12/16/2013

Health & Beauty - Purifying Mud Mask - teszt, vélemény

Még azt hiszem év elején kaptam ezt a terméket a Health & Beautytól, de mivel akkor nem volt elég fény fotózgatni, így inkább betettem a szekrényembe - oda, ahol több bontatlan palettát meg miegymást őriztem -, aztán sokáig ott is maradt. Beköltözött egy Helmer a szobámba, de a hely még is nagyon kevésnek bizonyult, így a kipróbálandó dolgok rezidenciája átköltözött egy dobozba, viszont ekkor már többet mosolygott rám, mert nem a sötétbe száműztem.


Bevallom, hogy nekem a Health & Beauty termékei nagyon szimpatikusak, kezdve a csomagolástól a beltartalomig bezárólag. Igaz, nem a mostanság divatos teljesen letisztult, minimalista design vonalat követik. A külső csomagolás aranyozott és dombornyomott, ezzel eléggé erősítik a közel-keleti hatást. Nekem személy szerint tetszik rajta a héber, habár tudom, hogy ezt nem díszítőelemnek szánták. Belül pedig egy szürke tubust találunk arany logóval és fém kupakkal. 



A termék maga egy iszapmaszk, holt tengeri iszappal, ásványokkal és aloe verával dúsítva. A javallat szerint hetente egyszer-kétszer ildomos használni, ha szebb bőrt szeretnénk, a rendes bőrápolási rutinunk kiegészítéseként - viszonylag vastag rétegben felkenve, öt percig fennhagyva, majd lemosva.

Ígérete szerint tisztít miközben nem szárítja a bőrt, kiegyensúlyoz és az aloének köszönhetően nyugtat. Összehúzza a pórusokat, csökkenti a vörösséget, puhít, világosít, az apróbb sebeket is rendbe hozza, felgyorsítja a a pattanások gyógyulását. Összefoglalva kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, egyszóval szebb és fiatalosabb bőrképet eredményez.








Azt illik tudni holt-tengeri iszapról, hogy zsírelvonó hatású, de mindeközben nem szárítja a bőrt, így jól használható pattanásos bőr kezelésénél, ellenben a szárazabb bőrtípusoknak sem okoz kellemetlenséget. A jojoba-, napraforgó- és ligetszépeolaj mind olyasmi, amit már réges-rég használnak sebgyógyításra és bőrápolásra. Az aloe vera pozitív hatásairól, mint az antioxidáns és gyulladáscsökkentés, szerintem mindenki tud vagy hallott már valamit róla. Habár az INCI alapján nem tartalmaz túl sokat, de van benne még retinyl palmitate, ami egy antioxidáns, viszont a hatóanyaghoz való eljutáshoz három metabolikus lépés szükséges. 

Nekem ő az első valódi iszapmaszkom, szóval eddig valamiféle idealizált kép élt a tudatomban róluk. Ez a maszk például elég sűrű, nehéz kinyomni a tubusból. Mint a képen is látható szürkés, kissé szemcsés darab, ezért lemosáskor szerintem van némi fizikai hámlasztó jellege is - ezért azoknak, akik aktívan kémiai hámlasztókat használnak nem javaslom. Az illata iszapos-növényes.


Személy szerint nagyon megkedveltem ezt a maszkot, ebben az is nagy szerepet játszik, hogy nagyjából három hete használom és egyre többször jegyzik meg, hogy sokkal szebb a bőröm, mint előtte. Az apró sebek az arcomról szinte teljesen eltűntek, a pórusaim szűkebbek és a bőröm is kisimultabbnak tűnik. Gondolom a hatása csak addig tart, amíg az ember használja, talán eme félelmem miatt is, de most csak négy és felet adok neki. 4,5/5 

Összetevők
Silt [Dead Sea Mud], Maris Aqua [Dead Sea Water], Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Cera Alba [Beeswax], Sorbitan Tristearate, Helianthus annuus [Sunflower] Seed Oil, Glyceryl Stearate, Citrus nobilis [Mandarin Orange] Oil,  Buxus Chinensis [Jojoba] Oil, Triethanolamine, Dehydroacetic Acid, Aloe barbadensis [Aloe Vera] Gel, Retinyl Palmitate, Citronellol, Limonene, Linalool

A Health & Beauty webshopjában ez a termék itt található.

Ti próbáltatok már valamilyen iszapmaszkot?

4 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, bár picit sokallom így elsőre, na persze ha jó sokáig elegendő, akkor visszaszívom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég sokat használtam már, de még megvan a 2/3-a. :)

      Törlés
    Válasz
  • Ildiko Tajti18/12/13 21:07

    Szerintem is jók az agyagpakolások, lehet mindjárt fel is teszek egyet. :P Érzékeny bőrre rózsaszín agyagot, zsírosra zöld agyagot szoktak javasolni, ill. a montmorollite agyag szuper még, ez utóbbi kettőt használom. Én ki szoktam keverni egy nagyobb tk. agyagot 1-2 csepp glicerinnel, 1-2 csepp mézzel, száraz bőrre olajat kell még bele tenni, zsírosabb bőrre elég lehet a víz vagy aloe gél is. Kb. 3 perc összekutyulni, elronthatatlan, és nagyon olcsó. :) Amúgy ez is jónak tűnik, de így lehet spórolni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe20/4/14 23:12

      Ha majd lesz anyagom itthon, akkor kipróbálom.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe