8/19/2012

Lush - No Drought száraz sampon - teszt, vélemény

Kitörő lelkesedéssel vettem meg életem első száraz samponját a Lush-ban két hónappal ezelőtt. Úgy gondolom, hogy elég idő eltelt ahhoz, hogy leírjam a tapasztalataimat vele kapcsolatban. Ugyan életemben talán egyszer már használtam egy hasonló terméket, de azt gondoltam az évek alatt csak változott valami bennük, jobbak lettek esetleg, mert az nem elégítette ki az igényeimet. Így egyszerűbbnek tűnt hajat mosni, viszont ilyenkor nyáron nem szeretném naponta-kétnaponta megáztatni a hajszínem.


A termék kiszerelése és csomagolása a lehető legszerencsétlenebb, amit csak el tudok képzelni. Tulajdonképpen ez egy Lush-os tusfürdő csomagolása, amivel nem is lenne baj, csak jobb lenne, ha a hajamra valahogy egyenletesebben tudnám szórni, úgy mint egy hintőport például. Erről is az gondoltam, hogy majd pont a hajtöveimre tudom irányítani, de így valahogy egyszerre vagy túl sok  vagy túl kevés jön ki belőle. Szerintem száraz samponnak túl nagy ez a méret, mert kevés kell belőle, viszont becsülendő, hogy 100%-ban újrahasznosított műanyagból van.


A száraz samponozást leginkább akkor ejtem meg, ha mindenképpen muszáj, mert a látszódó száraz sampont sem tartom igényesebbnek, mint a teljesen kimaradt hajmosást.

Az illata kellemes, frissítő, valószínűleg a benne található grépfrút- és lime olaj adja. A száraz sampon szemcséit kicsit nagyobbnak, durvábbnak érzem, mint egy átlagos babahintőport például. Használatkor mindenhogy kipróbáltam: szórtam nagyon keveset, többet; először a tenyerembe, aztán közvetlenül a hajamon is kísérleteztem; dörzsöltem sokáig, aztán kikeféltem, de eredmény sosem lett tökéletes. Alapvetően nem is vártam el, hogy a hajam ugyanolyan fényes legyen, mintha frissen mostam volna, de valahogy mégis többre számítottam. Minden kefélés és dörzsölés ellenére is látszódott a hajamon, habár mattabb lett tőle, de szürkéssé tette a hajtöveim - ez viszont engem zavar. Nem tudom eldönteni, hogy a hiba bennem vagy inkább a termékben van. 


Összességében nem vagyok elégedett ezzel a száraz samponnal, hiába jó az illata és állatbarát, vegán termék. Nem tudom, hogy talán az én hajam nem elég zsíros az ilyesmihez, vagy csak az ront a helyzeten, hogy nem vagyok szőke. Viszont az kifejezetten zavart, hogy látszik. Talán még sosem adtam semmire sem két pontot, de erre nem tudok sajnos többet, mert itt a kiemelt pozitívumok sem dobnak rajta eleget még egy hármashoz sem - ugyan el fogom használni, de drága mulatság volt ilyen eredményekért cserébe..

Összetevők

Cornflour [Zea mays], Magnesium Carbonate, Talc, Perfume, Grapefruit Oil [Citrus paradisi], Lime Oil [Citrus aurantifolia], Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*

*Illóolajok természetes formában tartalmazzák.

Nektek bevált? Ti milyen száraz sampont használtok?

7 megjegyzés:

  1. adryenka19/8/12 16:31

    Én hiába próbáltam bármelyiket, ugyanez volt a gondom, hogy látszódik. Húgomnak viszont a hintőpor szuperül bevált. Neki világosabb a hajszíne, lehet, hogy amiatt jó neki, de mindig olyan a haja mintha fodrásszalonból jött volna ki.

    VálaszTörlés
  2. Én a Stella száraz samponját használom. Szeretem, meg vagyok vele elégedve. Kissé szürkíti a hajtövemet, de mivel szőke vagyok, ez egyáltalán nem zavar. Viszont ha sötét hajam lenne, biztosan nem szeretném emiatt.

    VálaszTörlés
  3. Nekem a fekete hajamra a baleás vált be legjobban. Bár az illatát még mindig nem szeretem, a dolgát remekül teljesíti

    VálaszTörlés
  4. †Fallen Angel†5/9/12 15:03

    nekem is a Baleás jött be, bár én nagyon ritkán használom! Én a hajmosást is kihúztam 6-7 napra, és majd csak az 5. napon kezd el zsírosodni, a gyakori hajmosás többet árt, mint használ a hajnak..:S

    VálaszTörlés
  5. Névtelen14/10/12 18:41

    Én lefekvés elött szoktam behintöporozni a hajam (elöször a tenyerembe, onnan a hajamra) -ilyenkor szürke, de reggelre tökéletes az eredmény: az éjjel felszívja amit fel kell-és a forgolódás miatt kellöen beledolgozódik a hajba -azaz reggelre nem látszik.
    Ilyenkor ajánlott kicsit többet tenni, mint amit "jó érzéssel" rászórna az ember....
    Szerintem egy próbát megér :-)

    VálaszTörlés
  6. Névtelen6/11/12 21:12

    Nekem is a babahintőpor jött be leginkább.Kp. barna vagyok,kicsit látszik,de elviselhető.Én a srácaim baba korából hátramaradt baba hajkefe segítségével viszem fel.Tenyérbe,majd belemártogatom a kefét,majd rá a hajamra.Sokat segít egyébként,ha utána hajszárítóval kifújatom.Sokkal jobban formázható utána a hajam.És van két nap haladékom...Próbáltam a Syoss száraz samponját is,jó,de üt az illata.
    És elég sok kell belőle,így kb 3-4 alkalommal simán elfújtam.Ami viszont árban kicsit húzós..

    VálaszTörlés
  7. Névtelen23/4/13 14:58

    Még egy voks a babahintőporra! Én is este használom, középbarna hajra, reggelre nem látszik, és plusz két nap haladék :)
    Ha este elfelejtem, akkor reggel én is hajszárítózom kicsit, és úgy nem látszik.
    Ja és fontos a hintőpor minősége: minél finomabb, annál jobb!

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe