8/20/2013

Works - az utóbbi idők kedvencei

Az utóbbi idő is tevékenyen telt a részemről sminkek terén. Viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem tudom miért, de úgy érzem van bennem valamilyen gát. Rengeteg ötletem van és úgy érzem meg is tudnám valósítani, de valahogy mégsem vagyok teljesen elégedett a végeredménnyel. Mindig úgy érzem gyakorolnom kéne még és még és még, ugyanakkor tőlem nagyon távol áll az, hogy kölcsön kérjem egy ismerős arcát hasonló célokra.


Remélem hamarosan átlendülök ezen, ha megtalálom az okát vagy valami történik és kiránt a rám jellemző teljes válságból. Főleg mivel versenyezni akarok, mert az olyan jó... Addig mesélek azokról, amiket az utóbbi időben alkottam. Most facechartok nem lesznek, habár szinte minden munkához rajzolok vagy papíron vagy ha nem lehet, akkor magamon mindent kipróbálok.

Időrendben haladok, így az első legyen a Tropical Beauty fantázianévre hallgató sorozatból pár. Nem titok már, de úgy döntöttem benevezek az idei Illamasqua versenyre, aztán lesz, ami lesz. Ha nem sikerül, akkor sincs semmi, jövőre úgyis megint megpróbálom, addig egymillió órát gyakorlok, mert muszáj. Tegnap csináltuk a fantasy részét, amivel sokkal elégedetlenebb vagyok, mert ami lehetett az nem működött - otthon hagytam a sablonom, fura szaga volt a latexnek és nem mertem használni, kétszer futottam neki, mert az első változat annyira nem tetszett, de a végsővel sem voltam elégedett és lehagytam belőle egy elég fontos részt az izgalmak közepette; majd jött egy csőtörés  - egyébként szépek lettek a képek. Tehát a smink részével nem vagyok elégedett, mert nem teljesen lett olyan, mint szerettem volna, de most már nincs idő újra nekifutni. Habár nem is azt csináltam, amit előre gondosan kitaláltam és lepróbáltam. Ennek sem tudom az okát, szerintem túlságosan izgultam, de ebből okulva ez többet nem fordul elő. Mindenesetre úgy érzem a fantasy nem lesz a kedvencem. Ellenben a fények, a ruhák és a haj utánozhatatlanul jó volt.

Tehát a Noémi volt a versenyre készült sminkek közül a beauty. Ő amúgy is az egyik legszebb arcú lány szerintem, akiket eddig sminkeltem. Ez a sorozat az abszolút favoritom az utóbbi időből. A sminkkel hamar kész lettem és minden túl jól ment, szóval vehettem volna jelzésnek, hogy a második felében lesznek a gondok. Az inspiráció leginkább Afrika volt, szerettem volna valami nagyon törzsit. Érdekes, hogy kezdetben egy teljesen 'meztelen' törzsi sminken gondolkoztam, de az már nem igazán fért volna meg a beauty kategóriában, szerintem. A trópusok, az esőerdő és a törzsek mellett még szerettem volna valamilyen spirituális dolgot is beleépíteni kezdetben, aztán ez is annyira a fantasy felé vitte volna, hogy kihagytam. Ha valakinek esetleg feltűnne, hogy a modell bőre lilás, akkor az a lilás szórt fénytől van, ami szemből jön, a háttér pedig tele volt zöld-sárga lámpákkal is.

Fotó: Balázs Gergely / Haj: Kovács Regina / Stylist: Tóth Saffy / Modell: Bráz Noémi / Csodanyakék: Soie Essentielle




A következő a Deep Ocean, a Csermak Design minikollekciója. Ez már a legtöbb design blogon megjelent, ezért sem tettem ki magában.  Itt próbáltam ki először élesben a Smashbox palettám és nagyon szerettem ezt a sminket. Mellesleg azóta is úgy érzem, hogy ez volt ez az a fotózás, ahol valami megtört bennem a sminkelés terén, illetve egy eggyel előbbi fotózás/nap, amiről nincs képem már megroggyantotta a magamba és sminkelési tudásomba vetett hitem.

Itt a fotós szerint bordóban és zöldben jobb lett volna a smink, mert jobban menne a modell és az ékszerek színeihez, ezért nagy buzgón átretusálta őket. Mikor kijelentettem, hogy nekem ez így nem kell, ha ez így marad, akkor úgymond pocsékba ment egy teljes napom... - sértődés lett belőle. Habár tudom, hogy általában egy kereskedelmi jellegű vagy bármilyen hasonló utómunkáiba úgysem szólhatok bele, itt most mégis úgy gondoltam, hogy azért megmondom, hogyha a smink színe jelentősen más lesz az eredetihez képest, akkor engem ne írjanak ki a fotók mellé.

A fotózás eredetileg TFCD alapon volt, tehát mást nem, csak a képeket [és sok-sok tapasztalatot] kaphattam volna. Július 10-én volt, ha jól emlékszem és azóta nem jutott el hozzám egy számomra használható felbontású kép sem [a többiekhez sem], szóval továbbra is mutogathatom neten vagy nyomtathatok belőle egy 8*5 centiset. Szóval utólag nagyon megbántam, hogy elvállaltam úgy, hogy már korábbi 3 sorozatot sem kaptam meg rendes méretben. Viszont arra nagyon jó volt hogy végleg leszámoljak az összes szívességből sminkelgetős, "megsajnálós, mert nem talál mást" fotózással egy időre, hacsak nem olyan csinálja, aki tényleg nagyon rendes, tetszik az ötlet, önmegvalósíthatok és biztos nem lesz belőle kereskedelmi haszon. A fotók körüli problémák [az hogy válaszra sem méltat az, akinek nem is tudom hányszor sminkeltem már a saját ötleteihez; állítólag interjú is készül vele a képei kapcsán, hogy most sok helyre kikerült, mi mégsem kapjuk meg a képeket nagyban] elvették a kedvem nagyon. Megértő vagyok, ha valaki azt mondja nem tudja elküldeni vagy később vagy bármi ilyesmi. Mivel a fotóst én ajánlottam, mert SOS kellett valaki, így még kellemetlenebbnek érzem a dolgot.

A tervező lány, amúgy nagyon kedves, vele már csináltunk egy másik sorozatot is, ezért is vállaltam el. Végül egy óriás fém fülbevalóval gazdagodtam [ahogy a többiek is kaptak választott ékszert], ami végülis nem rossz. :)

Fotó: Ágnes Frohmann / Modell: Semmi-Kis Tünde / Ékszerek: Csermak Design



A következő kettőt egy napon csináltuk szintén a Gergővel és a Regivel. Annyira szerettem volna egy 'rembrant-világítású' fekete-fehér fotózást, gondoltam egy kérdést megér, hogy nekik is lenne-e kedvük hozzá. A ruhákat a Delacier-től kaptuk kölcsön és egyszerűen gyönyörűek, úgy imádom ezt a lyuggatott fémet. A Regiről meg kiderült, hogy hajlakkal varázsolni tud [itt a bizonyíték], a Gergőről pedig eddig is tudtam, hogy mindent tud a fényekről. :)) Lesy [a vörös lány] szemsminke képen kevésbé tűnik hegyes végűnek, de előfordul az ilyesmi.

Fotó: Balázs Gergely / Modellek: Lesy @ Nine Model Management, Szabó Petra @ Europeface / Haj: Kovács Regina / Ruha: Delacier


No, így teltek az elmúlt hónapok, én határozottabb lettem bizonyos dolgokban és még sokat kell gyakorolnom, mire visszanyerem az elveszett önbizalmam. Az viszont biztos, hogy már nem adom fel újra, mint másfél éve, mert a nehézségek ellenére is túlságosan szeretem ezt csinálni.

4 megjegyzés:

  1. Arabella21/8/13 16:18

    Ejnye! Ha neked nincs önbizalmad, kinek legyen?:) A fél karomat odaadnám, ha csak egyetlen egyszer tudnék úgy sminkelni, mint te.:)

    Jaj, és persze mindegyik nagyon szép, az első meg egyenesen csodás.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom. Azért az látszik, hogy sokat kell még fejlődnöm. :)

      Törlés
    Válasz
  • Mesések ezek a fotók! Nekem ezek közül a Tropical Beaty sorozat második képe tetszik a legjobban, de az összes csodaszép :) Sírva kérlek, abba ne hagyd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Nem, nem szándékozom abbahagyni.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe