10/19/2012

Olay Essentials - Sminklemosó - teszt, vélemény

Az a fajta ember vagyok, aki hajlamos leragadni egy-egy jól bevált terméknél és foggal-körömmel ragaszkodni hozzá. Ez nálam a Bioderma Sensibio sminklemosómra fokozottan igaz. Egyrészt mert mindent kiválóan lemos; másrészt, érzékeny szemeken is remek, soha senkit sem irritált még, nem csíp, egyszerűen csak működik. Végülis a Primőr Kozmetikai Kft. a kis blogger-szeretetcsomagomba az Olay lemosójából csempészett egyet. Én meg nem voltam rest kipróbálni, ha a szerencse így hozta.

Szerintem a legtöbbünknek ismerős az Olay márka, ha máshogy nem, akkor gyerekkorunkból halványan még rémlik a reklámokból az Oil of Olaz név, esetleg egy női arc és az elgondolás, hogy anyáról lányra, nővérről nővérre száll a gyönyörű bőr titka.

1952-ben egy dél-afrikai vegyész, kinek becses neve Graham Wulff, alkotta meg a feleségének. Szeretett volna olyan hidratálót feltalálni, ami könnyed és természetes érzetű a bőrön, szemben az akkoriban kapható zsíros-viaszos krémekkel. Hatalmas sikere volt, ezért más kontinenseken is megismerhették a nők; helyenként Oil of Ulay-nak, máshol Oil of Olay-nek vagy Oil of Olaznak hívták. Hozzánk pár hónappal ezelőtt tért vissza a DM-ek polcaira - Olay néven, négy termékcsaláddal és 16 termékkel. A sminklemosó az Essentials Cleansing vonalba tartozik, de kapható az Essentials Complete Care, az Anti Wrinkle és a Total Effects 7in1 is.

A csomagolás nem igazán különleges, egy egyszerű 100 ml-es tubus. Jól záródik, ezért boldogan elálldogál a fürdőszobai polcon is.


Ígérete szerint eltávolítja még a vízálló szemfestéket is, illat- és színezékmentes, Olay hidratálóval gazdagított formulája pedig különösen kíméletes. Enyhe krémillata van és az állaga is teljesen krémszerű. Egészen keveset használok belőle, mert a bőrön nagyon könnyen szétterül - rákenem a sminkemre, eloszlatom nagyjából egyenletesen, majd félperc várakozás után letörlöm egy vattakoronggal. 

Elég szkeptikus voltam: gondoltam, majd jó vörösre kell dörzsölni a szemem, hogy megszabaduljak a sminktől. Pont az ellenkezője történt. Egyszer finoman áttöröltem a szemhéjam és a képen látható eredményt kaptam, utána a szempillatőnél még óvatosan és figyelmesebben végig húztam a vattát - tökéletesen leszedett mindent. Az igazsághoz hozzátartozik, hogyha belekerül a szemembe, akkor kicsit csíp; ennél a sminknél pedig, ahol a az Essence zselés tusa volt az alap, a törölgetős-krémezős műveletet kétszer is meg kellett ismételnem.


Összességében szerintem nem rossz sminklemosó, de nem is kiemelkedően jó. Érzékeny szeműeknek nem ajánlanám, viszont ha az én sminkem leszedi, akkor mégiscsak tud valamit. Arra nem jöttem rá, hogy a miért csak száraz, normál és vegyes bőrre ajánlják; viszont a parabének miatt és azért, mert szembe kerülve kicsit csíp, levonok egyet tőle - így négyest kap. 4/5

Összetevők

Aqua,  Decyl Oleate,  Isopropyl Palmitate,  Propylene Glycol,  Glyceryl Stearate,  Peg-4 Laurate,  Glycerin,  Palmitic Acid,  Stearic Acid,  Laureth-23,  Triethanolamine,  Diethanolamine,  Carbomer,  Imidazolidinyl Urea,  Methylparaben,  Propylparaben,  EDTA

Ti próbáltatok már valamilyen Olay terméket?

7 megjegyzés:

  1. Névtelen19/10/12 16:54

    Régen Oil of Olaz néven ment a reklámokban... . Az Olay a külföldi neve volt és már itt is így forgalmazzák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe19/10/12 17:40

      Elgépeltem, bocsi. Egyébként 1999-ben váltott Oil of Olay/Ulay helyett Olay-re, sőt, ahol Oil of Olaz volt, ott Olaz néven forgalmazták. :)

      Törlés
    Válasz
  • Nekem is a Biodarma Sensibio a nagy kedvencem, de már egy ideje azon vagyok, hogy valami költséghatékonyabb megoldást találjak, lehet, hogy ezt is ki fogom próbálni, ha a mostani elfogy, mert a leírásod alapján nem hangzik rossznak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe19/10/12 17:52

      Viszont a Bioderma sokáig tart, ez nem tudom mennyibe kerül - kerestem neten, de nem találtam és ritkán járok DM-be, pedig tudom, hogy meg akartam nézni mennyi.

      Engem is meglepett, hogy ez milyen jól leszedi a sminket, sokkal rosszabbra számítottam, mint megrögzött pesszimista. :D

      Törlés
    2. úgy rémlik, talán 1200-1300 Ft-ért jutottam hozzá, én nagyon szeretem.

      Törlés
    Válasz
  • Nálam most a Garnier Essentials zöld, szőlős sminklemosója a favorit, nagyon gyengéd a bőrhöz. :)

    VálaszTörlés
  • stenonis20/10/12 10:34

    Csak a Balea, foggal-körömmel :D de mostanában úgyis valami krémesebb lemosót igényelnék.

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe