12/31/2011

Party lanterns contest entry @ Indian Vanity Case


This is my entry for Indian Vanity Case's artistic eye make-up contest.
12/26/2011

DMU - Napi smink 2512201112/25/2011

2012? 2012!

Azért ijesztő leírni a 2012-öt, öregszem, mint az országút. Egyszer már volt egy hasonló posztom [Out/In] tavasszal, aztán valahogy felhagytam velük, mert annyira nehezen tudom megjósolni mi az, amit tényleg elhagyok, illetve bevezetek. Ezért most megpróbálom összefoglalni a bloggal kapcsolatos terveim 2012-re, aztán majd meglátjuk mi lesz belőle. A mi távozik részt azért hagyom el, mert nem tudtam eldönteni mi menjen, az biztos, hogy sokkal több személyesebb jellegű/a blog témájától teljesen eltérő posztok továbbra sem lesznek. Ahogy a sajtóközlemények, kontrollcékontrollvé előzetesek vagy a "haulok" sem fogják elárasztani ezt a blogot.

Amik gőzerővel érkeznek:

Jobb blogger leszek - Megpróbálok többet posztolni, rendszeresebben. Év végére mindig annyira elfáradok, mindig jön egy halom muszáj-megcsinálnom-feladat, hogy valahogy úgy érzem nincs időm másra. Arról ne is beszéljünk, hogy fényképezni úgy, hogy délután háromkor már sötét van elég nehéz. [Ehhez kapcsolódóan remélhetőleg a képeim is javulnak majd, amint megveszem az új gépet hozzá. (Ezt már 2 éve halogatom, demajdmost...)]

Ásványi kozmetikumok - már ősz óta tervezem, hogy beszerzek valami igazán szuper ásványi alapozót/pirosítót/ami épp megtetszik terméket. Aztán valahogy ebből nem lett szinte semmi, nálunk nem nagyon van, Európán átutazó, viszonyítási alap nélküli, monitor beállításoktól függő színű alapozót rendelni nem szeretnék. Nem azért, mert nem merek, hanem azért, mert pénzkidobásnak tartanám, ha nem jó. Annyit nem sminkelek másokat, hogy esetleg egy teljesen random 4 árnyalattal sötétebb vagy 2 árnyalattal világosabb dolgot elhasználjak. Rendelhetnék mintát, csak valahogy mégsem jutottam idáig el. Hogy a szemfestékek miért maradtak ki arra, nincs megfelelő válaszom, habár már így sem tudom hova rakni azt, amim van. 


12/23/2011

DMU - Napi smink 23122011

Kigondoltam, hogy milyen jó lesz, csinálok egy teljesen szokatlan, furcsa karácsonyi sminket, hadd ne legyen mindenhol az arany-zöld-vörös kombója. Aztán el kellett mennem a boltba, persze mire képet sikerült gyártanom, addigra jól be is sötétült. tehát van egy remek vakus képem. :(

12/21/2011

DN - Catrice - #560 Marilyn & Me

Catrice - #560 Marilyn & Me: valahogy így képzelek egy ünnepi vörös lakkot, meggypiros alapszínben vibráló apró és nagy vörös csillámok.12/20/2011

DMU - Napi smink 20122011

Ez a második próbálkozásom a MAC Parlor Smoke palettájával, mert az első totális katasztrófába fulladt. Ez sem teljesen az igazi, valami az én palettámmal nem stimmel, a boltban mesés volt, itthon horror. O.o

[Az a rossz a közeli képekben, hogy ráncos a szemem, de igazából meg nem. Kell valami nagyon hatékony szemkrém mostazonnal. O.o]12/19/2011

A tökéletes kézkrém nyomában - L'Occitane kézkrém 20% shea vajjal


A tél az én kezeimet is megviseli, emlékszem, még évekkel ezelőtt sokszor fordult velem elő, hogy sebesen szárazra fújta őket a szél annak ellenére, hogy kesztyűt hordtam. Ekkor kezdtem el keresni a tökéletes kézkrémet, mert ugyan egy egész tubussal is rájuk kentem egy hét alatt, de mégsem javult a helyzet. Mindenképpen olyan megoldást kerestem, ami állatbarát és a lehetőségekhez képest sok természetes összetevőt tartalmaz. Aztán rátaláltam a L'Occitane-re.

DN - Az én körmeim már karácsonyoznak

Ez egy olyan poszt, ami már itt pihen egy ideje, de nem volt annyi időm sem, hogy a képeket lekicsinyítsem.

Orly - Meet Me Undet The Mistletoe: Ez egy olyan szín, ami leginkább sötét fenyőzöldre emlékeztet, apró zöld-arany és ha a fény úgy esik rá, akkor zafírkék csillámokkal.
12/09/2011

DMU - Napi smink 08122011

Ez volt a szerdai sminkem is, csak annyi különbséggel, hogy azt egy kézi tükörrel, kevés fénnyel, illetve meglehetősen korlátozott lehetőségek csináltam.


12/07/2011

Mi lesz a velünk, ha megszűnik a GFC?

Ez a kérdés az elmúlt hetekben egyre többször merül fel bennem, mióta a google bejelentette, hogy tavasszal [ha jól emlékszem] megszünteti a friend connect szolgáltatást. Persze ezt a google eljátszotta ezt már egyszer, 2-3 éve, de mivel a bloggerel [GFC-n keresztül] követek egy halom blogot és weboldalt, úgy látszik nem lett semmi az egészből.

Mivel az informatikával inkább laikus vagyok, mint hozzáértő, így az a naiv kép alakult bennem ki, hogy a GFC nagyon jó nekem. Ha van egy új posztom, akkor ott automatikusan megjelenik a google readerben és a bloggeren is, sok-sok ember észreveszi és megnézi aznap mit alkottam. Aztán persze, ha nem érzem magam túlságosan zavarban [utálom a facebookot], akkor oda is kiteszem és még többen kattintanak a linkemre, a statisztikám görbéje pedig még feljebb kúszik, én meg boldogan hátradőlve nézem, közben elégetten mosolygok, "ügyes vagy Mara". Persze ez fordítva is igaz és jó nekem, habár néha a hajam tépem, ha száznál is több új posztot találok.

Gondolom nem csak bennem motoszkál a gondolat a miérteket lázasan kutatva, ezért a fellelhető forrásokból kihámoztam: a google friend connect nem elég közkedvelt, sok más szolgáltatással együtt, emiatt akarják megszüntetni. Node, kérem szépen, ha megnézik, akkor a blogspoton hatalmasra tudtak nőni a beauty blogok és ehhez egy jól működő, egyszerű és pont ezért kellően népszerű szolgáltatás is kellett!

Most a google azt javasolja használjuk csak a feltörekvő új gyöngyszemet, a google+-t. Mint minden  az interneten néha nagyon elveszett, de  google-fiókkal rendelkező embert, ez valahogy engem is számon tart. Bevallom, hogy életem során nem sokat foglalkoztam vele, az Egyesült Államokban örömmel körözgetnek -mint az általános iskolában -, de itt a majdnem sötét Balkánon nem tűnik úgy, hogy ezt bárki is használná. Azért reménykedem benne, hogy én is rájövök hogy működik és ti is használni fogjátok.

Egy szó mint száz: ha tehetitek körözzetek be a google+-on vagy kövessétek a blogom bloglovin'-on, aztán várjuk mi lesz tavasszal. :)

Nektek mi a vélemények arról, hogy a GFC lehet megszűnik? 

DMU - Napi smink 06122011

Terméklista este, most rohanok.12/05/2011

Link Love #7

DMU - Napi smink 04122011

A mai sminkem a hideg ihlette, amikor órákat a szabadban van az ember télen és rendesen kipirosodnak az orcái.

This look was inspired by winter, when you are outdoors in the cold for hours and your cheeks get that nice flush.12/02/2011

Inspiráció - #53


A fotóról semmit sem tudok, sem azt, hogy ki csinálta, mikor, hova, semmit.

12/01/2011

Essence - Lil' Vampire shimmer powder

Mióta csak sikerült hozzájutnom szeretnék erről a púderről írni. November 17-étől elvileg kapható, gyorsan kerestem egy Rossmannt, ahol van, de már aznap este 2 boltban is csak lefosztott állványt találtam. Gondoltam, tényleg ütős lehet ez a kollekció.Végülis minden gondolkodás vagy nagyobb mérlegelés, után jött velem haza ez a púder és még 2 körömlakk. Bevallom, hogy a boltban nagyon tetszett, amit láttam.

Nyerj egy Viva Glam rúzst vagy szájfényt!

Kicsit felborult a rend, ami alapján ezt az egészet meg szerettem volna szervezni. Elvileg tegnap jött volna a poszt a Viva Glam rúzsokról és a MAC AIDS Alapról, de kóros időhiány miatt ez egy megfordul... :$

Már tavaly is szerettem volna egy kis nyereményjátékot az AIDS világnapján, december elsején az az ma, mert vannak dolgok, amik nekem fontosak és ez a kérdés is ilyen.


Ha szeretnél nyerni egy MAC Viva Glam rúzst vagy szájfényt, a neked tetsző színben, akkor a következőket teheted érte:

  • Légy a blogom nyilvános követője [1 esély]
  • Lájkold az ehhez a poszthoz tartozó FB bejegyzést itt [+1 esély]
  • Oszd meg az ehhez a poszthoz tartozó FB bejegyzést itt [+1 esély]
  • Ha van blogod, akkor az alábbi képet tedd ki visszamutató linkkel [+1 esély]
Ha még nem voltál a blogom követője eddig [semmilyen formában], akkor maximum négy; akik már eddig is követték a blogom vagy lájkolták FB-on az oldalam azok már 1-1 plusz eséllyel indulnak - ők így összesen hatszor kerülhetnek a képzeletbeli kalapba.

A játék most [2011. december 1.] indul és 2011. december 15. este nyolc óráig tart!

A nyereményjáték az egyszerűség kedvéért facebookon zajlik, [ha még nem vagy tag, akkor regisztrálj] mert ott látom ki osztotta meg és ki lájkolta a posztot. Kommentbe a FB-os bejegyzésnél csak annyit írj, hogy milyen néven követed a blogom és/vagy a blogod címét, ha kitetted a játékot

A félreértések elkerülése végett kivételesen ez a poszt nem lesz kommentálható.

Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe