2/28/2012

Retusálni vagy nem retusálni, ez itt a kérdés!

Ma azt mutatom meg, hogy hogyan hozhatunk ki kicsit többet a képeinkből, ha nagyjából ismerjük a photoshopot. Ugyan tudom, hogy ez a blogok terén egy nagy probléma - vannak, akik szélsőségesen ellenzik és vannak, akik támogatják. Én az utóbbiak táborát erősítem, mert úgy gondolom, hogy bloggerként, aki csak pár terméket szeretne lefotózni vagy azt a sminket, amit épp aznap viselt, ehhez nincs szükségem profi világításra és fényképezőgépre. Jó, persze, jó lenne, de tetszik vagy sem, nekem ehhez lehet nagyon kéne spórolnom, ami még mindig nem az erősségem.

2/25/2012

Tündérsmink

A farsangi kihívás első napján elvileg tündért kellett volna csinálnom, de nem szerettem volna zöld-kék szeműt belőle.

Tegnap este 6 különböző pigmentből kevertem egy levendula színű, nagyon-nagyon fényes színt. Ma ezt használtam a tündérsminkemhez, de sajnos mivel inkább csak irizál, így nem érvényesül annyira ebben a sminkben [legalábbis képen, mert a fényképezőm az ilyesmit "nem látja"]. De van belőle az arcomon, felkúszik a halántékomra, a szememen és a számon is.
A számat átmenetesre csináltam, felül melegebb és sötétebb, alul pedig egészen rágógumiszín.

2/24/2012

Inspiráció - #55

Prada backstage, 2012-13 A/W, Milan Fashion Week, RTW.

Imádom ezt a sminket. *-*

2/22/2012

DMU - Napi smink 22022012

Ezt a sminket az Illamasqua Iconic-I versenyére készítettem. 

Azt egy kicsit sajnálom, hogy a képek nem adják vissza azt, ahogy a fekete csillám lila, zöld és mélg sok más színben szikrázik. Alapvetően nekem ez a mai alkotásom kivételesen tetszik, mert a Ben Nye Black Diamonds ad neki egy jó kis füstös hatást, mindamellett megmarad a cut-crease is. :)

2/21/2012

DN - Douglas Nails #Fireworks

Ezt a lakkot durván másfél hónapja vettem a Douglasban, azóta nem tudtam még időt szakítani rá, de most reggel végre sikerült lefényképezni.

Tulajdonképpen biztos nem találtam volna rá soha, ha nincs épp kiállítva a bejárattal szemben és nem hiszem azt távolról, hogy ez a Chanel Péridot. 

2/20/2012

Alverde - szemkrém golgotavirággal [lila kupakos] - teszt, vélemény

Pár hete, egy hónapja megkérdeztelek titeket facebookon milyen szemkrémet használtok vagy ajánlotok kicsi ráncokra. Végül első áldozatként, kipróbálásra, egyáltalán használ-e valamit, az Alverde golgotavirágos szemkrémét vettem meg azzal a gondolattal, hogyha nem jó még mindig vehetek egy drágábbat később.

Hogy miket tapasztaltam, erre választ kaphattok a tovább után!

2/19/2012

Lancome - Trésor Midnight Rose parfüm - teszt, vélemény

Nagyon régóta tetszett ez az illat, de mindig halogattam "majd legközelebb, majd a következő hónapban, majd a névnapomra" veszem meg. Úgy alakult aztán, hogy sikeresen megnyertem a smink/makeup blog játékán.

A Trésor Midnight Rose a Lancome legújabb illata, a Tresor vonal legfiatalabbika, mely 2011 szeptemberében debütált és a kampányban Emma Watson az arca.

2/16/2012

DMU - Napi smink 16022012

Végre, végre valahára sikerült összehoznom egy ilyen posztot is, mert sem az időjárás, sem pedig az időbeosztás nem fordult ellenem. Hurrá-hurrá!

Tetszik, hogy idén tavasszal a mandarin sok-sok árnyalatát lehet majd hordani mindenhogy - szájon, orcán, tusban, ruhán. :)

Ezt a sminket, egy backstage inspirálta, talán a milánói divathétről, de már ezekkel is álmodok, szóval biztosra nem venném... 

2/09/2012

Link Love #11

Ha megkérdeznék, hogy mégis miért imádom annyira a divatbemutatókat nézni már hosszú évek óta, valószínűleg azt válaszolnám, hogy azért, mert a divathetek alatt a krémek krémje dolgozik együtt. Sminkes-, fodrász- és ruhatervező-zsenik alkotnak valami megismételhetetlent, valamit, amivel nem tudok betelni, ezért újra és újra látnom kell, amíg nem sikerült még azt is megjegyeznem, hogy melyik flitter hogy csillan meg a reflektorok fényében. Nem utolsó sorban pedig remek inspiráció-források.

2/05/2012

Smink régi MAC face-chart alapján

Vagy legalábbis valami olyasmi. Igazából talán egy színem sincs azok közül, ami a face-charton vannak, de ez engem általában nem akadályoz meg, illetve már unalmasak voltak a normális színű szájak. Kell a változatosság.

Szerdán majd jön a tündéres smink, eddig nem nagyon volt időm belekezdeni, no és persze kis is kell találni őket. :3


2/03/2012

20 napos farsangi kihívás

Mindig akartam csinálni egy rendes kihívást. Persze ez a kihívás sem rendes, mert a 30 naposat rövidítettem meg és ami nekem nem tetszett azt ki is cseréltem olyanra, amit már rég szerettem volna megcsinálni de sosem volt rá időm.

Lesznek saját vágyak és régi MAC facechartok is, mert ez így szórakoztató. Persze megint sok vágyamra nem lesz időm. Majd legközelebb.


2/02/2012

Tony Moly - Tony Tint ajakszínező - teszt

Ma a Tony Moly ajakszínezőjét mutatom be. Viszonyítási alapom nem nagyon volt folyékony színezők terén, egyedül az Alverde folyékony pirosítóit próbáltam [amikről már úgysem lenne aktuális a teszt]. Kíváncsi voltam, nem igazán hittem abban, hogy bármi képes megfogni annyira a szám, hogy órák után sem jön le.

A másik nagy érv a Tony Moly mellett, az hogy ők elvileg nem tesztelnek állatokon.

2/01/2012

DMU - Napi smink 01022012

Ki kellett próbálnom azokat a szemfestékeket, amiket a Vikitől kaptam még múltkor. Igérem, amint sikerül megoldani a dolgaim jobb tárolását, hogy átláthatóbbak legyenek, onnantól kezdve sokkal izgibbek lesznek a napi sminkek. ^_^

Z paletta - vélemény

Egyre többször találkozom idehaza is azzal, hogy majd nálunk is elérhetőek lesznek a Z paletták, remélhetőleg emberi árban; és a kérdéssel, hogy milyenek, megérik-e, mit gondolok. Most röviden összefoglalom, hogy mi az, amit jónak tartok bennük és mi az, amit nem. Anno ajándékba kaptam a kicsi palettát, mert nekem ez biztos tetszeni fog. Nagyon izgatott voltam, kíváncsi rájuk, milyen szuper lesz. Sajnos úgy tapasztaltam, hogy a hájp nagyobb, mint amennyit megérnek. Nem is teljesen értem ezt a hatalmas rajongást körülöttük.


Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe