9/29/2011

Design Hét Budapest 2011 - Couleur Locale

Holnap startol a Design Hét Budapest 2011 és november 9-ig tart. Ez alatt a 10 nap alatt ismét várnak minden érdeklődőt a design túrák, a workshopok, a divatbemutatók és performanszok, a nyitott stúdiók, a kiállítások és - mint megszokhattunk - a design vásárok, illetve a vásárlási akciók.

Ez a nyolcadik DHB, az emberek lelkesedése pedig töretlen, nem véletlenül: több, mint 100 helyszínen zajlik, változatos programokkal. Az idei év díszvendége Lengyelország, a fesztivál szlogenje pedig a Couleur Locale vagyis a helyi szín. Érdekességként megemlítem, hogy a lehetőségek palettája kibővült új ízekkel is, tehát a hazai gasztro/food design jeles képviselői is csatlakoztak a programhoz.

És hogy miért annyira fontos a Design Hét? Mert rávilágít arra a tényre, hogy nálunk is létezik kreatív ipar, vizuális és tárgyi kultúra, sajátos színekkel, értékekkel és ötletekkel.


http://www.designhet.hu

Ti mentek valamelyik programra?

DMU - Napi smink 28092011


9/28/2011

DN - a nebulák varázsa

Imádom a csillagokat és a világűrt. Egyre több helyen látok csillagködök inspirálta körmöket. Ma úgy gondoltam megpróbálom, de tudom, hogy nem ez volt az utolsó... *-*
Nappaliból esti smink

Hétfőn miután hazaértem az a remek ötletem támadt, hogy a nappali sminkemből csinálok egy estit. Persze, mint mádkor, most sem számoltam azzal az apró, de annál inkább zavaró ténnyel, hogy nem lesz elég fény... :-//9/27/2011

Helló Halloween! - ötletek

Alapvetően milliónyi sminkötletem van, de már pár hónapja elhatároztam, hogy az októbert a kreatív és extrém sminkeknek szentelem. Arra gondoltam, hogy a hónap elején inkább a csak szemfestékeket, csillámokat, műszempillákat használó sminkeket csinálom, majd ebből folyamatosan átmegyek a bonyolultabb dolgokba [remélem lesz rá időm is, tavaly nem volt T_T].

Van olyan smink, amit szívesen látnátok és beleillik a halloween profiljába? ^_^

DMU - Napi smink 27092011


TAG: 7 [sminkes] főbűn

Ezt a taget láttam Suzynál és Lollynál. ^-^


1. Fösvénység – Mi volt a legolcsóbb beauty/sminkterméked?
Az akciós Essence szemfestékem, 299 forintért. Ennél olcsóbb dolgot nem jut az eszembe, de nem vagyok egy olyan ember, aki csak azért vesz meg valamit, mert olcsó és akkor majd sok lesz belőle...

2. Harag - Melyik smintermék okozta neked a legtöbb bosszúságot?
Inkább csalódottan szoktam magam érezni, ha valami nem jó. Például a MAC Fluidline Iris Eyes színben, mert nagyon halvány és ha visszamegyek a meghúzott vonalra vastagítani, akkor a már ott lévő zselés tus is lejön. Ilyenkor nagyon elfogott a FUUUUUUUUUU~ érzés... Még nagyon száraz volt az állaga is.

3. Torkosság – Melyik kozmetikumodnak/sminktermékednek van a legjobb íze(illata)?
A Baviphat almás éjszakai krémnek almapüré illata van. *_* Megkóstoltam, de ízre annyira nagyon nem volt jó... Az Avalon Organics Vitamin C ajakbalzsamnak pedig édes-narancsos íze van, és imádom a MAC szájfények vanília illatát. *-*

4. Restség – Melyik sminkterméket/mozzanatot hagyod ki legtöbbször lustaságból?
Inkább elfelejtem... Például nagyon ritkán rúzsozom magam újra. Sőt, a szempillasprirált is elfelejtem néha... Ó, és a fésülködést. :$

5. Kevélység – Melyik sminktermékedtől érzed magad a legmagabiztosabbnak?
Bármitől, ami szépséges bőrt varázsol és az ébenfekete vízvonalas füstös szemtől. Illetve a parfümtől is annak érzem magam.

6. Bujaság – Melyik beauty termék teszi számodra még vonzóbbá a másik nemet?
Ha szépek a fogai és fényes a haja. Tehát az olyan termékek, amikkel ezt el lehet érni. ;)

7. Irigység – Melyik sminkterméket ajándékoznád magadnak legszívesebben?
Nagyon sok van, a fél internetet iderendelném magamnak legszívesebben... :$
[Csak ilyen rossz képet találtam. T_T]

9/26/2011

DMU - Napi smink 26092011

A mai sminkem. Pénteken hasonlót csináltam és valamiért nagyon tetszett, ezért megismételtem. Nem lett ugyanolyan, de ez van.

Amúgy így elnézve a képeket olyan, mintha foltos lenne az arcom. Mondjuk nem csoda, mert a megfázás miatt alig kapok levegőt. :(


9/25/2011

DN - IsaDora Graffiti Nails

Az iskolakezdés és a napi 4 óra utazás lehetőséget ad arra, hogy visszaköltözzenek a színes körömlakkok a blogomba.Beauty Friends arcmaszkok - burgonyás, algás és vitaminos

BB Imre és BB Andi elhozta hazánkba a Kelet csodáit rejtő elektronikus kincsesládát a BB Krém webshopot, melyet mióta kinyitottak ontja magából az európai nők fáradt, megszürkült bőrének új életet, rugalmasságot, egészséges fényt és hibátlanságot biztosító csodaszereket.Ezt írtam egy kicsit tovább meseszerűen, de egyszerűen megállt a tudományom, jobbra-balra átfogalmaztam, nem tetszett, ezért maradok a talán kicsit unalmas, viszont célratörő nyelvezetnél. Ma a Coscoi  gyártotta Beauty Friends maszkokból mutatok be hármat. Katt a továbbra!


9/24/2011

Lenne kedved?

Már tegnap feltettem ezt a kérdést facebookon is, de ki tudja, hátha így többen látják.

Tapasztalatot kéne szereznem mások arcával is, ezért olyan vállalkozó kedvű embereket keresek, akik feláldoznák magukat és arcukat arra, hogy egyszer kisminkeljem őket. Nem most lenne, hanem 2012 január-februárjában és most csak felmérem van-e olyan, aki hajlandó lenne. Semmi sem akadály, hiszen a változatosság gyönyörködtet. ;)

Ja, és mindenféle ötletet szívesen veszek vagy itt kommentben vagy e-mailben!

DMU - Napi smink 24092011

Úgy szeretem az őszt és olyan jó volt ma arra felébredni, hogy az ablakom előtt álló fa ágai közt utat törtek maguknak a napsugarak, a bronzos szélű levelek arany fényben úsztak. *-*


9/22/2011

DN - Orly #Space Cadet

Imádom ezt a lakkot, talán már csak félig van az üveg, de sosem volt erőm lefényképezni, mert a fotók nem adják vissza a valóságot. Hogy is lehetne visszaadni azt, amikor egy cég üvegcsébe zárja a világűrt?!


9/21/2011

Néhány kép csak fekete-fehérben jó

Tegnapelőtt Pat McGrath kreációt nézegettem, még az őskorból, amikor John Gallianoval közösen flitteres, aranyfóliás, ragasztott papírszemöldökös csodákat álmodtak meg a kifutókra. Mivel ennyi flitterem nincs itthon, ezért gondoltam hasznát veszem a nagyjából sosem használt Kryolanos vörös csillámomnak. Nos, ilyesmi lett az eredmény. [Ja, és előre ki kell találnom, ha monokrómban szeretném feltenni a képeket, mert a  selyemfényű festékek ehhez nem épp a legjobbak...]

9/20/2011

Inspiráció - #44

Alex Box után kutakodva ezt találtam.

9/18/2011

Minek nevezzelek?!


9/17/2011

La Roche-Posay - Effaclar Duo teszt

Még tavasszal vettem  ajándékba járt egy arctisztítóhoz ez a krém, tehát volt időm kipróbálni. Szkeptikusan álltam hozzá, hiszen az én bőröm nem igazán problémás, de aztán jött a nyár és bebizonyosodott, hogy jó, ha van egy ilyenem is.9/15/2011

Ti mit gondoltok?

Ma arra vagyok kíváncsi, hogy mi a véleményetek a kéretlen önreklámokról? 

Gondolok itt kommentekbe rejtett linkekre és a facebookos spamelésre is például. Szerintetek az ilyesmi lehet hatékony? Szerintetek tolerálni kell vagy inkább illetlenség?

Inspiráció - #44

Ezt annyira vártam már.


Forrás: illamasqua.blogspot.com

9/14/2011

Szabadalom az Avontól az örök fiatalságért

A tegnapi sajtótájékoztatón az Avon negyedik negyedéves termékéről, az Anew Genics-ről volt szó, amely arra hivatott, hogy a fiatalság géneket aktiválja és ezzel, akár 10 évvel fiatalabbnak láttassa a bőrt. Alapvetően nem vagyok olyan, akit egy percig is lekötne az Avon világa, de mivel az öregedés genetikájáról váltottam újságírásra, ezért a kutatói kíváncsiságom felkeltette ez az esemény.

Először is megtudtuk, hogy az Avon 125 éves lett, és hogy az egyik legaktívabb cég a bőrápolás terén, hiszen évente 1000 új terméket  tesztelnek, ebben 200 tudós vesz részt egy amerikai kutató laboratóriumban.

Áttérve az újdonságra: a Calabriai Egyetem munkatársai találtak egy dél-olaszországi embercsoportot, akik egészségesen élnek akár 100 évig is. Ez pedig megadta az inspirációt a 10 éven át tartó vizsgálatokhoz. Itt következett egy nekem nagyon tetsző mondat: "a genetika deformálódhat" - :))
Végeredményt pedig úgy lehetne összefoglalni, hogy sok éves kísérletezés, mikroszkóp fölött görnyedés után az Avon megalkotta az Egyesült Államokban szabadalmaztatott YouthGen technológiát, mert a sokáig élő emberek aktívabb fiatalság génnel rendelkeznek. Ezek a gének beindítják azoknak a fehérjéknek a működését, amelyek a sejten belüli folyamatokért és természetesen a fiatalságért felelősek. A kollagén és a hialuronsav stimulálásával elérhető, hogy a fiatalság gén jobban működjön. Ennek köszönhetően a bőr fiatalosabb lesz, a ráncok csökkenek, az elszíneződések halványulnak.

A termékcsaládba egy arckrém [4500 Ft] és egy szérum [5500 Ft] tartozik. Az előbbit inkább éjszakára javasolják, a szérumot pedig napi kétszer az arckrémünk alá.


Annyit tennék ehhez hozzá, hogy a hialuronsavval és kollagénnel próbálják általában az öregedésgátló készítményeket csodaszerré varázsolni, viszont személy szerint nem hiszek a "fiatalság génben" - főleg azért, mert az öregedés egy "anyagcserehiba". Persze ez is nagyon pongyola megfogalmazás, de még mindig kevésbé, mint általában "a tudomány eladja helyettünk" [avagy ha egy tudós is ezt mondja és laborvizsgálat is alátámasztja, akkor jobban fog fogyni a termék] tájékoztatókban olvasható szövegek. Ha lenne bármi, ami a folyamatot késlelteti, legalább látszat szintjén, az elég drága lenne valószínűleg. De ki tudja, úgyis csak 30 év múlva derül ki, hogy igazából bevált-e. Mindenesetre én már ma elkezdem a tesztelést, aztán egy hónap múlva jelentek róla.

Ezután egy rövid beszélgetés következett Zsédával, Pokorni Liával, Schell Judittal, Kökényessy Ágival  és Bánfalvy Ági színművésznővel, akik beavattak minket fiatalságuk titkába. Mit ne mondjak ez a beszélgetés elég művinek hatott, a nők számára könnyen eladható közhelyekkel tűzdelve.

DMU - Napi smink 13092011

Ez a smink nekem annyira tetszett, de sem a rohanás, sem a kora reggel nem kedvez a fényképezésnek...


9/13/2011

DMU - Napi smink 12092011

Az első tanítási napon mindenki viseljen természetes sminket. Hmmm...[Urban Decay 24/7 Glide-On ceruza a vízvonalon, nagyjából 10 perc után...]

9/12/2011

Urban Decay - The Black Palette

Most következzen egy nagyon rég vágyott és nagy becsben tartott paletta, az Urban Decay - The Black Palette.


Ha jól tudom, ő limitált volt, ezért hiába akartam megvenni - szokásomhoz hívan mindig csak halogattam -, aztán úgy jártam a névnapom környékén, amikor már tényleg magaménak szerettem volna egyet tudni: nem volt egy ismerős webshopban sem. A remény utolsó napsugaraiba megkapaszkodva írtm egy e-mailt Editnek, hátha ő tud nekem szerezni, és csodák csodájára sikerült. Így lett ő az enyém, amolyan megkésett névnapi ajándékként anyutól. :3


9/11/2011

DMU - Napi smink 11092011


9/10/2011

DMU - Napi smink 10092011

Barry M varázspor tusként. ^_^


9/09/2011

A sminktetoválásról őszintén

Ahh, ostoba cím, akár egy női magazinban is lehetne, de muszáj elsőre érthetően behatárolni miről szeretnék írni, hiszen a djdejfbhrf ephdhd xpje cím is érdekes lenne ugyan, de talán nem elég funkcionális. Most pedig adok neki egy alcímet: a kozmetikus nem tetováló, hiába minden púder.

Ha belegondolunk a tetoválás egy nagyon felelősségteljes munka, sok éves tapasztalat kell hozzá, rengeteg gyakorlás, kiváló rajzkészség. Ellenben a kozmetikai tetoválásra feljogosító papírt a tanfolyammal egybekötve megszerezhetjük akár négy nap alatt. Nem nagy kunszt valakinek az arcára tetoválni. Bizonyára.

Engem nagyon sokáig zavart a szemöldököm, ezért a lehengerlő női logikát követve először teljesen kiszedtem majd megrajzoltam. Aztán a józan észt elhomályosító online női magazinokban azt olvastam, hogy a kozmetikai tetoválás a világ egyik legjobb dolga és ha neked nincs, akkor igazából semmit sem érsz ebben az életben.

Ez egy hazugság. 16 voltam, amikor úgy döntöttem, hogy alapvetően nincs elég szemöldököm és a formája is idegesít, ezért majd egy hozzáértő csodakozmetikus segít a dolgon. Persze, mint ahogy mindig, ez is rosszul sült el. Már a friss tetováláson is láttam, hogy nem egyforma, nem nagyon csak egy ici-picit, de ez bőven elég ahhoz, hogy ne úgy nézzen ki, ahogy kéne. Elmondta a hölgy, hogy majd hagyjam meg a természetes szemöldököm, akkor sokkal természetesebb lesz. [sic!] Nem tudom mennyire szokás a saját annyira friss munkánkat, amelynél még a tinta sem száradt meg a kedves vendég bőrén, ilyen remekbe szabott helyrebiccentős tanácsokkal fokozni.


9/08/2011

Illamasqua - Theatre of the Nameless inspirálta smink

Ezt a sminket majd októberben újracsinálom. Ma túl sok szabadidőm volt...?!

[Forrás: illamasqua.blogspot.com]

9/07/2011

DMU - Napi smink 06092011


9/06/2011

Kreatív Kedd

Én lettem a vendégbloggerina ebben a sorozatban erre a hétre. A téma szupergonosz vagy szuperhős volt, az előbbit választottam, mert valamiért nem rajongok a jófiúkért... Először Kétarcra gondoltam, de őt inkább megtartom latexes változatban októberre; aztán Carnage-ra, de ő meg egy lehetetlen küldetésnek tűnik. Végül Mr. Freeze-t [magyarul talán Fagynak hívták a filmben] választottam.


9/05/2011

DMU - Napi smink 05092011

9/04/2011

MAC Fix+ - illatosított víz vagy csoda az üvegben?

Róla is nagyon-nagyon rég szerettem volna írni, végre most megteszem. Sokak szerint ez a MAC egyik legtúlértékeltebb terméke, ebbe sokszor belefutottam már különböző fórumokon mindenfele. Személy szerint nagyon szeretem, amíg nem vettem belőle, addig nem is igazán értékeltem és értettem miért rajonganak érte annyira. Viszont az az érzésem, hogy aki nagyon nem szereti az inkább tévedésben él vele kapcsolatban és a használatát illetően. Valljuk be, nem ő lenne az első olyan MAC termék, amit azért szólnak le, mert nem tudják használni és hogy pontosan mire találták ki...


Az összevetői között egy halom finomság szerepel, mint az uborka, a kamilla és a zöld tea. Az illatáról se feledkezzünk meg: MAC-illata van, Sugi, azaz japán cédrus.


9/03/2011

Bioderma - Photoderm MAX SPF 50+ krém arcra

Már a második nyarat éltem át vele, igaz, nem túl sokat járok a napra. Mielőtt bárki felvonná a szemöldökökét elárulom: fényérzékeny vagyok, a napon töltött idő számomra szenvedés - nem csak a meleg miatt -, hanem mert     rövid idő alatt a bőröm elkezd fájni, mintha milliónyi tűvel szurkálnák, majd azokon a testrészeken is, amiket ruha takart vörös, égésnyomszerű foltok jönnek elő, amik bizony fájnak és nem is túl szépek.

Ezek miatt a problémák miatt használok már elég régen fényvédőkrémeket. Sajnos, még mindig keresem a tökéleteset, ő nem az. Viszont pár hete éppen a KrémMánián olvastam, hogy van mattító hatású kiadása, hamarosan be is szerezek belőle egyet - ha nem találok jobbat. Mivel magával a hatásával egészen elégedett vagyok, mert tavaly kétszer lettem foltos, idén egyszer sem [igaz volt rajta 42-es SPF-es BB krém is]. Eddig sokszor használtam viszonylag drága, drogériákban is kapható fényvédőket, de egyik sem vált be.

A kattintás után részletesebben is beszámolok! :)


9/02/2011

Inspiráció - #43

Már alig vártam az Illamasqua őszi kollekcióját, a Theatre of the Nameless-t. Napok óta lesem a blogot, hátha lesz egy nagy méretű kép, és ma végre felkerült belőlük négy.
Nem szokásom kollekciókról írni, de ezt meg kell néznetek. Általában a promo fotókat várom, a csodás sminkekkel, de a termékek sem utolsók. Zöld és bogyószín szájfény, sötétlila rúzs és körömlakk, fényes rózsaszín pirosító, aranybarna pigment. No meg a képek *-*
Forrás: illamasqua.blogspot.com

9/01/2011

DMU - Napi smink 01092011

Ma felbutdulva azon, hogy a MUFE milyen jó highlightereket csinál és tesztelem a Max Factor rúzst, csináltam egy ilyen  semmilyen sminket.


Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe