10/23/2017

Vivienne Westwood | Boudoir EDP // teszt



Erről a kis mini szépségről még év elején szerettem volna írni, de halogattam, halogattam, viszont most itt van. Szerencsére egy jól elsült 'vakvásárlás', nem volt túl drága, így ilyesmiket merek internetről rendelni, no meg azért is, mert boltban még sosem láttam.


„Az üveget Fabrice Legros tervezte és a gyűrűvel körül ölelt gömb, a nőiesség erejét szimbolizálja” - én azt hittem ez szimplán a Vivienne Westwood logó, de ezt mások bizonyára jobban tudják. Az viszont tény, hogy egy igazi fejfordítónak, egy olyan illatnak tervezték, amit ha megéreznek, utána fordulnak. Biztosra mentek, nem csak az fűszeres-édes-de-mégis-púderes illatával, hanem a tartóssággal és az aurájával is. Szerintem ennyiszer parfümöt még sosem jegyeztek meg rajtam. Az „milyen jó a parfümöd”-től, a buszmegállós idős néni „de jól nevelt illata van valakinek”-ig szinte minden volt.

Ez egy virágos-chypre parfüm. A fejjegyek közt aldehideket, édes-friss bergamottot, jácintot és narancsvirágot találunk. A szívjegyek fűszeresek és édesek: a jázmin, rózsa, nárcisz, szegfű és nősziromgyökér, kardamom, koriander. Az alapot pacsuli, szantálfa, dohánylevél, fahéj és vanília adja.


Milyen egy chypre parfüm?
A chypre franciául Ciprust jelent, ebbe a kategóriába különböző 'zöld', friss, puha, érzéki és mégis elegáns parfümök tartoznak, melyeknek a váza mégis azonos. A citrusos frissességgel szemben áll a pacsuli gazdag, fás illata. Az alapjuk általában a tölgymoha, a labdánum, a pacsuli és a bergamott harmóniájára épül. Jellemzően virágos és gyümölcsös változatokban fordul elő, de a használt illatjegyek orientálissá vagy egészen állatiassá is tehetik.




Engem  a Vivienne Westwood Boudoir mindig gyöngyvirágra emlékeztet és barackra, nem tudom miért, ha belegondolok egyikre sem hasonlít igazán, lehet csak a jácint illatát nem tudom hova tenni. Az egészet átszövi az édes vanília, ami kezdetben citrusos és fűszeres, majd egy óra múlva puhábbá, bőrközelivé, púderesebbé válik. Ilyenkor már érezni rajta a rózsa-nárcisz-jázmin triumvirátusát. A nap végén is érezni és megtartja az édességét, ugyanakkor megjelenik benne szantál és a dohány száraz fássága. Mindenképpen egy szexi parfüm, nem úgy mint néhány komolyabb niche darab, de is nem mocskosan szexuális, van benne kifinomultság. Egy olyan kép van róla a fejemben, ahogy egy fiatalabb nő a fésülködő asztalánál készülődik púderszínű míderben, gyöngysorban, majd utolsó lépésként ezt az illatot fújja magára. Sajnos a Vivienne Westwood parfümök alig elérhetőek nálunk, pedig szívesen kipróbálnám valamelyik másik illatot is!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe