2/11/2014

Thayers - Lavender Witch hazel with Aloe Vera Alcohol-Free Toner - teszt

Eme csodaszép és hosszú cím után, illetve jelentősebb kihagyás után engedjétek meg, hogy kiszúrjam a szemeteket valami olyasmivel, amiről nem igazán tudom hogy működik, de nagyon szeretem. Már a 2013 kedvenceiben is feltűnt és addig azt hittem írtam róla, mert hogylehethogynem, nem tettem meg. Megeshet azért, mert nem tudom megfogalmazni mit szeretek benne, viszont a csodamogyorót már hónapok óta ki szerettem volna próbálni, hiszen a neve is mutatja: csoda.


Sokáig nem tudtam nálunk, hol és hogy keressem, de bioboltokban kapható a csodamogyoróvíz - 100 ml nagyjából 1200 forintért - és pinteresten van sok-sok okosság arról mire jó. Leginkább a benne található csersavat vagy ha úgy tetszik, tannint használják ki. A csersav egy általános érösszehúzó és gyulladáscsökkentő, a népi gyógyászatban ezért alkalmazzák. Végülis jelentősen kedvezőbb áron, mint a nálunk található bioboltokban, iHerbön találtam meg, főleg mivel szinte az összes iHerb haulos videóban is benne volt a Thayers valamelyik varázsmogyis vize. A Thayers az egyetlen olyan állítólag, amiben nem desztillált formában van a hatóanyag, így nyolvanhétszer hatásosabb a többinél.



Végül egy hatalmas 355 ml-es kiszerelésben a levendulás lett az enyém. Habár nem rajongok az Egyesült Államokért általában, nem tudom náluk hogy van, viszont ezeket a tradicionális és díszes-klasszikus, sokszor békebeli csomagolásaikat imádom. Nem győzöm nézegetni őket, a Thayers is valamennyire ilyen. 



Node, mit kell tudni erről a vízről. Egyrészt azt, hogy tényleg nagyon folyik, másrészt kellemes levendula illata van - ha itt van előttem azt asztalomon, akkor állandóan szagolgatom - aromaterápiának is beillik. Habár az én arcomon kevés a hiba és talán ezért nem vagyok mérvadó, de irritációra hajlamos a bőröm. Szerencsére ettől a toniktól nem pirosodott ki, illetve semmilyen kellemetlenséget sem tapasztaltam vele kapcsolatban.

Sajnos az elmúlt hetekben és hónapokban elég sok mindent kentem magamra, ezért nem tudom azt állítani, hogy csak ettől, de a bőrképem sokkal szebb, egyenletesebb lett. Az viszont tény, hogy a pórusaim egyáltalán nem látszanak. Állítólag a levendulás hidratálóbb érzetű, mint a rózsás vagy bármelyik más, sajnos összehasonlítási alapom még nincs - ez eddig egyáltalán nem bizonyult szárító hatásúnak, tisztít, nyugtat és ápol, miközben védi a bőrt. Második összetevője az aloe vera, a negyedik a levendulavíz és csak az ötödik a csodamogyoró. Nekem a bőröm mindig nagyon jól reagál az aloe verás dolgokra, lehet emiatt szeretem ennyire. Ebben nincsenek parabének, sem alkohol, nem tesztelik állatokon. Maximálisan azt hozza, amit egy toniktól elvárok. 5/5



Habár azt írják az interneten a varázsmogyoróvizet használhatjuk sminklemosónak is, személy szerint inkább megmaradtam a tonik funkciójánál. Kipróbáltam persze sminklemosónak, nem marta a szemem, ellenben ez egy nem desztillált formula, így a tannintartalma is magasabb, ezért inkább kerültem a vele való kísérletezgetést. A csersav miatt az illatmentes változat még jó lehet szem alatti karikára és duzzanatokra, mivel összehúzza a hajszálereket, ezzel lenyomja a puklikat. Ez persze nem biztosíték arra, hogy a szemük alatt genetikailag nagyon átlátszó véredényekkel rendelkezőknek is segít. Nekem alapvetően rettenetesen karikás a szemem, rajtam nem segített - ez sem és az ilyen célra használt hideg teafilterek sem.

Összetevők

Purified Water, Aloe barbadensis Leaf Juice (certified organic filet of aloe vera), Glycerin (vegetable), Fragrance (natural lavender), Hamamelis virginiana (Thayers proprietary un-distilled witch hazel) Extract, Lavandula angustifolia (lavender) Flower Water, Citric Acid, Citrus grandis (grapefruit) Seed Extract, Tocopheryl (vitamin E) Acetate

Imádom az iHerböt, már hónapok óta tudom, még éjjel is képes vagyok mobilról azt lesni mi lehetne onnan az enyém. Habár a kapcsolatunk most kissé válságban van, hiszen négy hete várok egy csomagra. De ez nem állíthat meg, hogy mind a négyszáz terméket megrendeljem egyszer, amit már felpakoltam a kívánságlistámra. Szóval mindenkinek csak ajánlom, ha van kedvenc terméketek, akkor pedig ne habozzatok, írhátok meg mi az!

Igyekszem a kommentekre is válaszolni mihamarabb, mindent elolvasok, csak a 44 felvett kreditem meggátol néha a produktivitásban. Kövessetek facebookon és bloglovinon is, mert hamarosan más platformra költözik a blog, nehogy lemaradjatok!

10 megjegyzés:

  1. sminkkel11/2/14 21:00

    Nekem is kell egy ilyen. :P Ezer éve szemezek az iHerbbel. Remélem, hamarosan leszek végre olyan helyzetbe, hogy rendelni is tudok.:)

    VálaszTörlés
  2. Calo(z)11/2/14 21:26

    Ezt már milliószor néztem, jó, hogy írtál róla, így nem maradnak bennek kételyek!

    VálaszTörlés
  3. Én is imádom. Nekem az Aleo-Vera változat van meg, és én is csak dicsérni tudom! Nem szárít, kellemes még a szem körül is használni! Nagy kedvenc.
    Az utolsó rendelése nekem is elég lassan 3 hét alatt jött meg :S ami kicsit hosszabb volt mint amit a türelmem elvisel :)
    De most láttam, hogy van ebből a barackos-gyümölcskivonatos változat, most arra is elkezdtem vágyakozni :D
    Jó hogy írtál róla :)
    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe6/4/14 02:06

      :D

      A barackosra nagyon vágyakozom egy ideje én is.

      Törlés
    Válasz
  • Ez már nálam is a Wish list-en van :)

    VálaszTörlés
  • Vivien Seres13/2/14 00:08

    :) Pont tegnap találtam rá iHerben, azonnal wishlistes lett. Tényleg mindenki áradozik róluk youtubeon is. Viszont vigyázzatok, a barackosban & a citromosban ha jól rémlik második összetevő az alkohol!
    Kedvenc iHerb termékeim az Ecotools ecsetek, RT ecsetek, és a jövőbeli kedvenceim a Physicians Formula kék kabukija, bronzerei, pírjei, és az Organic Wear spircik, egytől egyik. Meg van lőve a bankszámlám.... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D

      Olyan Physicians Formula leveles szempillaspirál nekem is kell, illetve akkor már a BB/CC krémet is kipróbálnám...

      Törlés
    Válasz
  • Óóóó, vasárnap adtam le a rendelésemet (két hétig állítgattam össze), a fenébe! De a következőben biztosan benne lesz! ^^

    VálaszTörlés
  • Ildiko Tajti25/2/14 17:00

    Ahh, ilyen nekem is kéne, de elbizonytalanít, hogy mennyire megjártad az iherbbel legutóbb. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De sokszor nem jártam meg! Engem nem tántorít el ez az egy eset, legközelebb a picivel drágább szállítást választom, amihez van „biztosítás”. Igazából még mindig úgy vagyok vele, hogy április 4-ig megérkezhet [akkor jár le a 12 hét]. Amikor egy magyarországi levelet a postának 3-4 hétbe telik hozzánk eljuttatni, olyankor nem meglepő, ha egy amerikai csomagot ennél sokkal többe. Nekem mindig 3 hét után jöttek a rendeléseim, másoknak meg simán 8 nap alatt ideértek. De volt már olyan nyereményem is, amit majdnem visszaküldtek azzal, hogy nem jelentkeztem érte, pedig csak értesítőt nem hagyott a postás... Nem szeretem, hogy nálunk ennyire nem lehet bízni a postában.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe