12/26/2013

2013 // 2014 - A nagy évértékelő bejegyzés

Minden évben van ilyen, ezért most is lesz. Igyekszem nem túl érzelgős lenni, mert amúgy sem szeretem, ha egy blogból kellemetlenül sok intimitás vagy túlzott jópofaság árad felém. Nem ígérem, hogy rövid lesz, de megpróbálom viszonylag szűkszavúan. Nem biztos, hogy érdekes lesz mindenkinek, tegyünk egy kísérletet. Hónapokra bontottam mik történtek a bloggal és velem 2013-ban. Elég szorgos év volt, mindennel késésben voltam idén. Persze arra sincs biztosíték, hogy minden jelentős dologra emlékszem, de maj’meglássuk.


Január-március
Szerintem az év rettentően izgalmasan indult, ugyanis beneveztem a blogot a caféblog versenyére és az év bloggerinája szerettem volna lenni. Tudom, a játék fogadtatása a bloggerek között sem volt zökkenőmentes, főleg Sixx megfogadandó szerkesztői tanácsai után. Igazából engem a lehetőség érdekelt, mert szeretek írni, viszont előre tudtam, úgyis gasztroblog fog nyerni. Akik meg nem nyernek majd kapnak egy oklevelet egy bögrével vagy tollal. Őszintén úgy érzem profitáltam a versenyből a magam módján, igaz azóta sem vagyok egy magazin munkatársa sem, demajdegyszer!

Márciusban hivatalosan is sminkes lettem, megejtettük a vizsgafotózásom azon a hétvégén, amikor ezrek rekedtek a hóban. A későbbi sminkelni tanulós tapasztalataim után is azt mondom, hogy a Csilla az egyik legjobb tanár és választás, ha valaki tényleg szeretne tudni és nem szeretné, hogy mindig csak az egyforma, az ugyanolyan legyen jó.

Április-június
Áprilistól kezdve rengeteg TFCD fotózáson sminkeltem, hogy legyen mit leadni, ha majd jelentkezek a MAC-hez. Nagyjából a nyár ezzel telt, a blogra alig volt időm, ekkortájt kezdtem beszámolni a sikeresebb és néha sikertelenebb projektekről. Nem mellesleg fantasztikus embereket ismertem meg, tehetséges fotósokat és ügyeskezű fodrászokat is. Itt néha elmosódott a határ aközött, én most akkor még blogger vagyok vagy inkább sminkes, igazából mindkettő és ez annyira furcsa. Azt gondolom a sminkes tapasztalatok sokat hozzátesznek a bloghoz, mivel másokon is kipróbálok dolgokat, így talán jobb tanácsot tudok adni egy termékkel vagy valami mással kapcsolatban. Ugyanakkor még sokszor vagyok bizonytalan abban, tényleg elég jó vagyok-e sminkesnek. Ebben az időben, talán pont ezért is, éreztem azt, hogy még többet szeretnék tanulni a sminkelésről, más perspektívát megismerni, közben úgy érzem hatalmas tévedés volt a felkeresett sminkiskola. Azóta is, ha látom őket facebookon vagy máshol, bármivel kapcsolatban, néha átfut az agyamon egy-két kedves megjegyzés, arról nem is beszélve, hogy a sok fotózásnak köszönhetően már többet tudok róluk és rettentően hálás vagyok a megérzésemnek, hogy az a tanfolyam nem vezetett volna jóra.

Jártam a Madison ByTerry eseményén is, később ősszel pedig az Aesopra is meghívtak. A Madison a legszebb budapesti bolt, ehhez kétség sem fér és annyira kedvesek. *-*



Július-szeptember
A blog júliusban töltötte be a hároméves kort, nyáron lesz négy, ha embergyerek volna már óvodába járna. Azért hasonlítom egy gyermekhez, ugyan nem kell naphosszat vele lenni, de hasonló mértékű törődésre lenne szüksége. Ha több időm lenne, naponta írnék, akár többször is, de egy bejegyzés elég hosszas munka eredménye. A blognak köszönhetem, hogy bármiről tudok írni 15-20 perc alatt, viszont egy poszt elkészítése ennél jóval több ráfordítást igényel. Idén nyáron a blogszülinapos játékok kapcsán jöttem rá, hogy amíg én a tartalomra ügyelek, addig kéne valaki, aki minden másra. Azóta nem is volt játék, pedig terveztem - kérni nem szeretek; aztán örülni, ha egyáltalán válaszra méltatnak meg olyan izé. Szóval szeptemberig tényleg nagyon zsúfoltak voltak a napjaim.

Szeptember második hetétől már nem vagyok a Mineral Beauty nagykövete sem. Számos kérdés merült fel bennem velük kapcsolatban. Bántott, hogyha csinálok egy sminket, akkor nem osztják meg és ettől úgy éreztem nem szeretik a sminkjeimet vagy nem illek bele a konvencionális sminksablonba. Nem tudtam együtt élni a veddmegmertmostakciós marketinggel. Elegem lett az állandó ígérgetésből, hogy félévente-évente kapunk három szemfestéket. Abból, ahogy állandóan Modell Online-on keresnek a tanfolyamukra modelleket TFCD alapon és szerintem csúnya dolog ingyen dolgoztatni modelleket, amikor reklámcélra használják fel a képeket. Sőt, abból is elegem lett, amikor állandóan MAC-es alapozókat láttam és más márkák termékeit a háttérben. Abból hogy a sminkiskolájukban szerintem nem igazán színvonalas az oktatás - mármint nem hangzik el olyasmi „ne sminkeld úgy a modelled, amitől még mélyebben ül majd a szeme” vagy „satírozd el azt a kontúrt”?! Nem értettem hogy is van ez. Megkérdeztem. Válaszként már nem kívánták a további közös együttműködést. Amit részben bánok, mert szeretem a termékeiket, tényleg jónak tartom őket és a csapat is szuper, viszont örülök is neki, mert egy gonddal kevesebb. Lehet tényleg rossz nagykövet voltam, mert nem csak az ő termékeikből sminkeltem, nem aknáztam ki a nekem küldött karamell színű alapozóban rejlő lehetőségeket vagy csak túl sokat vártam, mindeközben lustálkodtam és nem írtam rögtön a kapott dolgokról, legalábbis a válasz szerint. Ezen aztán jól felhúztam magam, mert mindegy egy nap hány órát dolgoztam, mennyit retusáltam és csak este értem haza, nem írtam pár napon belül, pedig az lett volna a dolgom. Nekik más kell és nekem is.

Szeptember 21-én pedig beadtam a MAC-be a jelentkezésem papír alapon is, sok szép fotóval, motivációs levéllel és önéletrajzzal. Azóta sem hívtak be interjúra, pedig 17 éves korom óta MAC-es szeretnék lenni, mert imádom az művészeti felfogásukat, a termékeiket pedig azóta használom naponta.  Szóval egy kisebb világ omlott bennem össze. :’(



Október-december
Szeptemberben belevágtunk egy „the bigger, the better” típusú Hello Halloweenbe, a tavalyihoz képest kibővült és még jobb kollektívával és szerintem idén is nagyon jók voltunk! Igen, most megdicsértem magunkat. Habár notóriusan képes voltam lekésni az este nyolcat és úgy éreztem túlvállaltam magam, nem elég kidolgozott és kitalált az alkotásom, ellenben kétségtelenül jövőre is szeretném folytatni, mivel imádom. Remélem többet tudok rászánni, mint 2013-ban.

Közben volt egy Primőrös bloggertali, amire idén is meghívtak és örülök neki. Az általuk forgalmazott márkák nálam keveset szerepelnek, próbálok ellene tenni, viszont nem járok drogériába csak maximum hathavonta és akkor is célirányosan. Ilyenkor azt gondolom írni kéne róluk – mások megtették hamarabb és az olvasóknak is unalmas a harmadik után. Valahogy csak feloldom ezt a paradoxont.

Megnyílt a Nailland, ami az idei év egyik leggonoszabb csapás volt a magyar nők pénztárcájára.

Novembertől újra elkezdtem egy sminktanfolyamot, másnál mint eddig. Hátha tanulok valami újat, mert kell, persze más is mint eddig. Aztán elválik milyen lesz végül. Velük mentünk a Varázsfuvolához sminkelni, ami nekem nagy élmény. És hopp már itt is volt a december 21, aztán a ma.

Összességében azt gondolom, hogy

  • ezt az évet kicsit túlvállaltam minden szempontból és nem szeretném, ha a blog kiszorulna az életemből – az egyetem, a sminkelés, illetve még azon halom tanfolyam és egyéb dolog mellett, amit el szeretnék végezni a következő 2-3 évben – majd összeegyeztetem valahogy. 
  • Habár egész nyáron és most télen sem álltam az időbeosztás magaslatán - itt gondolok olyan levelekre és kommentekre, amik nem jutott erőm válaszolni [remélem nincs túl sok ilyen] -, illetve azokra a termékekre, amiket tesztelésre kaptam, de még nem írtam róluk. Jó, az mondjuk tényleg egy csapás volt, amikor mire megírtam egy bejegyzést valamiről, a terméket egyszerűen megszüntették és így már a poszt sem jelent meg soha. 
  • Időhiány miatt nem írtam idén a Viva Glamről, elmaradt a játék is, annak ellenére, hogy fontos dolognak tartom a VG-t. Majd bepótoljuk valamikor, amikor már sikerül megreguláznom az időbeosztásom, túlteszem magam a csalódottságon, hogy be sem hívtak interjúra, nem hívnak a Preview Nightokra soha [mint vásárlót sem], nem kapok választ azokra az e-maileimre, hogy nálunk lesz-e az a kollekció, ami szerintem érdekes lenne és fontosabbak azok a blogok, akik csak facebookon posztolnak képeket. [Még mindig nem jó ennyire limitált termékekről írni, és általában esélyem sincs azokról a termékekről, amik tetszenének, mert a hivatalos boltba kerülésig elfogynak.]
  • Az önérvényesítő képességem még mindig nem elég jó, nem vagyok elég nyomulós vagy mi, nehezen küzdök meg a PR-osokkal és a postafiókomat elárasztó a blogom témájához teljesen nem illő sajtóanyagokkal. 
  • Nem szeretem, hogy a facebook szabotálja a posztjaim megjelenését, de ugyanakkor nem vagyok elég bátor, hogy odaírjam kommenteljetek és osszátok meg, mert szükségem van rá a világuralomhoz. Kellenek, mert naponta kapom a facebook ajánlatait, hogy hirdessek hatezerért három napig. 
  • Nem lettem idén sem világhírű, nem ostromolnak a magazinok legyek a munkatársuk.
  • Persze jó lenne néha ismertebbnek lenni, ellenben, ha valaki tudja, hogy van egy blogom és még tetszik is neki, akkor egyszerűen mérhetetlenül zavarba jövök. Nem vagyok egy celeb alkat, na. Leginkább azért, mert a beauty bloggerekről a rózsaszín szájfény és műcici jut eszébe az embereknek, a bloggerekről meg a marketingessé és közösségi média szakértővé avanzsált call-ceneteresek.
  • Továbbra is folytatom a hadjáratom a kontúros és egyhangú sminkű közízlés ellen. 
  • És olyan jó, hogy egy csomó cuki ember olvas, aki még cukibb dolgokat ír, amik jól esnek a szőrös szívemnek.
  • Remélem még több izgalmas, érdekes és jó tapasztalattal és emberrel sodor össze a sors 2014-ben is.


2014-ben:

  • A blog lehet wordpress platformra vált, mert nem tetszik a mostani sablon, nagyon rózsaszín, de bloggerre nem találtam jobbat még.
  • Megméretem magam sminkversenyeken, olyan ceruzás-színpadi-köves témában.
  • Szeretnék kencetanfolyamra járni.
  • Igyekszem közösségi média fronton fejlődni.
  • Már tényleg megveszem azt a tükörreflexes masinát, mert nem szeretem a kompaktom képminőségét.
  • És ha marad időm, akkor belekezdek egy teljesen saját projektbe, ami részben érinti a sminkelést, de kicsit más. Nem kell félni tanítani még mindig nem fogok, ahhoz sokkal többet kell tudni, mint amit én tudok. 

No, hosszabban az idei évről ennyit, azért ahogy időm engedi még meghódítom az internetet az ünnepek közt is! ^_^
március

18 megjegyzés:

  1. Mea (Nail Polish Maniac Blog)26/12/13 14:34

    Én szeretem az ilyen bejegyzéseket, jól üsszeszedted, és tetszett. A MAC-es dolgot sajnálom, ez a halálom ha egy cég nem ír vissza még 1 év múlva se akár állásinterjúról van szó, akár blogos dologról, akár egy kérdésről, te meg cikinek érzed hogy megint megzaklasd vele őket.

    Nagyon szép sminkeket csinálsz, és egyedi a blog, folytasd is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe26/12/13 14:47

      Köszi. A MAC-es dolgot újra megpróbálom majd valamikor, ha nem jön jobb ötletem és/vagy lehetőség. Nem is az zavar, hogy nem vettek fel, de hogy be sem hívtak és ezzel úgy érzem nem vagyok nekik elég jó és nem tudom mi kell, ez zavar. Az hogy egy cég nem válaszol már nem zavar, ezen átjutottam. Nekem inkább az az érthetetlen, hogyha megkeresnek, válaszolok nekik illendően, aztán eltűnnek. Nos, nem én leszek az, aki megkérdezi ilyenkor mi van. :D

      Törlés
    Válasz
  • Kívánom, hogy a következő időszakban teljesüljenek az elképzeléseid, nagyon tehetséges vagy, remélem, ezt minél előbb, minél többen észre is veszik majd! :) VálaszTörlés

    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 02:07

      Köszönöm. :)

      Törlés
    Válasz
  • Mdollas Nails26/12/13 17:01

    Én szívből kívánom,hogy bekerülsz a Mac-ba.
    nekem tetszik a sablonod,valójában jobban tetszik a tartalom és a minősége a blognak.
    szóval csak pozitívan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mdollas Nails26/12/13 17:02

      bekerülj :)
      remélem teljesülnek a kívánságaim :) :)

      Törlés
    2. Makeup Universe15/4/14 02:07

      Köszi. :)

      Törlés
    Válasz
  • a magyarországi MAC-ről ilyen szempontból nekem is megvan a véleményem... bár az én történetem még kacifántosabb, de most már ha négyszer annyit ígérnének se mennék dolgozni hozzájuk... Tisztelet a kivételnek, de egy egy idióta banda vezeti az egészet és kész, nincs mit ezen szépíteni. Nem a tehetségre, a szorgalomra, vagy a márkaszeretetre kíváncsiak... nyilván... De ez Magyarország, sajnos kevés olyan cég van, aki még képes normálisan viselkedni és nem a mittudoménkimittudoménkijét felvenni. Emiatt szerintem ne bánkódj :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 02:09

      De nálam ez talán kicsit más. Szóval ha nincs MAC, akkor én valószínűleg sosem kezdem el sminkelni magam a tusvonal-fekete ceruzán kívül. Nekem nincs velük bajom, de annyira nagyon-nagyon titkos dolgokat sem tudok róluk, ez így jó. :)

      Törlés
    Válasz
  • hát - tudom, ez nem sok -, az én univerzumomban világhírű vagy, remélem, még sokáig írsz a magad keresetlen, és általam rendkívül kedvelt stílusában! :-)
    (ettől függetlenül nem tartozom a cuki olvasók közé)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 02:09

      Törlés

    Válasz
  • Névtelen27/12/13 05:48

    Annyira kár, hogy a magyar bloggerináknál fordított arányosságban áll a tehetség és az önbizalom / pofátlan önmenedzselésre való hajlam, téged mindig is méltánytalanul alulértékeltnek tartottalak, pedig toronymagasan te vagy a legprofibb azok közül a lányok közül, akik ebben a műfajban nyomulnak. A MAC-es keserűségedet megértem, - nem gondoltál még arra, hogy talán valami negatív termékkritika miatt nem méltatnak válaszra? - ugyanakkor ne add fel, én úgy tudom, Suzynak sem elsőre jött össze. Talán egy tételt hozzáadhatnál a 2014-es listádhoz a kedvemért / kedvünkért: tudom, nem vagy az a csacsogós-csajos lány, ami nem baj, (sőt, szerintem a legtöbben épp emiatt vagyunk itt) de néha olyan jó lenne azt olvasni, hogy egyszer az életben elégedett vagy egy sminkeddel, felesleges ez az örökös önostorozás.
    A legjobbakat, és ne add fel a világuralomra való törekvéseidet, veled vagyunk!

    VálaszTörlés
  • A M.A.C. az Estee Lauderé, akik még mindig állatkísérleteket végeznek. Biztos, hogy ehhez szeretnéd adni magadat? :) Tudom, hogy nagyon jók a sminkcuccaik, de ez csak egy dolog, nem hiszem, hogy a szépségért megéri állatokat kínozni.
    Kencetanfolyamra jó vagy nálam, és nem csak gagyi ajakírre tanítalak meg. :D Akár emulziós receptet írni is megtanítalak. :)
    Az önostorozást tényleg befejezhetnéd. :D Rendkívül tehetséges vagy.
    Amúgy nekem még nagyon fiatal a blogom, a szépségreceptek, de mivel rendszeresen kritizálom a drogériás termékkínálat összetevőit, plusz teljes mértékig elköteleztem magamat a cruelty-free kozmetikumok mellett, viszont nem lettem ettől még bio-mániás, elég kicsi esély van arra, hogy én lennék a PR-osok kedvence. :D Szerintem soha nem fognak meghívni, hahaha. :D De én soha nem leszek politikailag korrekt, és ezt bírom benned is.
    pusszantalak! 2014 tartogat ám közös meglepiket, majd beszélünk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe28/12/13 02:16

      Nekem a MAC az egy nagy szerelem a hibáival együtt is. Tudom, hogy az Estée Lauderé és tudom, hogy ők tesztelnek állatokon, de csak akkor ha ezt törvényi szabályozás előírja. Erről írtam korábban itt a blogon. A MAC alapfilozófiájába az "all races, all sexes, all ages" melett fontos szerepet kap a "cruelty-free beauty" is. Ők és az Ellis Faas viccelődött mindig azon, hogy ők modelleken tesztelik a termékeket. Ez a blog is erősen az állatbarát termékekre koncentrál. :)

      Törlés
    2. Ildiko Tajti29/12/13 12:15

      Mara, én most nagyon utána olvastam ennek. A cégek ezzel takaróznak, hogy kötelezi őket a törvény. Azt is mondhatnák, ahogy mondja is néhány cég, hogy ha állatokat kell kínozni, hogy odamehessünk, akkor nem megyünk. Mindig lehet találni kiskapukat, a legjobb ilyen a "törvényi szabályozás". A MAC kapcsán ezt a cikket ajánlom: http://www.logicalharmony.net/mac-cosmetics-is-no-longer-cruelty-free/#axzz1qoroJR00
      De a PETA listája is a "company that tests"-be sorolja őket, és a Peta listája tuti hiteles. http://features.peta.org/cruelty-free-company-search

      Törlés
    Válasz
  • evil-she-devil27/12/13 22:01

    már tegnap is próbáltam írni, de kezd megőrülni a google és nem jeleníti meg (ha mégis és kétszer írok akkor bocsi).
    remélem, hogy sikerülni fog minden amit szeretnél elérni, mert igazán megérdemled és megjegyezném, hogy a szőrös szíved max. valami mítosz lehet, nagyon sokan élvezzük, hogy fölösleges jópofizás és nyáladzás nélkül értelmes és informatív dolgokat olvashatunk és bizony leírod ha valami egy nagy rakás sz.r. Emellett ha van kedved és nem felejtesz el akkor szólj mielőtt mennél kencés tanfolyamra, kifejezetten érdekel, csak nem érzek erős késztetést egyedül nyomorékoskodni egy tök ismeretlen tanfolyamon :D

    VálaszTörlés
  • Jázmin Kara29/12/13 10:52

    Egyszerre sminkes és blogger ? Furcsa? Mi ebben a furcsa? Talán férfi vagy aki csak 1 felé tud koncentrálni? Eléggé lehúzó az írásod...ez meg az nem jó...a gyűlöletet és a gonoszságot érzem a soraid között,ezért nagyon gyorsan felejtsd el hogy te bármikor MAC-es leszel. Oda ilyen ember nem való...tudhatnád ha ennyire szereted Őket. És többet iskolába se menj,mert pont az ilyen emberek rontják el a közösség hangulatát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe29/12/13 16:33

      Te meg ki vagy? Ebben semmilyen gyűlölet nincs. De máskor majd megfogadom a tanácsod és csak a cukorkafellegekre koncentrálok!

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe