7/17/2014

Naked Cosmetics | Desert Sunset // teszt, vélemény, minták

Ez a „paletta” már ősz óta velem lakik, de sosem voltam elégedett a képekkel, így csak most kerül rá sor. A Naked Cosmetics poraira már azóta vágytam, mióta először hallottam az IMATS-ről és fogalmam sem volt arról, hogyan juthatnék dombornyomott bankkártyához, az emlékeim szerint akkoriban egyetlen, hozzánk is szállító, talán olasz webshop kínálatát tanulmányozva. Mind kell, az összes! Most. Aztán évekig várhattam. Murphy.


Szinte puritán, fekete dobozban laknak a pigmentek, melynek oldala az „If it's not naked, it's not natural.” szlogent szajkózza, mint ahogy egy lelakott cirkuszi lakókocsi hirdeti a világ legerősebb emberét. Bevallásuk szerint az ők gyártják a létező a legtisztább, legtermészetesebb sminkterméket, mert száz százalékosan, csakis, kizárólag oxidált csillámpalát tartalmaznak. Tehát nincs bennük szilikonszármazék, olaj, viasz vagy bármilyen adalékanyag, ezért nem allergizálnak és nem romlanak meg. A doboz másik oldalán pedig a felhasználás sokszínűségére térnek ki.

Hogyan használhatjuk a por állagú festékeinket és pigmentjeinket?
Az ilyen festékek felhasználási lehetőségei végtelenek. Használhatjuk szárazon szemfestéknek, pirosítónak, highlighternek. Ha benedvesítjük őket, akkor a színük sokkal intenzívebb lesz, akár fóliaszerű. Így húzhatunk vele tusvonalat vagy bármilyen vonalat, Keverhetjük szájfénnyel vagy egy masszívabb ajakbalzsammal - ekkor mondhatni rúzst kapunk. Tehetjük körömlakkba, testápolóba, hajzselébe, keverhetjük őket egymással saját színekért. Csak a képzelet szabhat határt!

Nekem nagyon tetszik, hogy a pigmenteket össze lehet tekerni egy toronnyá, de külön is van fedelük, így magammal vihetem csak a kedvenc színem. A mérete megegyezik a BellaPierre toronnyal, azzal a különbséggel, hogy az utóbbi kilenc színt tartalmaz, de nem lehet őket szétszedni. A Naked Cosmetics hatszor 1,8 gramm festéket tartalmaz.




A színek nagyon szépek, szemet gyönyörködtetőek, de az ember ezt egy kozmetikumnál el is várja. A színeknek nincs nevük, csak számuk a kollekción belül. A színek mindegyike fényes, a Desert Sunset #1 egy nagyon sápadt, sárgás arany, abszolút szerelem. A #2 egy leginkább rózsaszínes bézsnek mondanám, a #3 egy gyönyörű okkersárgás, enyhén barnásba hajlik. A képen a #4 egy kissé vérszegény vörösnek tűnik, de a mintán már látszik az igazság: rózsaszín, apró arany csillámokkal - akár a MAC Rose pigment ikertestvére is lehetne. Őt követi egy lila, amivel egyszerűen nem lehet betelni; benne is vannak arany meg még nem is tudom milyen színű mikrocsillámszerűségek, egyszerűen káprázik tőle a szem. A sort pedig a világ egyik legdögösebb rozsdás démoni vöröse zárja.



A porok káprázatosak, fényesek, jól lehet őket satírozni, tapadnak is rendesen. Mivel én előnyben részesítem a nem préselt szemfestékeket, ezért nem tudom, hogy csak a gyakorlat miatt nem potyog-e, de nem hullik le az ecsetről sem. Viszont az a mintákon tökéletesen látszik, hogy sminkelni nagyon jó, ellenben szárazon alappal nem annyira intenzív, mint a Naked Cosmetics-es sminkalappal [nekem sincs sajnos] vagy nedvesen. 


Naked Cosmetics Desert Sunset - az összes szín egy sminkben, egy kis feketével kiegészítve
Teljes terméklista a sminkhez itt.
Összességében szerintem ezek a pigmentek remek lehetőséget nyújtanak az adalékanyagmentes, vegán és állatbarát sminkek kedvelőinek. Azt azért megjegyezném, hogy az összetevőlista alapján a termékben, a termékismertetővel szemben, nem csak csillámpala van - ami a legtöbb ásványi dekorkozmetikum alapja -, hanem térfogatnövelő és tapadást segítő anyag is, illetve vas-oxidok a színekért, gondolom. Az viszont biztos, hogy a színek gyönyörűek, jól használhatóak, habár nekem egy icipicit a szívem inkább az OCC irányába vagy a MAC felé húz, de ez a Naked Cosmetics Desert Sunset is nagy szerelem. Csak lennék milliomos. 4,5/5

Minták - először szárazon természetes fényben, Urban Decay Primer Potionön; majd nedvesen vízzel alap nélkül természetes fényben és az utolsó képen vakuval.






Összetevők
Mica, Calcium Sodium Borosilicate, CI 77891, [+/- Silica, Hydrogenated Polybutene, CI 77489, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 19140, CI 77861, CI 15580, CI 77510, CI 42090, CI75470]

A terméket a Spalazzomed Kft.-től kaptam a felhasznált képemért cserébe. 


Ne felejtsétek el, hogy négyéves a blog, ezért stúdiófotózást nyerhettek

Próbáltátok már a Naked Cosmetics porait?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe