8/03/2013

Smashbox - Pro Palette - teszt, minták

Ezt a palettát, a Beauty Sale Blogon vettem még tavaly év végén, legalábbis ha az emlékeim nem csalnak, viszont csak most július elején használtam először. Egyrészt teljesen elfelejtettem, másrészt mindig az Urban Decay Nakedet veszem elő, ha valamilyen füstös, barnás sminket csinálok, mellette szívesen nyúlok a MAC palettáimhoz is. Végülis egyszer kísérletképp és vérfrissítésnek beraktam a sminkes táskámba... És ott is ragadt. Képek a tovább után!


A szemfestékeknek egy fényes fekete kompakt biztosít helyet. Méretét tekintve nagyjából másfélszerese egy MAC négyes palettának, olyan egy centivel szélesebb, tehát nem túl nagy. A tetejében pedig egy hatalmas tükör foglal helyet. A szemfestékek egyenként 1,8 grammosak és átmérőre pontosan akkorák, mint a MAC utántöltői. 


A hat színnek külön-külön nincs neve, legalábbis a palettán nem tüntették fel őket. Három világosabb és ugyanennyi sötétebb szín van benne, amik egy natúrabb sminkhez jól használhatóak, de lehetünk bátrak és csinálhatunk velük füstös sminket is. Elsőként, ami szemet szúrt az a nagyon szép, pasztellebb barackszín. Nem teljesen matt, kicsit ezüstös, szaténfényű darab, egészen puhán siklik a bőrön. Mellette egy drapp barna, amiben sokkal definiáltabb, nagyobb szemcséjű, ezüst csillámok vannak, ő a paletta érzetre legtömörebb színe.. Ezt a sort egy metálfényű ezüst zárja, amely alig látszik a bőrön; belső szemzugba próbáltam már, de nem hajlandó túlságosan együttműködni. Az alattuk lévő sor két-két végén selyemfényű finisek vannak, egy farmerkéket és egy barnás-lilás-bordós színt. Középen pedig egy telt bronz-arany festék található. Az alsó sorban üldögélő szemfestékek jelentősen krémesebb érzetűek, a felső sor mindegyike erősen poroz.

A sötétebbeket nagyon szeretem, de az egész paletta jól használható, szépen és könnyen satírozhatóak a benne lévő festékek, mindemellett tartósak is és nekem magukban a bőrömön is fognak. Textúrára nagyon hasonlítanak az új formulájú Urban Decay szemfestékekhez. A barackot teljes szemhéjra szoktam, a középsőket a mélyítő vonal területére, a kéket és a bordót pedig mélységet adni. De hat színből akár hetekig lehetne sminkelni anélkül, hogy kétszer ugyanazt csinálnánk. 


És a meglepetés: Ennél a fotózásnál használtam a palettát először. Alul igaz az egyik kedvenc kék színemmel, a MAC Bell-Bottom Blue-val egészítettem ki. Van a sminkről egy egész közeli, csak azt nem kaptam meg [még], más fekvőt pedig nem találtam, de nekem az egész sorozatból ez a kedvenc képem. 

Fotó: Frohmann Ágnes / Modell: Semmi-Kis Tünde / Ékszer: CsermakDesign
Minták Urban Decay Primer Potionön. Vakus képek, mert nem sikerült rendes nem vakusat csinálnom most. 




Összességében ez is egy jól használható paletta, viszont a felső sor porzása enyhén zavaró. Applikációnál nem hullik le, ami pozitívum. Már nem emlékszem pontosan mennyit fizettem érte, viszont hat színért nem volt túl drága. Ellenben úgy érzem egy négyesnél nem lehet jobb, amire ötöst adok azt sokkal jobban szoktam szeretni. 4/5

6 megjegyzés:

  1. Calo(z)3/8/13 18:46

    Ahhh...gyönyörű, én ezt már milliószor meg akartam rendelni, de ez végképp meggyőzött. Love it! A képekhez pedig gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Netti (Szütyő blog)3/8/13 22:01

    Ott a kék, ott a kééék :)
    Klassz kis paletta, még nem ismertem, lehet kicsit jobban beleásom magam a márka termékeibe.

    VálaszTörlés
  3. Bar- BeautySaleBlog4/8/13 07:48

    .mindig irigykedek, milyen szep termekfotokat, swatchokat csinalsz :)

    VálaszTörlés
  4. Szép kis paletta, a kép pedig szuper :)

    VálaszTörlés
  5. Névtelen7/8/13 19:33

    Tényleg szép paletta.:)
    A bordós-barnás színhez esetleg tudnál mondani valami nagyon hasonlót más márkától? Nekem az tetszik a legjobban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday8/8/13 19:14

      Még meditálok rajta egy kicsit, de ha valami eszembe jut, akkor megírom. :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe