6/06/2014

Nonique | Hidratáló arctisztító gél // teszt

Nyugtassatok meg, hogy én vagyok az egyetlen olyan ember, aki képes annyira bizakodni valamiben, hogy gondolkodás nélkül megveszi. Pár hónapja az univerzumomat elérte a noni gyümölcs, amit egy darabig próbáltam felkutatni, de nem találtam sehol, maximum ivólé formájában. Aztán amikor egy nagy natúrboltban kerestem eritritet, akkor megtetszett a Nonique név - először nem is kapcsoltam, csak hazafelé. Most jöjjön a Nonique Hidratáló arctisztító gélje!


Megjegyezném vele kapcsolatban, engem rettentően zavar, hogy a csomagoláson csak német felirat van. Található rajta egy magyar nyelvű matrica, de meglehetősen szűkszavú, így a vásárlásban nem segít, inkább csak megzavar. Mint látható, az összetevők felirat után első a noni, ami a doboz másik oldalán az INCI-ben már nem így van. 



Ezt a zselét azért vettem meg - a sűrűbb, balzsamszerűeken is gondolkoztam -, mert nem akartam túl citrusos, túl illatos dolgot, illetve egyedül ebben nem volt kókuszolaj. Mivel száraz a bőröm, ezért az állaga miatt vacilláltam, de tavasz van, nem árthat!

Az érzéseim vegyesek vele kapcsolatban. Habár frissítő, zöldcitromos illata van és ezt szoknom kellett, alapvetően nem zavart. Kellemesen habzik és jól leszedte a sminkem, igaz, a szememre micellás vizet használok, majd tonikként a Thayers levendulás remekét. Nem okozott problémákat, nem irritált, nem lettem tőle pattanásos, tehát ilyen téren szerintem nagyon jó volt. Ami már tényleg zavart benne az az állaga volt. Tubusos formában álmodták meg, ami nem is sikerült volna rosszul, de túlságosan folyós, kissé olyan, mint a híg zselatin. Ezért ha a polcon álldogált, akkor minden használatkor kilőtt egy jelentősebb adagot, semmilyen befolyásom nem volt rá - az igazság szerint, ha nem így tároltam, akkor sem sok. A végén, érthető okokból, már sokkal kevesebb ömlött a tenyerembe egyszerre. 


Összességében nagyon elégedett lennék ezzel a Nonique hidratáló arctisztítózselével, ha nem folyna ennyire és szebb összetevői lennének, illetve a híres-neves sejtvédő és bőrfiatalító noni gyümölcsből - ami miatt megvettem - is valamivel többet tartalmazna. Az első helyeken tejsav, alkohol, glicerin és különböző tisztítószerek vannak. Sajnos ebben a felállásban azt érzem, hogy az olíva- és avokádóolaj, az E-vitamin, az aloe vera vagy a noni nem valami sokat nyom a latba.  Ilyen áron [1890 forint/100 ml] hasonló, de valamivel jobb lemosók is vannak, főleg ha nincsenek nagy elvárásaink, mivel az arcápolási rutinunk „elhanyagolható” vagy csak „megszokásos” része. Kihagyható darab, nagyon hamar elfogyott. 3/5

Összetevők

Aqua, Coco-Glucoside, Glycerin, Xanthan Gum, Lactic Acid, Alcohol, Glyceryl Oleate, Olea europaea (Organic Olive) Fruit Oil, Persea gratissima (Organic Avocado) Oil, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, Limonene, Tocopherol, Linalool, Morinda citrifolia Fruit Extract (Organic Noni Fruit), Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil, Citral, Aloe barbadensis (Aloe Vera) Leaf Powder, Morinda Citrifolia Leaf Extract 

5 megjegyzés:

  1. Ildiko Tajti6/6/14 10:43

    Én is vettem már Nonique-ot, vegyesek az érzelmeim. Szerintem ez a kézkrémje több mint szuper, télre nálam alapdarab: http://kremmania.hu/kremek/nonique-ranctalanito-kezapolo-krem
    Meg ennek nagyon fincsi gyümölcsös illata van. Vettem már ebből a kézkrémből ezt a zöldet is, nem szagiztam meg előtte, és itthon jöttem rá, hogy citromillatú, amit én szubjektíven utálok, el is ajándékoztam. Amúgy hatásában ugyanolyan jó volt.
    A ránctalanító tusiját is megvettem, nyilvánvalóan nem ránctalanít, :D, ezt nem is értem, mikor a tusfürdőre ilyet írnak, de jó az illata. Viszont az is összevissza folyik, gyorsan fogy, és nagyon drága. Inkább veszek Alverdét harmadannyiért, az is kb. ugyanolyan minőség, de olcsó. Szerintem a kézkrém megéri, sokáig ki is tartott, mert 75 mls, a tusfürdő tutira nem, ezek után ezt a lemosót sem fogom megvenni, a hidratáló krémeket meg nem merem a hisztis arcbőrömre kenni, testápolónak meg 600 ft-os babydreames babakrémet használok boldogan. :D Szóval összességében én is túlárazottnak érzem, a kézkrémjén kívül mást nem fogok venni tőle, és azt is majd csak jövő télen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe6/6/14 14:38

      Majd kipróbálom azt a kézkrémet. Engem az illat általában nem zavar, de ennél volt egy kis asszociációm azzal, hogy limonádéval mosok arcot. Ez az állag annyira nem jó, ha már tesznek bele mindenféle kevésbé jó dolgot, ráadásul sokat, akkor tegyenek bele olyat is meg annyit, hogy ne legyen ennyire folyós.

      Törlés
    Válasz
  • Ildiko Tajti6/6/14 14:44

    Nekem van még abból valahol egy olyan tubus, amiben még van egy kicsi, ha megtalálom, viheted. :) Igen, az nagyon idegesítő, mikor valami ennyire folyik, mert pillanatok alatt elfogy. :S És igen, szerintem is olyan, mint a limonádé. :D A ránctalanító szérának gyümis az illata, nekem az jobban bejött.

    VálaszTörlés
  • Régóta szemezek vele, de sosem tudtam eldönteni, h kell-e nekem. Igazából most se lettem okosabb, mikor megnyitottam a bejegyzést abban bíztam, h holnap szaladok is megvenni (épp elfogyott a Lushos arctiszító és dilemmázom, h mit próbáljak ki). Alszom rá egyet (kettőt). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azóta megvettem (bár a Lushosat is újravásároltam :)) és ugyan csak kétszer mostam vele arcot, de úgy éreztem, h jobban szárít, mint a fent említett társa. fura. majd még újra idefirkantok, ha már sokszor pattintottam fel a tubus kupakját! ;)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe