9/28/2014

Fényvédelem | Babyganics. Mineral-Based Sunscreen SPF50+ és Kiss My Face Sunscreen With Hydresia SPF40 // teszt

A csillagászati ősz beköszöntére sikeresen leteszteltem a még nyár elején rendelt két fényvédőt. Mindkettő iHerbről rendeltem, fizikai fényvédők után kutattam, mert ezek kevésbé csillognak, mint a kémiaiak. Az első áldozat a Kiss My Face Sunscreen with Hydresia SPF 40 volt, a másik a Babyganics Mineral-based Sunscreen SPF50+. Azt kell mondanom, hogy most nem vagyok teljesen elégedett. Sajnos. Lássuk a többit!


A Babyganics márkáról azt kell tudni, hogy kifejezetten babákra specializálódtak és bevallásuk szerint nagyon kíméletesek a termékeik. A Babyganics Mineral-based Sunscreen SPF50+ egy hatalmas tubus, 177 ml fényvédő lakik ebben a szívet melengetően vidám csomagolásban. A fényvédő kinyomva nagyon sűrű, mint az ismert popsikenőcs, ellenben nem zsíros és könnyű elkenni anélkül, hogy fehér maradna. Fizikai fényvédőt kerestem, olyat, amiben csak cink-oxid és titánium-dioxid van, az iHerbös leírásban ez is szerepelt. Valószínűleg változtattak az összetevőkön, mert mire megérkezett 11,7% nem nanós széles spektrumú cink-oxid mellett, 7,5% octinoxate és 5% - ez a maximális megengedett koncentrációja - octisalate is volt benne. Piciknek nem szoktak kémiai fényvédőt ajánlani, habár a nálunk is kapható, gyerekeknek gyártott naptejek többsége mind tartalmaz kémiai szűrőt. 80 percig vízálló, nincs benne PABA, illatanyag, nincsenek benne ftalátok, parabének és nem nanós. NeoNourish formulát tartalmaz, ami paradicsom- napraforgó- áfonya-, feketekömény- és vörösmálnamagolajból áll - ezek jók a bőrnek és antioxidánsokban gazdag olajok.

Az igazság az, hogy már az első használatkor előjöttek a problémáim vele. Ha a megszokott mennyiségűt kenem belőle, úgy mint más fényvédőből - akár az Alba Botanicából -, akkor szinte fojtogatja a bőröm. Eső után, párás időben vagy egyszerűen melegben, pedig elképesztően elkezd tőle izzadni az arcom. Megpróbáltam a negyedét vagy inkább hatodát kenni később, úgy is előjön, csak kevésbé, így viszont az elvi védelemnek is búcsút inthetek. Csak hidegebb napokon hozta a száraz érzetűt arcon, még a legkisebb mennyiségben, itthon ülve is sokszor minimálisan ragadósnak éreztem. Ez testen egyáltalán nem zavaró, sőt ott szerintem nagyon jól működött, de az arcom egyáltalán nem bírta, lehet nem is arcra tervezték. Habár könnycseppmentes, de szembe kerülve azért kellemetlenül csíp. 3/5


Kiss My Face Sunscreen With Hydresia SPF40-t azért vettem meg, mert az ötven faktorosban van kémiai fényvédő. Végülis az SPF40 sem rossz, mozgatta a fantáziám a Hydresia technológia is. Elvileg 88 ml krém van egy narancssárga tubusban, de az enyém valamiért csak félig volt - A Hydresia felirat tetejéig. 10% cink-oxidot és 6% titánium-dioxidot tartalmaz, nem nanós, parabén-, színezék és illatanyagmentes, állatbarát termék.

Mi az a Hydresia Oleosomes technológia?

Több helyen azt írják, hogy ez a bőrápolás jövője bizonyos értelemben, ugyanis ez egy teljesen natúr megoldás a szintetikus emollientek kiváltására. A neve szerintem teljesen leírja mi is ez: oleosomes [oil body], tehát oleoszóma vagy lipidtest. A Hydresia technológiával a magokban tárolt olajakat lehet kivonni, egy új, „zöld” eljárással, miközben ez az olaj-fehérje szerkezet is megmarad. A gömböcskék pár mikronos átmérőjűek, ezekben egy olajcsepp és E-vitamin van, melyet egy foszfolipid membrán von be és ezt egy fehérje burok határolja, egyben stabilizálja. Ennek a szerkezetnek köszönhetően időben nem egyszerre bomlanak le a burkok, ezért tovább tart a hidratálás - több krémben használják már a technológiát.



Nem használtam sokat, de gyorsan fogyott. Kevésbé sűrű, mint a Babyganics, először kissé olajos érzetű és illatú. Inkább száraz bőrre jó. Most jön a hatalmas ellentmondás: erről a krémről úgy érzem csak szuperlatívuszokban lehetne beszélni, annyira jó. Nem ragad, kellemes, hidratálja a bőrt, habár felkenve fehéres és szüksége van némi extra masszírozásra, de tényleg matt lesz. Teljesen oda meg vissza vagyok tőle. A szomorú ebben az, hogy az első használat után pattanásos lettem tőle, még négy napig kísérleteztem, de mivel napról napra rosszabb lett a helyzet, így felfüggesztettem a tesztelést. Eltelt 3-4 nap, a pattanások szinte teljesen eltűntek, hagytam a bőröm megnyugodni másfél hétig. Ezután újra megpróbálkoztam vele és már másfél óra után előjöttek a pattanások. Egyszerűen semmi másra nem tudom őket fogni, mint erre. Aztán megnéztem a Nature's Gate fényvédőmet, amitől szintén kisebb kiütéseim lettek, ebben is titánium-dioxid van 2%-ban. A Sweetsation Therapy fényvédőben [már megszüntették] is van ebből, de akkor nem okozott problémát. Utólag úgy gondolom, hogy a bőröm egyszerűen ezt a fényvédőt jelenleg nem tolerálja, ami egybevág azzal is, hogy ettől az összetevőtől az arra érzékenyek könnyen kiütésesek lehetnek. Pedig imádom és gondolkodás nélkül újravenném, de így... Ötöst adnék rá, viszont emiatt csak négyest kap. 4/5

A teljes összetevőlista: Babyganics., Kiss My Face

Ti próbáltátok már valamelyiket?

Ha iHerbön megtetszene valami, az első rendelésetek végösszegéből a BWD650 kóddal 40 dollár felett 10, alatta 5 dolcsi kedvezményt kaptok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe