12/07/2012

Sweetsation Therapy - Organic Triple Action Moisturizing Sunscreen SPF50+ - teszt, vélemény

Ez volt az első termék, amit kipróbáltam a Sweetstaion Therapytól, mert egy jó fényvédőt kerestem, ami lehetőleg egészséges a bőröm számára is, nem kelti azt az a látványt, mintha forró viaszba mártották volna az arcom és nagyon magas faktorszámú.Sokan mondhatják, hogy felesleges ilyen SPF-et magunkra kenni nap mint nap, én ezt meg is értem, viszont én gyerekkorom óta fényérzékeny vagyok és hosszabb időre eddig egy fényvédő sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.


Alapvetően nem sajnálom a pénzt arckrémekre és a fényvédőkre egy elfogadható határon belül, mert fontosnak tartom, hogy a bőrünk annyi törődést kapjon, amennyit csak adni tudunk neki és egyáltalán nem mindegy mit kenünk rá. Ugyanis ő egy életen át szolgál majd minket és ha nem egy toronyszobában szeretnénk élni 30 éves korunk után az öregedéstől elcsúfítva, akkor bizony adni kell neki antioxidánsokat és mindent, amit szeret.

Sok rossz tapasztalat után már inkább arra hajlok, hogy inkább vegyek egy kicsit olcsóbban, ha mód van rá, mint egy olyan teljes méretű terméket, ami teljesen megtagadja a velem való együttműködést. Ezért örültem meg annak a weboldalon nézelődve, hogy a Sweetsation Therapy-nál van erre lehetőség. Végülis amikor már épp elszántam magam, akkor nem volt belőle kicsi, viszont kaptam egyet tesztelésre a 60 ml-esből.

Így jár a blogger, ha fehéret szeretne fotózni fehér háttér előtt hátulról jövő fényben...

Nekem a csomagolásban az tetszik a legjobban, hogy higiénikus, pumpás; viszont engem megőrjít az ehhez hasonló merev csomagolású krémekben, hogy nem tudom mennyi van bennük. Habár ez a fényvédő aprócskának tűnik duci tubusa miatt, űrmértékben mégis nagyobb a többi hasonló kencéhez képes.

Bevallom, hogy az állagán nem tudtam kiigazodni - nyomkodom, nyomkodom, időnként egységes, tényleg teljesen krémszerű, máskor viszont kicsit folyósabb, darabosabb. Ezért sem szeretem a csomagolást, mert ezen a rázogatás nem segített, megmasszírozni pedig nem tudom. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a kis szépséghibája a dolognak engem nem zavar, mert ahogy elkenem ismét tudja hogy illik viselkedni. 

Remélem mindenki megtapasztalta már azt az érzést, amikor valami tényleg jót próbál ki és már az első percben tudja ezt. Nekem ez a krém az első igazi pozitívumot akkor hozta el, amikor a kézfejemre nyomva nem töltötte ki a környezetem, a számomra nagyon kellemetlen és erős napozókrémhez hasonló illat - ez sokkal szolidabb, kicsit édeskés - fórumokon azt olvastam valamiféle gyümölcsillat, habár ezt jelenleg már érzem, de az első napokban talán tényleg olyan volt.

Száraz a bőröm, ez a fényvédő könnyen eggyé válik vele; nem zsíros érzetű, viszont érdemes alaposan bemasszírozni, mert ha kicsit többet nyomunk a kelleténél vagy ha nem vagyunk elég alaposak, akkor fehéres az arcon. Rajtam nem fényes, hiszen a bőröm az utolsó cseppig felszívja a sárgarépás krémem után, majd jóllakottan nyújtóznak el a hámsejtjeim. Alapozó alatt is remekül teljesít, nem csúszik meg rajta, nem tűnik el. Nem okozott kiütéseket sem nálam szerencsére és nem érzem azt, hogy egy fullasztó bevonat van az arcomon [a hardcore fényvédősök tudják mire gondolok]. Mivel hetek óta nincs erős napsütés, így a valódi fényvédelem alapos vizsgálata kimaradt a tesztelésből, de ha lesz rá lehetőség, akkor mindenképpen megírom a friss tapasztalataimat is. Megjegyezném, hogy nekem sokszor ennyi fénytől is fáj a bőröm, vele nem érzem ezt, de ez össze sem hasonlítható egy július-augusztusi időszakkal.


Összességében biztos vagyok abban, hogy ebből a fényvédőből veszek majd egyet, ha elfogy. Főleg most, hogy változtatásokon esnek át a termékek és a gyártó azt ígéri a jövőben nem lesz ez a krém fehéres felkenés után. A legmagasabb elvárásoknak próbál megfelelni, amiket egy hasonló termékkel szemben állíthatunk. Jól egyesíti a fényvédők és a hidratálók előnyös tulajdonságait; ezenkívül egyszerre fizikai és kémiai fényvédő. Habár számomra csak magában kevés lenne, viszont az első olyan magas faktorszámú krémem, amivel úgy érzem lélegzik a bőröm, mert nem ül rá és nem is lesz az arcom tőle nagyon fényes, de mindeközben óvja is a bőröm. Az összetevők listája kétségbeejtően hosszú, viszont megnyugtató, hogy alacsony kockázatú, természetes összetevőket tartalmaz, sok benne a bőröregedést gátló antioxidáns; parabén- és egyéb káros anyag nélküli termék és nem tesztelik állatokon. Ha valaki szívesen elolvasná mire jó a benne lévő pecsétviaszgomba vagy görögdinnye, akkor kattintson ide.  5/5

Még annyit tennék hozzá ehhez a poszthoz, minden reklám célzat nélkül, hogy ugyan ódzkodtam a Sweetsation Therapytől rendelni [nem csak tőlük, hanem általában magyar webshopoktól], viszont mióta ez a csoda ideért, azóta már kétszer is vásároltam náluk, mert annyira pozitívan csalódtam. 

Összetevők

Organic Aloe barbadensis (aloe vera*) Leaf Juice, Water (víz), Isononyl Isononanoate, Isopropyl Palmitate (pálmaolaj), Cetearyl Alcohol, Helianthus annuus (hibrid napraforgó) Oil, Kosher Vegetable Glycerin, Cetearyl Glucoside, Organic Carthamus tinctorius (sáfrányos szeklice*) Seed Oil, Cetyl Alcohol, Persea gratissima (avokádó) Oil) Unsaponifiables, Magnesium Ascorbyl Phosphate (stabilizált C vitamin), Glycine soja (szójabab) Lecithin, Helianthus annus (napraforgó) Seed Extract, Organic Camellia sinensis (zöld tea) Leaf Extract, Citrus sinensis (narancs esszenciális olaj), Caviar Extract, Citrullus lanatus (görögdinnye) fruit extract, Ananas sativus (ananász) Fruit Extract, CoQ10, Organic Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba*), Vaccinium macrocarpon (vörösáfonyamag olaj), Macrocystis pyrifera (óriás barnamoszat), Spirulina maxima (spirulina), Silk Protein Amino Acids (Sodium L-Pyrrolidone Carboxylate, Sodium Lactate, L'Arginine, L'Aspartic Acid, L-Pyrrolidonecarboxylic Acid, Glycine, L-Alanine, L-Serine, L-Valine, L-Proline, L-threonine, L-Isoleucine, L-Histidine, L-Phenylalanine), Hydrolized Silk, Rubus idaeus (málnamag olaj), Vitis vinifera (szőlőmagolaj), Punica granatum (gránátalma), Hyaluronic Acid, Phenoxyethanol, Inulin Lauryl Carbamate, Ethylhexylglycerin, Limnanthes alba (tajtékvirág) Seed Oil, Allantoin, Tocopherol (E vitamin), Xanthan Gum

Aktív összetevők: Octinoxate (7.5%), Titanium Dioxide non-nano (7.0%), Zinc Oxide non-nano (5.13%). 

Napvédő krémjeink tényleges faktorszámai az összetevőik között található napvédő hatással rendelkező növényi olajok miatt (málnamag olaj: SPF4, vadkender olaj: SPF6, szőlőmag olaj: SPF4, avokádó olaj: SPF4) a feltüntetettnél magasabbak.

Ti hogy álltok a fényvédelemmel? Milyen fényvédőt használtok és milyen gyakran?

4 megjegyzés:

  1. rusalka7/12/12 12:42

    amint lesz kicsi kiszerelés, veszek egyet. Az arcom ugyan nem fényérzékeny (mondjuk mindig ott kenem a legalaposabban), de nem is szeretném, hogy az legyen, úgyhogy 15-ös spf alatti termékeket odaadjándékoztam a húgomnak. pont egy ilyen nappali krém kiegészítőre van szükségem, de télre csak a kicsit vállalom be, a naptejek nagyon könnyen romlanak, az a tapasztalatom.

    VálaszTörlés
  2. Névtelen7/12/12 21:21

    Szia!
    Nagyon jó ez a bejegyzés, számomra, mivel "hardcore fényvédős" vagyok, különösen érdekes volt olvasni. Azt írod, hogy a Te bőröd száraz - szerinted ez a krém jól együttműködne kombinált vagy zsíros bőrrel is? Ha nem, van esetleg valami jó ötleted, hogy ilyen bőrre mit lenne érdemes kipróbálni?
    Előre is köszi! (Bocsi a névtelenségért, de nekem jó érzést okoz az inkognitó:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe23/12/12 12:03

      Bocsi, hogy eddig nem válaszoltam. Szerintem télen zsíros bőrre is jó lenne, csak le kéne púderezni. Nyáron még nem próbáltam, majd meglátom mi lesz, de a nyári fényvédelem nekem is nagy gond. A színezett hidratálók vagy színben nem jók vagy nem elég erősen védenek. Viszont mikor a Missha Perfect Covert [50 SPF] használtam nyáron, akkor nem égtem és csak minimálisan barnultam. Mondjuk ezt is lepúdereztem, de mindig ez volt a legjobb. Idén megpróbálkozok valamilyen fizikai fényvédővel, hátha az nem néz majd ki úgy, mintha épp leolvadna a bőröm. :)

      Törlés
    Válasz
  • Nagyon jó poszt! Köszi, Mara! Tényleg érdemes télen is fényvédőzni, az UVA sugárzás télen alig kevesebb, mint nyáron.
    Azóta sikerült a gyártótól szereznem egy kis kiszerelésűt ebből a krémből és kettőt a színezett 30 faktorosból. Szóval ha valaki szeretné kipróbálni valamelyiket, most lehet. Jövőre meg jönnek az újak.

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe