2/28/2016

Neogence | Hialuronsavas Bőrfeszesítő Szérum // teszt

A Neogence előtt még egy hialuronsavas szérumot vagy bármi olyasmit, ami jelentős százalékban tartalmazná ezt az összetevőt nem próbáltam. Hallottam a hialuronsav pozitívumairól korábban, de én az örökös és már-már beteges halogató nem rohantam meg egy ázsiai webshopot sem miatta. Nos, jobb később, mint soha!

Hogy működik és mire jó a hialuronsav [HA] és a nátrium-hialuronát?
 
A hialorunsav egy hatalmas aminocukrokat tartalmazó poliszacharid, ami az emberi szervezetben természetesen is megtalálható például a bőrben és a porcokban. A sejtkommunikáló összetevők csoportjába tartozik, természetes hidratáló elem [NMF] és felszíni hidratáló. A hatását tekintve vízmegkötő - háromdimenziós felépítése teszi lehetővé, hogy vízmolekulákat zárjon magába, ettől a glükózaminoglikánok géles állagúak. Egy grammnyi HA hat liter vizet képes megkötni. Ez a tulajdonság teszi képessé arra őt, hogy minden bőrtípuson jól működjön, de a hatása szinte csak addig tart, amíg rendszeresen kenjük.* Az apróbb ráncokat feltölti azáltal, hogy a bőrbe életet, teltséget, feszességet [vizet] pumpál, azaz fokozza a bőr nedvességmegtartó képességét, ezenfelül erősíti a bőr legkülső védőrétegét. A HA nem hatol a bőr mélyére - minden furcsaság ellenére képes behatolni a bőrbe, de nem tölt ott túl sok időt nagymolekulaként -, szemben a sójával a nátrium-hialorunáttal. Mivel az utóbbi egy kisebb molekula, ezért képes egészen mélyre jutni és feltölteni a szöveteket.

Nem érdemes pénzt kiadni olyan hialuronsavas készítményre, amit hamar lemosunk a bőrünkről vagy alapvetően keveset használunk belőle. Száraz éghajlaton viszont jobb vele vigyázni, mert annyira hidrofil, hogy a bőrből kihúzhatja a nedvességet. A hialuronsavnak lehetnek eddig rejtett anti-aging hatásai, a működése a mai napig nem teljesen tisztázott. Mivel a bőrben természetesen is megtalálható, ezért a fejlett kozmetikumokban nano méretűre zsugorítják, hogy annyira bejusson a szövetekbe amennyire csak lehet, ezzel a módszerrel akár három szinten ható szuperkozmetikumokat lehet előállítani.

*Szemben például a C-vitaminnal, ami hosszú távon fejti ki a hatását. Habár a két összetevő véleményem szerint a működés és hatásbeli különbségük miatt nem összehasonlítható. De ha lehetőségetek van rá, akkor mindenképpen használjátok ezt a két összetevőt együtt. :)

Nyáron kaptam lehetőséget arra a Szépségcentertől, hogy kipróbáljam ezt a terméket. Azt kell tudni, hogy a bőröm súlyos vízhiányos - ez abban mutatkozik meg még nyáron is, hogy hiába iszom meg a napi 3-4 liter vizem, krémezem, maszkozom, nem használok szárító vagy alkoholos bőrápolási termékeket, fényvédőzök ezerrel, a bőröm mint egy sivatag, száraz, kellemetlen tapintású és időnként hámlik.

A Neogence egy tajvani cég, ami Ázsiában többszörös díjnyertes kozmetikumokat gyárt. Magas gyógyszerészeti tisztaságú, aktív hatóanyagokkal és a saját hialuronsavas technológiájukkal dolgoznak. Lehet pont ez az orvosi tisztaság teszi, de volt a dobozában egy kis tájékoztató, mint a gyógyszereknél. Azt hiszem ez teljesen kínaiul volt, ellenben a dobozon minden rajta van angolul is, illetve a terméken magán csak angolul. Teljesen strapabíró, pumpás 50 ml-es kiszerelésben érkezik.

Mivel van egy perverz vonzalmam az infografikákhoz és a mindenféle magyarázó ábrához, ezért megosztom veletek a doboz oldalán található nagyon praktikus rajzocskát. A bejegyzés elején 1800 karakteren át azt meséltem hogy működik ez a hialuronsav-csoda. Na, ők ennek a harmadát két ábrával megoldották.

A szérum egy opálos folyósabb állagú zselé. Nagyon könnyű, eleinte nem is hittem el, hogy ez nekem bármit fog számítani, hiszen a zsírosabb krémeket is fél perc alatt beissza a bőröm, pedig tényleg eleget használok belőlük. A helyzet az, hogy amikor megkaptam a terméket, azt hiszem akkoriban néztem szembe életem legszárazabb bőrével: az arcom jobb oldala jobban kiszárad [az irodában tőlem jobbra van a légkondi], ezért ezen az oldalon már hámlott is, pedig nyáron nem szokott. Felkentem a szérumot és azonnal sokkal puhább volt a bőröm, a hámlás teljesen megszűnt, mióta használom nem jött vissza.

Olyan három pumpálásnyit szoktam felkenni belőle a hidratálókrémem előtt és minden más után. Ahogy elkezdjük masszírozni vízszerűvé válik, majd kissé ragadóssá. Azt tanácsolják lágyan masszírozzuk a bőrbe, ellenben én csak óvatosan be szoktam ütögetni. Hosszan hidratál, de nekem szükségem van rá egy krémre is, viszont zsírosabb bőrűeknek lehet magában is elég. A bőr nagyon puha, sima és bársonyos tapintású lesz. Olyan fiatalnak néz ki a bőröm, de nem úgy mint a retinoltól. Fantasztikusan lehet rá sminkelni, mert a második összetevője a glicerin, ami amellett hogy kiváló vízmegkötő az alapozót is magához 'ragasztja'. [Fényvédőt mindig, de mindig használjatok a bőrápolás utolsó lépéseként, tehát sminkelés előtt, ha napra mentek.]

Találunk benne a glicerin és a nátrium-hialuronát mellett aloe vera kivonatot [amit az én bőröm imád], gyulladáscsökkentő allantoint és egy sodium PCA [a piroglutaminsav nátrium sója?] nevű természetes hidratálót [natural moiturizing factor, NMF], illetve más vízmegkötő összetevőket. Parabén- és szójamentes termék.

A termék illatosított, az INCI utolsó helyén szerepel benne illatanyag, kellemes, semleges, alig érezhető illata van, amit csak akkor érezni ha belenyomjuk az orrunk, ami hamar elillan [legalábbis én nem érzem, hiába szagolom direkt]. Alapvetően az illatmentes dolgokat favorizálom, egyrészt mert nekem kényelmesebb, másrészt mert úgy érzem sokszor irritálja a bőröm az illatanyag. [Csak olyan illatosított kozmetikumot veszek meg, ahol az összetevőlista utolsó helyén van.] Viszont ha ennyire enyhe az illata, akkor nem zavar; ha az utolsó helyen van és ilyenkor megpróbálom úgy felfogni, hogy ez nem baj, habár ha van illatmentes alternatíva, akkor mindig azt választom. A Neogence 'szérumszerű' kínálatában például a hidratáló esszencia és a fátyolmaszk is feddhetetlen.

Összességében ez a termék szerethető, mert azonnal rendbe hozta a felszíni vízhiányom és szuperpuha lesz tőle az arcom. Az illatanyagot azért kicsit bánom benne, ennek ellenére 2015 kedvencei közt találkozhattatok vele.. Csak nátrium-hialuronátot tartalmaz, ami képes a bőr mélyére hatolni, de mellette vannak olyan összetevők is, amik a felszínen hatnak. A későbbiekben is benevezek valamilyen hialuronsavas szérumra, mert a bőröm szereti.

Ti próbáltatok már hialuronsavas szérumokat?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe