5/02/2015

Sibu Beauty | Sea Buckthorn Face & Body Bar // teszt



Régi nagy vágyam volt a Sibu Beauty homoktövises arctisztító szappanja. Ennek az az oka, hogy rajongok a homoktövises dolgokért, és mindennemű szkepticizmusom ellenére jókat olvastam a Sibu Beauty termékeiről – ez a termék pedig két dollárért volt iHerbön a próbaszekcióban. Nos, nem kellett több, ennyiért, ha még nem is jó, akkor sem vesztek rajta.

A homoktövis a natúrkozmetikumok között elég sokat sztárolt összetevő, habár ez a világ hálátlan, most inkább a fodrost kelért kötelező rajongani. Érthető, hogy a Kínában tömegesen termeszetett narancssárga álbogyós cserje, miért olyan népszerű: ásványi anyagokban és vitaminokban [A-, B1-, B6-, C-, E-, K-] gazdag. A csomagolás is emlékeztet erre, mindenesetre kérdéses, szappanként ennek a sok jónak hasznát látjuk-e, főleg ha az INCI-ben is csak ötödik.

Kellemes, fanyar, citrusos illatú szappanról van szó. Meglepően kemény a habja és jól tisztít. Annyira jól, hogy utoljára ennyire csikorgósan tisztának az arcbőröm gyerekkoromban éreztem. Ami engem nagyon meglepett, mennyire szépnek minden arcmosás után a bőröm – olyan nyugodt volt és szép.



Azonkívül, hogy csak a rendelés leadása után realizáltam, ez egy szappan és bizony szappant arctisztításra nem vennék, az egyetlen problémám vele a következő volt: ahogy olvadt egyre barátságtalanabb, kemény dudorok jelennek meg rajta. Lehet, ezek homoktövis őrlemények vagy valami hasonló képletek, mindegy mik, arra tökéletesek, hogy felsértsék az ember arcát. Ezt ki lehet trükközni és például kézben felhabosítani, viszont jelentkezésük után nem sokkal abbahagytam a tesztelést arctisztítóként, majdkézmosásra áldoztam fel.


Gyanítom azért volt annyira tiszta a bőröm tőle, mert ez egy szappan és ukkmukkfukk leoldotta az összes faggyút a bőrömről. Viszont megjegyezném, hogy a napi kétszeri használat alatt nem szárította a bőröm. Ellenben, amikor naponta ötször használtam, mert valami őrültséget pingáltam magamra, akkor estére húzódott az arcom. 

Annak ellenére, hogy nem okozott problémát, rendeltetésszerűen alkalmazva nem szárított és szép volt utána a bőröm – tannint tartalmaz a homoktövis, ami érösszehúzó –, mégis csak kettesnél valamivel jobbra tudom értékelni a kellemetlen puklik miatt. A homoktövis jótékony hatását nem éreztem ebben a formában, hiába bocsájtom meg neki, hogy egy szappan – erről csak én tehetek. Ellenben bargain volt, vegán és állatbarát. A Sibu Beauty homoktövise arcolajával vagy más, nem szappanszerű termékével a jövőben teszek egy próbát. 2,5/5

Összetevők

Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Water (Aqua), Glycerin, Hippophae Rhamnoides, (Seabuckthorn) Fruit, Avena Sativa (Oat), Kernel Flour, Citrus Medica Limonum (Lemon), Peel Oil, Citrus Reticulata (Tangerine), Peel Oil

Egy százaléknál kevesebbet tartalmazhat: Sodium Chloride, Sodium Citrate, Soymilk Powder, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Leaves, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Titanium Dioxide (CI 77891)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe