9/20/2012

Juicy Couture - Juicy Couture parfüm - teszt, vélemény

Végre kipróbálhattam az egyik álomparfümöm, vagyis pontosabban a pár évvel ezelőtti önmagam egyik álomparfümjét. Ez pedig nem más, mint a klasszikus Juicy Couture, amit Harry Fremont hivatásos orr tervezett és 2006-ban debütált, majd a következő évben elnyerte a FiFit az az a nemzetközi parfümkészítés nagydíját. Sikere azóta is töretlen, így milliók vallhatják őt kedvenc gyümölcsös-virágos illatuknak. Hogy én mennyire úszom az árral vagy mennyire nem, a tovább után kiderül.


Egy ilyen neves parfümhöz szép üveg is dukál. Nekem inkább összhatásában tetszik, ő is - ahogy az összes Juicy Couture parfüm - bohókás eleganciát sugall. Látjuk, hogy egy viszonylag nagy üveg, valami ezüst díszítéssel és egy nagy kristállyal a tetején. A kupak az eddigi összes parfümöm közül nála a legmasszívabb, erősen, szinte a helyére kattan a benne rejlő mágnes miatt, amikor visszateszem. Részleteiben pedig az antiknak tűnő kutyás logotípiával, a madzaggal és a biztosítótűvel pedig fiatalkori lázadásaimra emlékeztet.


Az illatot nehéz megfogni, mert változékony, sok arca van; több mint egy éve szagoltam papíron és akkor teljesen elvarázsolt a könnyed gazdagságával. A fej illatai között van jácint, mandarin, görögdinnye, alma és körömvirág. Amit én érzek benne az egy fehérvirágos illat, ahogy almával és egy kis vizes jeggyel - talán görögdinnyével - keveredik, de háttérben megbújik egy zöld-friss leveles összetevő is. A jelenlegi önmagamnak ez a fej illat annyira nagyon nem tetszik, mert érzek benne valami zavarót, de nem tudnám megmondani pontosan mit. 

Ahogy a telik az idő az illat egyre melegebb lesz, a szív illatok közt csipkebogyó, tubarózsa és liliom van. Számomra valamiért a csipkebogyó és a tubarózsa a legjobban érezhető - megnyugtató melegséget áraszt. Az alapban van karamell, vanília, pacsuli és fás jegyek. A bőrömön a vanília pár óra után jól érezhető, a karamellt viszont érzem még nyolc óra után is, a fás jegyeket viszont egyáltalán nem.


Tetszik benne a fej illat élettel teli frissessége, a gyümölcsök üdesége, amit az enyhe virágos illat tompít. A szív illat ugyan nem kifejezetten kihívó, de nem is túl visszafogott. Összességében nem tartom rossz illatnak; nekem fontos az, hogy történetet meséljen egy parfüm, belőle az összeszedettséget hiányolom, mert nem tudom eldönteni miről szól. Habár sok mindent beleláthatunk; úgy érzem először inkább a fiatalabb korosztályhoz szól, de egy óra múltán inkább egy érettebb viselőt céloz meg. Talán pont ezért, de engem a késői tini éveimre emlékeztet, amikor még kellően fiatal voltam, de már szerettem, ha felnőttként kezelnek. Mindenesetre ilyen szempontból érdekes illat. 

Tanácsként annyit tennék hozzá, hogy mindenképpen próbáljátok ki a bőrötökön, mert az enyémen nem mindig tetszik annyira, mint amennyire papíron. Nem csak ezért, hanem inkább a kissé kusza illatkompozíció miatt levonok tőle egyet [habár civódtam még a 3-3,5 között is, mert nem venném meg újra] - habár ez csak azt jelzi, hogy nekem mégiscsak a niche parfümök a szívem csücskei. Ha valakinek tetszik imádni fogja, sajnos én csak részleteiben szeretem. 4/5

Ismeritek ezt az illatot? Nektek hogy tetszik? 

A parfümöt az Everet Grouptól kaptam PR célokra.

1 megjegyzés:

  1. Melantha20/9/12 10:17

    Nem ismerem ezt az illatot, de biztosan különleges. Nálam a pacsulis illatok kapásból nem játszanak, mert sajnos az én bőrömön az túl dominánsan jön elő, és nem szeretem az illatát.
    A tavaszi Chloéval jártam hasonlóan. A papíron ízlett, magamon nem.
    Mindenesetre most fogy el az aktuális szerelmetes parfümöm, szóval lassan beveszem magam egy boltba szagolgatni:)

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe