3/15/2013

Eucerin - DermatoCLEAN kímélő arctiszíttótej - teszt

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem mindig az a benyomásom, hogy a patikai arctisztítók jobbak a bárhol beszerezhetőeknél, már fiatalabban is rájuk voksoltam. Megnyugtat a gondolat, ez végülis gyógyszer a bőrnek, tehát biztos jobb is ilyet használni - ez az elgondolásom azért általában beigazolódik. Az Eucerin kímélő arctisztítóteje,  melyet száraz, érzékeny bőrre ajánlanak, több szempontból is jó választás.


Viszonylag puha műanyagból készült, 200 ml-es tubusban van az arctej, a kupakja billenős. Jól záródik, nem billen magától át - ennek különösen örülök, hiszen a táskámban volt. Az egyetlen hátránya az, hogy hirtelen lenyomva hajlamos "köpni" egyet.

Illatanyagmentes, ennek ellenére nagyon enyhe krém illata van. Az állaga tejszerű, kicsit hígabb mint egy naptej. A használatát arctisztító koronggal javasolja a használati utasítás, viszont én a tenyerembe nyomok egy kis mennyiséget  szétoszlatom az arcomon körkörös mozdulatokkal, majd letörlöm egy nedves szivaccsal. Jól tisztít annak ellenére, hogy nem habzik, így nincs az a "tisztuló" érzés - viszont általában a tejek a legkíméletesebbek a bőrhöz. A utána hidratált az arcom és kellemes tapintású. Mióta használom nem tapasztaltam semmi kellemetlenséget, nem húzódik a felületi vízhiányos bőröm, látványra nem mondom, hogy jobb lett a bőrképem, de ha nem vagyok beteg, akkor nincsenek problémáim vele - legalábbis olyanok, amiket egy arclemosó megoldhatna [régebbi hegek, vöröses foltok].





Kipróbáltam arra is, hogy a szemsminket mennyire szedi le és jelentem hatásos, egyáltalán nem irritált, habár a nagyon tartós szemfestékeknek kétszer is érdemes nekifutni egy vattapamacs segítségével. Ha belement egy kicsit a szemembe, nem csípte mint ahogy az Olay sminklemosója [összehasonlítva az Eucerinnel az Olay vegyszeresebb illatú].

Összességében nagyon szeretem ezt az arclemosót, habár engem az összes száraz bőrre való lemosótejben zavar a habzás hiánya. Táplált érzést hagy a bőrön, nem irritálta még a szemem sem. Árban [3050 Ft] is annyi, mint a többi a kategóriájában [La Roche-Posay, Vichy, Bioderma], sőt talán valamivel olcsóbb. Az összetevők közt tele van csupa zöld pöttyel krémmánián, de van benne egy etilparabén, azoknál, amiket azonnal lemosok nem szoktam érte levonni, habár jobban örülnék, ha ez sem lenne.  5/5

Összetevők

Aqua, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Glyceryl Glucoside, Cetearyl Isononanoate, Sodium Hyaluronate, Decyl Glucoside, Sodium Citrate, Citric Acid, Glyceryl Stearate SE, Carbomer, Trisodium EDTA, Sodium Cetearyl Sulfate, Ethylparaben, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Piroctone Olamine, Potassium Sorbate

*A terméket PR célokkal kaptam az Eucerin képviseletétől

6 megjegyzés:

  1. Névtelen15/3/13 23:07

    mostanában mindenki eucerin terméket kap,vagy tényleg ilyen jó?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/3/13 23:20

      Ezenkívül egy Eucerin tesztet láttam. Kapni kaptam és tényleg jó. :)

      Törlés
    Válasz
  • evil-she-devil17/3/13 00:10

    nagyon régen használtam utoljára arctejet, mindig gyűlöltem utána azt a ragacsos érzést és ezért lemostam utána lemosóval -> innentől meg kb. csak plusz egy lépés volt..de mivel szintén vízhiányos plusz még szeborrheás a bőröm lehet, hogy ki kéne valami ilyesmit próbálnom..letörlés után semmi ragacsos / olajos érzés?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe17/3/13 00:20

      Nem, egyáltalán nem érzem olajosnak. :)

      Törlés
    Válasz
  • Egyszer régebben volt Eucerin krémem a bőrömre, de annyira nem vált be, mondjuk ez lehet a kor miatt volt, nem nekem való lehetett. De sok jót hallottam a termékeikről, ez is ígéretesnek tűnik :)

    VálaszTörlés
  • Névtelen6/4/13 10:16

    Ha a habzó arclemosókat szereted, akkor ajánlom Neked a Clinique-nek a habzó arclemosóját(a pontos nevét sajnos most nem tudom megmondani sajnos). Csak eszembe jutott az utolsó soraidat olvasva, hátha nem találkoztál még vele. :)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe