elfoglalta az őt megillető helyet.


Miért annyira fontos az, hogy az ajakápolónk tartalmazzon fényvédőt?

Biztos nem csak bennem merült fel ez a kérdés annyira sokszor. Láttam, hogy pluszpont, ha egy ajakáplolóban van fényvédő, de mégis miért? Miért jó ez nekem? Gondolom azért, mert nem ég le a szám. Node, a következő csavaros kérdés fogalmazódott meg: régen leégett a vállam, az orrom, a hátam a napon, de az ajkaim soha. Vagy van olyan ember, aki képes leégetni még azt is, ráadásul pont nálunk?! Mert ugye Afrikában nem lenne annyira meglepő teljesítmény. A saját rémlépeimet pedig inkább nem részletezném.

Az ajakpír - legalábbis hivatalosan így nevezik az ajkaink pirosas részét, amely magában színtelen, de az alatta futó erektől mégis "színes" - egy nagyon gyengén szarusodott bőrfelület, amolyan átmenet a 2 hámtípus között. Épp ezért idegekkel sűrűn behálózott, érzékeny terület, amit óvni kell a leégéstől, viszont a kiszáradástól is.


8/18/2011

DMU - Napi smink 17082011 - az az a piros szemfesték titka

Mindig azt mondják, hogy akinek zöldesbarna vagy zöld szeme van, az használjon lila szemfestéket, mert attól aztán igazán zöld lesz a  szem. Talán azért, mert a zöld komplementere a vörösnek én sokkal inkább érzem azt, hogy maximális hatást mégis a valódi pirossal lehet elérni, habár ettől a színtől sokan megrémülnek. Nekem pedig az az érzetem támad ettől, hogy olyan nőstényördög szemem lesz. Haha. :D


8/16/2011

DMU - Napi smink 16082011


A világ legjobb bőrápolási tanácsa

Igen-igen, ez itt a világ legjobb bőrápolási tanácsa lesz, amit valaha kaptál. Gondolom, mindenkiben, aki idekattint beindult a "jujjjvajonmilehetaz?", "örökre megoldja a bőrproblémáim?" kérdéssor. A válaszom: részben igen. ^_^

Kattints a továbbra és megtudod.

8/15/2011

Ezüst-kék-lila smink lépésről-lépésre

Dia azt kérte, hogy ebből a sminkből csináljak egy step-by-stepet. Eleget tettem a kérésnek, most volt egy kis szabadidőm vasárnap lévén, és íme a végeredmény:


Ha érdekel hogy csináltam, akkor kattints a továbbra!

8/13/2011

Viola után szabadon

A mai sminkem Killer Colours Viola egyik sminkje inspirálta. Az övé ezerszer jobb, sötétebb, füstösebb. A szemhéjam közepére tettem egy kis zöldet, de aztán elsatíroztam és a képeken nem látszik. A vízvonalamat pedig azért is nagyon kékkel húztam ki, mert miért ne.

Today's look was based on one of Killer Colours Viola's. Her make-up is a 1000 times better, darker and smokier which I love. However this is my version of that, I hope you like it!8/12/2011

DMU - Napi smink 120820118/11/2011

DMU - Napi smink 11082011


8/10/2011

DMU - Napi smink 10082011

Inspiráció - #41


8/08/2011

3+1 arckrém

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki már évek óta keresi a megfelelő arckrémet és néha úgy érezte már majdnem megvan a tökéletes. Ez alkalommal 4 krémet mutatok be, amiket amíg meg nem vettem egy másikat nagyon szerettem. Mivel egy nem túl meleg, de annál párásabb nyáron vagyunk túl szerintem a többségünk érzékelte, hogy bizony fontos, hogy egy krém mattítson. Az alábbi krémekből három ígér valamiféle fényesedést szabályozó trükköt.8/07/2011

DMU - Napi smink 07082011
Catrice zsákmányok

Bizonyára már mind tudjátok, hogy a megszűnő Catrice és Essence termékeket most kedvező [599 Ft] áron vásárolhatjuk meg. Mivel nekem a Catrice szemfestékek mindegyike nagyon tetszett, csak mindig elfelejtettem venni belőlük [mivel nagyjából sosem járok Rossmannba], megragadtam az alkalmat és lecsaptam pár darabra. Sajnos, már nem volt mindből, ezek is utolsó darabok voltak, de lelkesen keresem még a hiányzó színeket. Viszont az Essence pultot tényleg, szó szerint, teljesen kifosztva találtam, egyetlen egy Quattro árválkodott, nem volt szívem egyedül ott hagyni.Valaki tudja, hogy miért szűnnek meg? Tényleg megszűnnek?
És az Out Of Space már volt nálunk? Vagy nem is volt? [Tájékozott vagyok drogériás témában ám...] Habár én szinte minden kollekcióról lemaradok. :'D

8/06/2011

DMU - Napi smink 06082011


8/05/2011

Smink Arual termékekkel


8/04/2011

DMU - Napi smink 03082011

Két képet végül csak kioperáltam a kártyáról.Jó, ez a mai sem az én napom volt...

8/01/2011

Kedvenc szájfényeim

A hétvégi poszt folytatása, összességében pedig érdekes tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Most is megpróbáltam őket szín szerint sorba rendezni, több-kevesebb sikerrel.
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe