12/23/2012

Zao - Gyöngyházas zöldesszürke szemfesték #108 - teszt, vélemény, minták

Már be sem merem vallani milyen régen csücsül ez a teszt a piszkozatok között. Pár hónapja kaptam a Koi Biodrogériától egy kis meglepetést. Igazából tényleg nem számítottam rá, hogy a borítékomban lesz más is mint egy alapozóminta, tehát nagy volt az öröm. Személy szerint valamilyen felfoghatatlan módon mindig késztetést érzek arra, hogy bio/natúr termékeket használjak. Egy időben erre tudatosan figyeltem, de most már tudatallatt is inkább az etikus szépségápolás felé hajlik a kezem. Ő is az.


A Zao sminkszerek mind egy pamut szütyőben érkeznek bambusz házukkal együtt, amelyekből kipattinthatóak, kicserélhetőek vagy éppen utántölthetőek. Ez nekem tetszik, mert olyan különleges és már első kézbevételkor érezni rajta, hogy biztos valami köze lesz a természethez. Ezt leszámítva a külső csomagolás, egy barna papírdoboz, egészen jellegtelen. A tokok alján van egy kis lyuk, ahol egy tűféleséggel benyúlva ki tudjuk őket nyomni, mert különben egy mágnesféleség tartja a festéket a helyükön. Az utántöltők 3 grammosak.


A színe kicsit trükkös, ugyanis se nem igazán zöld, se nem igazán szürke - leginkább a kettő között félúton. Nekem a hasonló színű festékekkel rossz tapasztalatom van, mert volt egy hasonlóm a Clarinstől és bármit csináltam vele, a színét nem tudtam magamon elfogadni. Az igazság az, hogy ezt a színt sem merném csak magában használni, pedig alapvetően tetszik. Viszonylag jól pigmentált, de nem professzionális termék ilyen téren; napfényben gyönyörűen csillog, sőt puha ecsettel egy rózsaszínes árnyalat még highlighterként is működne. Pufi ecsettel nem lesz csillámos, helyette csak szép fényt ad a bőrnek, tömöttebbel viszont sok nagyobb szemcsét is felvesz. A textúrája eléggé száraz, jobban porzik mint szeretném, de nem vészes - viszont az alapról nem pereg le és nem kopik látványosan. Leginkább nekem ez a szín arra vált be, hogy zöldes sminkekhez érdekes fényt adjak.

Napfényben
Természetes fényben
Habár én általában nagyon értékelem ha valami bio, natúr vagy fair trade összetevőket tartalmaz, ezenkívül nem tartalmaz káros anyagot mint a parabének vagy mesterséges színezéket, most ez a szemfesték nem aratott osztatlan sikert. Még úgy sem, hogy nem tesztelik állatokon és a rúzsok kivételével, amik méhviaszt tartalmaznak, tehát vegánnak is tekinthetők a Zao dekorkozmetikumok. Az áruk a jobb olcsó és középkategóriás sminkek közt is versenyezhet utántöltő formában [1646 forint], így leginkább azoknak ajánlom, akiknek különösen fontos az, hogy a termékük milyen INCI listával rendelkezik vagy milyen minősítéseket kapott, ezért biztonságos legyen [Ecocert, Cosmebio], harcoljon a szabadgyökök ellen, rugalmassá tegye a bőrt vagy nagyon érzékeny a szemük. Nem rossz termék, csak mégsem érzem azt, hogy tényleg ötös lenne, ezért négyest adok neki. 4/5

Zao zöldesszürke szemfesték a mozgóponton
Zao zöldesszürke szemfesték az alsó szemhéjon

Minták Urban Decay Primer Potion alapon természtes fénynél, félig természtes fénynél és vakuval; először erősen, majd egy puha ecsettel átmenetszerűen:



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe