11/27/2012

DMU - 26112012 - Cherry Bomb

Füstös színes sminket szerettem volna, mert hiányolom a színeket a blogról mostanság. Nem igazán tudtam mit használjak hozzá, de akkor észrevettem a polcon felém kacsintgató OCC Cherry Bomb pigmentet. Egyébként nem egy bonyolult smink és megjegyezném, hogy amíg az ablak előtt gyártottam, addig nagyon tetszett, aztán lámpafénynél már nem, valahogy túl soknak éreztem [vajon miért?], de már nem volt időm másikat csinálni. Így jár az, aki nem gondolja ki előre mit szeretne, mivel és hogyan.


Gondolom ismét valami olyasmit alkottam, ami nem mindenkinek való, nem irodabarát, de én szívesen pingálok az arcomra olyasmiket, amit más nem, mert szeretek mindent kipróbálni. Szeretnék izgalmas sminkblogot írni és nekem ehhez hozzátartozik az is - legalábbis a saját igényeimből kiindulva -, hogy a blogger egy kicsit kattant, persze csak jó értelemben. 

A vakus képek sajnos nagyon besárgultak és semmiféle korrekció nem segített rajtuk úgy, hogy a smink ne veszítse el a színét [lehetne persze, csak nekem sem időm, sem kedvem ezzel szórakozni]. Túl sötét volt. :( Azért berakok egy vaku nélkülinek tűnő, csukott szemmel elfogadható minőségűt is.

Arc/Face
Missha - BB Boomer; Max Factor - All Day Flawless 3in1 foundation #Warm Almond 45 Mastertouch concealer #Fair; Elizabeth Arden - Mineral Powder foundation #2; Illamasqua - Kiss blush; MAC - Light Touch pressed pigment

Szemek/Eyes
MAC - Soft Ochre paint pot, Light Touch pressed pigment; Essence - Midnight in Paris gel liner; OCC - Cherry bomb pigment; Urban Decay - Hustle, Half Baked, Sidecar, Buck, Virgin, Sin, Creep eyeshadow; Chanel - Black kohl liner; Max Factor - Natural Daze [?] kohl liner; Tonymoly - Cats Wink mascara; Ben Nye - Dark Brown eyebrow pencil

Száj/Lips
MAC - Viva Glam II lipstick, Rich & Ripe lipgloss


11/26/2012

DMU - 12112012 - Disconnected

Általában nem sokat vacakolok azzal, hogy melyik sminkből lesz poszt és melyik tűnik el örökre a merevlemezről. Ez a smink viszont olyan értelemben kivétel, hogy nekem hiába tetszett nagyon élőben valahogy a képeken mégsem az igazi. A bőröm állapotával sem vagyok elégedett, de csak ezen a képen látszik valamennyire az arany arcfény. Szerettem ezt a tusvonalat, habár nekem ezt még sokat kell gyakorolnom, mert nem is értem, hogy lehet ezt megtanulni vagy valakinek ezek hogy mennek ösztönösen.
Arc/Face
Max Factor - All Day Flawless 3in1 Warm almond 45, Dodo púder, Too Faced - Who's Your Poppy? blush, MAC - New Vegas MSF

Szemek/Eyes
BellaPierre - makeup base, OCC - Dope pigment, Essence - Midnight in Paris gel liner, 2True - arany csillámos pigment, Urban Decay - Zero eye kohl, Ben Nye - Dark Brown eyebrow pencil, MAC - Show-off eyebrow set

Száj/Lips
MAC - Viva Glam II lipstick, Bobbi Brown - Firefly lipgloss
11/25/2012

Essence - Breaking Dawn kollekció - teszt, minták, vélemény

Ugyan kicsit megkésve, de azért remélem hasznosan ma az Essence legutóbbi kollekciójáról, a Breaking Dawnról lesz egy-két szó, illetve jónéhány kép. Habár gyerekkorom óta imádom a vámpíros dolgokat az Alkonyat egyszerűen teljesen kimaradt az életemből. Rebellisen vagy sem, de az első részből hétvégén láttam 20 percet és olyan ostoba volt az egész, nem bánom, hogy engem eddig elkerült - a könyv is kétszer volt a kezemben. Viszont az Essence változatát tavaly is szerettem.


Ez eddig a  második olyan Essence kollekció, amivel közös élményeink is vannak, az elsőről[?] anno teljesen lemaradtam. Összesen végül idén kilenc terméket vettem meg. Lebeszéltem magam a sötétlilás szájfényről, mert sosem használnám,illetve van hasonlóm. Az arany rúzs nem fogott meg, pontosabban nem értem az elképzelést, mármint a színházon kívüli arany színű rúzs használatát, habár lehet tényleg szuper, de valahogy inkább nem vettem meg. A csillámpúder nagyon szép, hasonlít a tavalyira, habár szerintem ebben finomabbak a  szemcsék, összességében mégis szkippeltem. Az arany lakk sem fogott meg, mert egy ujjamon meg tudnám számolni hányszor kenném fel a következendő 30 évben. Viszont, amit imádtam és a többi blogon is jónak tűnt, az a pirosító. Imádom az ilyen vöröses árnyalatokat, engem nagyon emlékeztet a MAC Hidden Treasure-re, habár az Essence változata talán narancssárgásabb, de ha nem lenne a Hidden Treasure, akkor most egész nap a Renesmee Red lenne rajtam.


Őszintén szólva én nem értem miért a kék, a lila és arany a kollekció fő színei, ez biztos vámpíros, de ezt teljesen laikusként mondom... Szerintem az egész kollekció két nagy erőssége a körömlakkok és a pigmentek. A lakkokat már tavaly is mindenki imádta, jó volt az állaguk és szépek voltak a színek, szerintem az eddigi legjobb lakkok voltak az Essence-től. A pigmentek pedig igazi újdonságok.

A tavalyi és idei körömlakkok ugyan külcsínre  nagyon hasonlítanak, az ideiek nagyobb és több színben játszó csillámokat tartalmaznak, a 2011-esek pedig inkább csillámlóak voltak. Az előbbieknél ecset szélesebb lett, illetve szerintem állagra zselésebb. Nekem a kék és a lila nem elég két rétegben, belőlük nekem három kell a teljes fedéshez alaplakk nélkül, viszont a szürkés szerintem sűrűbb, belőle bőven elég volt eggyel kevesebb is. Az idei színeket látványra ütősebbnek tartom, de a tavalyiak minőségre és tartósságra jobbak voltak.

Essence - Jacob's Protection [#01] - 3 rétegben
Essence - Alice Had A Vision - Again [#02] - 3 rétegben
Essence - Edward's Love [#04] - 2 rétegben
A pigmenteket nagyon vártam, az állandókat és ezeket is, amikor megtudtam, hogy milyen szépek lesznek. Végül hármat vettem meg, mert az utolsótól én azt reméltem, hogy fekete csillámos lesz, de sajnos nagy csalódást okozott. Igazán aprók, 1,7 grammosak, ami annyira nem is kevés. Illetve örülök a sószórószerű tetőnek, ami megnehezíti az óvatlan mozdulatok miatti pocsékolást. A pigmentek közös tulajdonsága tapasztalataim szerint, hogy hiába vagyok egy gyakorolt pigmenthasználó és vetem be az összes ügyességem, egyszerűen nagyon sok hullik ki belőlük az ecseteimből; habár az első kettő viszonylag krémes az aranyhoz képest. A szürke teljesen zöldessé, a lila dögösebbé, a arany pedig teljesen csillámossá válik, ha az Essence Colour Arts szemfestékalappal keverem őket.

A Jacob's Protection feketének vagy legalábbis meglehetősen sötétszürkének néz ki, habár kicsit zöldesnek is tűnik - mindeközben van benne egy kis lilás-ezüstös-zöldes csillogás is. Az Alice Had a Vision - Again egy fekete alapú padlizsánszín por, szerintem szép, de annyira nagyon nem különleges, viszont ha belenézünk a kis tégelybe, akkor látszódnak benne apró vöröses szemcsék, habár a bőrön csak a kékesek tűnnek elő. A Piece Of Forever egy világos csontszín, kicsit ezüstös és viszonylag nagy arany csillámok vannak benne. A mintán azért van kétszer, mert ezek az csillámok szinte maradéktalanul eltűnnek, ha ecsettel viszem fel.

Essence pigmentek - Jacob's Protection, Alice Had A Vision - Again , A Piece Of Forever

Napok óta elég borús az idő, tehát természetes fényből kevés volt, de azért mímeltem valami képen hasonlót. A pigmentek előbb a MAC Soft Ochre paint poton, majd az Essence bázisával leverten láthatóak - először ál-természetes fényben, másodszor vakuval: 


Utolsónak a szájfényt és a két csillámtust hagytam. A szájfényt nem nagyon akartam megvenni először, de a boltban annyira kellette magát, hogy nem hagyhattam ott. Teljesen olyan, mint a Stay With Me! szájfények, mind állagra, mint illatra. A színe gyönyörű, nem olyan élénkvörös amennyire a képeken, kicsivel sötétebb igazából. Viszont imádom a csillámait, amik arany-narancs-zöld-kék fényben játszanak, annyira különlegesnek érzem. Mindig szerettem volna egy vörös csillámos szájfényt, de valahogy sosem sikerült belőle egy igazán jót és szépet beújítanom, ezért neki most különösen örülök az ünnepek előtt - tudom, hogy a MAC Ruby Wooján megmutatja majd mit tud. 

A tusok számomra a kollekció csalódásai. Régebben volt egy Essence kék tusom és azt nagyon szerettem, reméltem ők is ilyenek lesznek. Sajnos akármennyire is szépek az üvegben, a szemhéjamon alig látszanak. Átlátszó zselébe ágyazott csillámokról van szó, amik nem tapadnak jól az ecsetre, máshogy pedig nehéz őket elővarázsolni. Próbáltam vastagabban felkenni, alaposan megtunkolt ecsettel, hogy jól látszódjanak, de akkor nehezen szárad meg és nyúlós lesz, ami szintén nem tetszett. Olyan ígéretesnek tűntek, utólag kidobott pénznek érzem, de legjobban az bánt, hogy nem néztem meg külföldi blogokban mi a helyzet velük. Nem drágák, de nagyjából ugyanennyiért a NYX-től vagy kicsit drágábban más márkáktól lehet sokkal jobbakat rendelni.

Essence Brealing Dawn 2 szájfény és csillámos tusok
Essence - Renesmee Red szájfény
Essence - Jacob's Protection és Alice Had A Vision - Again csillámtusok
Essence - Renesmee Red szájfény és Jacob's Protection, Alice Had A Vision - Again tusok - swatch

Nektek van valamilyen tapasztalatok ezzel a kollekcióval?

11/22/2012

Collines de Provence - Jázminos testápoló - teszt, vélemény

Ezt a testápolót akkor kaparintottam meg, amikor a Rendez-Vous Nature webshopjában és boltjában akció volt több termékre is, így ő kétezerrel olcsóbban került hozzám. Szemezgettem velük régebben, főleg a teással, de sosem tudtam, hogy nekem ez tetszene-e. Aztán bementem a boltba, megszagoltam és tudtam, hogy kell. Sajnos már csak a jázminos és a citrusos volt, első próbának az előbbit választottam, aztán még mindig visszamehetek a többiért, ha tetszik...


Magáról a márkáról nem tudok sokat sajnos azonkívül, hogy sok természetes anyagot tartalmaznak a termékeik és Ecocert és Comebio minősítésűek és nem tesztelik őket állatokon.

Szerintem a csomagolása megnyerő, letisztult, kis franciás mintával. A képen is látszik, hogy pumpás adagolója van, ami egyrészt higiénikus megoldás, másrészt egy mozdulattal elzárható és jól adagolható vele a testápoló.


Kellemes, nőies, a bőrön sokáig érezhető jázminos illata van - habár a háttérben szerintem kicsit érezhető a napraforgó is. Az állaga könnyű, tejszerű, ahogy az ember a bőrbe masszírozza vízszerűvé válik, hamar beszívódik, de mégis jól hidratál és nem hagy zsíros-filmes érzetet maga után. Istenien puha lesz tőle a bőröm, ha az illata miatt többször használom egy nap, akkor sem rakódik rá. Ez az egyik legjobb testápoló, amit eddig használtam, mert a hatását nem érzem átmenetinek, ha esetleg nem használom egy nap, akkor sem érzem kellemetlenül száraznak, érdesnek a bőröm, sőt a megszokott fakó, élettelen száraz epidermisz helyett egy sokkal egészségesebb látványt nyújtok.

Alapvetően nem is kérdés, hogy ezt a terméket újra megvenném-e - annyira nem, hogy a héten beszereztem belőle egy citrusosat is. Természetes anyagokat tartalmaz, habár elvileg az illatát a jázminvíztől kapja, azért az összetevők közt szerepel az illatanyag is. Viszont a hidratálásról a különböző növényi olajok gondoskodnak - ezek közül az argánolajat és az édesmandula olajat emelik ki. Parabén- és minden más káros anyagmentes. 5/5


11/17/2012

DN - Holo forrradalom!

Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. Marának most nincs ideje rendes posztot írni. 
 

Color Club - Revvvolution 2 rétegben. Sajnos nap nem volt, így csak vakus képekkel szolgálhatok, olyan szép, pedig fény nélkül, inkább csak grafitszürkének néz ki.11/12/2012

Termékek, amiket újra megvennék

Sokat gondolkozom azon, hogy hosszabb idő távlatából mi az, amit tényleg újra megvennék minden gondolkodás és vacillálást mellőzve. Ezek olyasmik, amik nélkül ugyan biztos lehet élni, de számomra nem érdemes. ma olyan termékekről lesz szó, amiket a blog indulása óta vásároltam és kiállták az idő próbáját. Igyekeztem rövidre fogni, nem mondom, hogy tényleg sikerült. Egy szemfestékekből például egy teljesen külön posztot lehetne kiállítani, ahogy rúzsokból vagy éppen bio-natúrcsodákból.


Hajápolás
Az első a szerintem egyik legjobb sampon és balzsam, amit valaha használtam: a Faith In Nature aloe verás vonalában keresendők. Ugyan a gránátalmásat is imádtam, de ez kifejezetten száraz hajra van - elképesztően fényes és puha lesz tőle a hajam. A második a Nadler samponszappanjai. Habár tudom, hogy kicsit leszóltam az elsőt, de adtam nekik egy utolsó esélyt és akkor tényleg működtek. Ugyan fel kellett találnom magam, mert az ecetes öblítés két hajmosás után semmit sem hagyott a hajszínemből, viszont a hajam szomjazta őket. Két hét kihagyás után éreztem a hiányukat, de nagyon. Habár jelenleg kicsit máshogy mosok hajat, de alapvetően a sampon és a balzsam közé iktattam be őket. Jelenleg kétszer mosok hajat Nadler szappannal, majd jön a The Body Shop banános sampon, így a balzsamot elhagytam kísérletképpen, meglepő, de működik. Ezenkívül kiemelném, ugyan nem akarok túl natúrmókusnak tűnni, de a ricinusolaj és a különböző növényi olajak is nagyon jót tettek a hajamnak.

Faith In Nature Aloe Vera sampon és balzsam

Arcápolás
Ha egyetlen egy terméket kéne választanom mind közül, akkor az a Paula's Choice 5% AHA hámlasztója lenne. Egyszerűen olyan problémámat oldotta meg, amit addig semmi és mióta elfogyott újra visszatértek azok a minden hidratálót felszívó, de mégis száraz foltok. A száraz bőrüknek kötelezővé tenném. A másik a Lush Mask of Magnaminty arcápolás kapcsán, nem mondom azt, hogy akkora szent grál, mint az előbbi hámlasztó, de szeretek mentol arcú zombivá változni hetente egyszer-kétszer.

Testápolás
Ez egy nehéz kérdés, mert visszagondolva nincs nagyon sok olyasmi, amit valóban imádtam; egyedül talán a testvajak királynője a Boots Extracts. Illetve a mangós tusfürdőjük, de világraszóló célom, hogy ezeket a csodákat nálunk is gond nélkül be lessen szerezni, mert annyira jók.

Boots Extracts - mangós tusfürdő és paradiós testvaj

Kéz- és körömápolás
Azt hiszem ebben a kategóriában nálam a Burt's Bees a nyerő. Száraz kezekre a Hand Salve a legjobb, habár a kiszerelése szerencsétlen és hamar el is fogy a nagy hidegben, de időnként tényleg csodát tesz egy jó kézkrémmel együtt. A másik szintén a méhecskéktől a Lemon Butter Cuticule Creme, ami nem véletlenül lett híres és kis mérete ellenére sokáig kitart. Mindkettő illatát imádom. Körömlakkok terén az Orlyt szeretem a legjobban, különösen a Sec 'n Dry gyorsszárító fedőlakkot - rákenem a friss lakkozásra, 2 perc és semmi sem teheti tönkre a manikűröm. Minden körömlakkomat átnézve a színe miatt a pelyhes lila Nfu.Oh a kedvencem.

Burt's Bees Hand Salve, Lemon Butter Cuticule Creme, Nfu.Oh 51 körömlakk

A sminkek lehet megérnének egy külön posztot, főleg a MAC termékei, de most igyekeztem objektíven hozzáállni a témához.

Ajkak
Habár a Burt's Bees ajakápolóit is szeretem, a kedvencem mégis az Avalon Organics Vitamin C ajakbalzsamja lett. Ők organikus és vegetáriánus-, illetve állatbarát termékeket gyártanak, sok növényi kivonatot tartalmaznak a termékeik. Ennek az ajakápolónak kicsit édes-citrusos az íze és valóban nagyon jól ápol. Nagyon imádtam a MAC és az Illamasqua rúzsait és szájfényeit is mind, képtelen lennék közülük választani. Viszont az egyik kedvenc szájfényem a Bobbi Brown Firefly lett a szépsége miatt. Ha már kedvenc szájfényeknél tartunk, a MAC Viva Glam VI-ot muszáj megemlítenem, hiszen az elmúlt két évben ez volt a legtöbbet viselt szuper csillogós, vanília illatú csodám.

Avalon Organics Vitamin C ajakbalzsam, MAC Viva Glam VI, Bobbi Brown Firefly szájfények

Szemek
A tagadhatatlanul sokat használt MAC Soft Ochre paint potom egy olyan szemfestékalap, amit bárkinek ajánlok, viszont a Too Faced Eyeshadow Insurance-t is , elfogyott, de venni fogok belőle egy igazán nagyot. Szemfestékek közül, amiket gyűjtök azok a Bobbi Brown csillámos szemfestékei és a MAC Mineralize-ok. Előbbiből az áruk és a nálunk igen kis készlet miatt sosem lesz elég, viszont imádom, hogy a krémek és a porok közt képeznek átmenetet, illetve a test melegétől lesznek ragaszkodóak és tartósak. Az új Urban Decay formula is isteni, ilyen van a Naked palettában és a 15th Anniversaryben - mindkettőt újra megvenném, pedig nem voltak túl olcsók. Ha kedvezőbb árfekvésben gondolkodunk, akkor pedig a Sleek Bad Girl is egy számomra must-have. A legjobb szemceruza szerintem a Paris Berlin fekete ceruzája, ébenfekete és kellően tartós, de mégis jól lehet satírozni, magasan veri az összes többit, még a MAC Smolderénél is jobban megszerettem, ami nagy szó - egyébként 1200 forintba került még pár hónapja. A szempillaspirálokkal nagyon hadilábon állok a saját pilláim megmagyarázhatatlan akaratossága miatt, de az utóbbi évek legjobb terméke a Tonymoly cicás spirálja volt, legalábbis a saját árkategóriájában.

Bobbi Brown Sparkle Eyeshadow - Silver Moon, Ballet, Black Velvet
Urban Decay - 15th Anniversary paletta

Arc
Valahogy igazán tökéletes korrektort nem sikerült találnom, de továbbra is keresek. Alapozók terén folyékonyakból a MAC Face & Bodyt venném meg újra, por állagúakból pedig a Lumiere Mineralst szerettem nagyon. A pirosítók közt az Illamasquának van elképesztő színskálája és imádnivaló texturája, de szerintem érdemes a Kryolan és Ben Nye terén is nézelődni, habár ők nem elég divatosak. A Ben Nye Natural Blush például a legtermészetesebb szín, amit valaha láttam - nem túl narancssárgás, nem barnás, nem nagyon rózsaszín, pont tökéletes. Ami a highlightereket illeti a MAC limitált MSF-ek mindig gyönyörűek, nekem minimum 10 van belőlük, illetve  az utóbbi idők egyik nagy szerelme volt a Bobbi Brown Miami volt, amiből az utolsót előttem félórával vitték el. Mindenesetre tudom, hogyha valaha újra feltűnik, már a nyitásnál ott fogok állni, hogy lessen nekem olyanom is. Púderből elég sokat használtam, a finom szemcséi miatt a Dodo nagyon jó, lassan belőle is kéne már egy új.

MAc Mineralize Skinfinish - Perfect Topping, New Vegas, Lightscapade, Light Flush

11/10/2012

DMU - 10112012 - Periodic

Pár napja megosztottam a blog facebook oldalán a Mineral Beauty újabb sminkversenyét. Szilveszteri sminket kéne készíteni november 30-ig és igazán rendes ajándékcsomagért folyik a küzdelem. Mivel a nagykövetük vagyok, így arra gondoltam én is csinálok valami olyasmit, amit el is küldenék rá, de természetesen én nem vehetek részt a játékban. Szóval Lumiere pigmentekkel csináltam ezt a számomra '20-as éveket idéző füstös szemet. Habár nekem a csillám kicsit hiányzik róla.


Ha szilveszterre csinálnám biztos tennék még rá csillámot is, erre is akartam csak valahogy kimaradt.

Arc/Face
Max Factor - All Day Flawless foundation in Warm Almond 45, Mastertouch under-eye concealer in Fair; BellaPierre - Desert Rose Blush, Dodo púder

Szemek/Eyes
BellaPierre - makeup base, Lumiere Minerals - Buttercreme, Taupe, Dark Chocolate, Tutti Frutti pigment, Essence - Black kajal pencil, Tonymoly - Cats Wink mascara, Ben Nye - Dark Brown eyebrow pencil, MAC - Show-off brow set

Száj/Lips
Lumiere Minerals - Oh Lala lipgloss, Deep Plum, Tutti Frutti, Buttercreme pigment

11/07/2012

DMU - 06112012 - Autumn

Valami színeset szerettem volna, de mégis valami őszieset. Az is eszembe jutott, hogy van egy csomó szépségem, amit még nem is mutattam a blogon sem teszt, sem smink formájában, pedig már türelmetlenül toporzékolnak. Illetve a képeken látszik igazán, hogy a bőröm mennyire visszasírja a Szent Grál Paula's Choice 5%-os AHA-s hámlasztót, mert egyszer csak már nem jött több ki a flakonból, pedig rémülettől elfehéredve próbáltam kinyerni belőle csak még két cseppet...


Arc/Face
Max Factor - All Day Flawless - Warm Almond 45; Dodo púder; MAC - Hidden Treasure; Too faced - Who's your Poppy?, Sunny Bunny

Szemek/Eyes
BellaPierre - makeup base; OCC - Ginger, Cherry Bomb pigment; Bobbi Brown - Velvet Plum metallic eyeshadow; MUFE -  #929 Bronze Khaki star powder; Essence - fekete szemceruza; Tonymoly- Cats Wink mascara; Ben Ne - Dark Brown eyebrow pencil, MAC - Show-off brow set

Száj/Lips
MAC - Deeply Adored; OCC - Harlot Liptar

Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe