6/27/2014

Real Techniques | Stippling Brush // teszt, vélemény

A Real Techniques egy őrület. Nem tudnak rosszat csinálni, ehhez persze kell Sam és Nic szakértelme és tapasztalata is. Aztán függővé tesz és mindig szeretnél egy újat, mert nem tudsz az eddigiekkel betelni. Ez az ecset nagy vágyam volt sokáig, csak mindig szetteket rendeltem és nem mertem bepréselni a rendelésembe a többi hihetetlenül fontos és halaszthatatlan natúr fontosság mellé, amikor iHerbről rendeltem. De most majdnem csak őt akartam.

Nagyon kis helyes műanyag csomagolásban lakik, bár a szetteknél sokkal részletesebb információkkal látnak el minket, mint a Real Techniques Stippling Brush-nál. Az ecset testét úgy alakították ki, hogy megálljon az asztalon, ha épp nem használjuk. Nekem furcsa az, hogy rózsaszín a nyele, ezzel ugyanis a finish termékeket jelölik a Real Techniques-nél. Én először leginkább alapozáshoz használnám ezt a fajta, kerek, airbrush hatást utánzó ecsettípust. 


Az ecset feje kerek, tömött és kétféle hosszúságú szintetikus szőrből épül fel. A sörték rugalmasak, mindeközben kellően merevek. A hagyományosabb duo-fiber ecsetek feje nagyobb, illetve hosszabb szálakból áll. Eredetileg a nagyon vékony alapozást szolgálják, mivel a fehér rész dolgozik, ez veszi fel az alapozót, illetve a fekete rész segíti ezt csíkmentesen eloszlatni. A Real Techniques Stippling Brush szerintem nagyon hasonlít a MAC 130-as ecsetére, amivel sajnos még nem rendelkezem. Mivel a fej kisebb, a szőrök rövidebbek és meglehetősen kompaktak, ezért az alapozás valamivel időigényesebb és leheletnyivel vastagabb lehet, mint a kevésbé sűrű darabokkal. Tapasztalataim szerint, ha egy nagyon nehéz alapozóval használom, akkor minimálisan csíkoz, viszont kellő odafigyeléssel és az optimális mennyiséggel ez könnyen kiküszöbölhető.



Most vizuálisan is összehasonlítom a szerintem valamiben hasonlító ecseteimmel. Első körben a sokat használt szintén Real Techniques-es Core Collection Buffing Brush látható, amivel nagyon szeretek alapozni a mérete és a formája miatt is, szuperpuha, csíkmentes, az egyik kedvenc ecsetem. A következő a Sigma F80, ami körül hatalmas volt a hype és én is nagyon szerettem, de a nehezen tisztíthatósága, a rengeteg megevett alapozó és a tömöttsége miatt fellépő időnkénti rugalmatlansága következtében kiesett a pikszisből - már csak nagyon ritkán használom. Utolsó a sorban a Real Techniques Expert Face Brush, amit egy lenyűgöző ecsetnek tartok, alapozáshoz és kontúrozáshoz is tökéletes. 

A képen elsőként az öregségi nyugdíjazású MAC 187-as látható, ami szerintem a valaha volt egyik legjobb ecsetem. Nyolc éve vagyunk nagyon jóban, hozzáfoghatóan puha, kellemes vagy nála „minőségibb” szintetikus szőrű duo fiberrel még sosem találkoztam. Éveken át használtam naponta és egyáltalán nem látszik vagy érződik rajta, ellenben az egyik első ecsetem volt, ezért az eszmei értéke számomra felbecsülhetetlen, nagyon vigyázok rá, már csak különleges alkalmakkor veszem elő. Mellettük egy nagyon laza, puha, de időnként rettentően csíkozó és hullámokban kopaszodó ecset a Silk Pro SM Stippler C255 van. Használtam már alapozáshoz, de leginkább primerekhez, krémpirosítóhoz vagy highlighterekhez szoktam - 1300 forintért azért mégiscsak egy kincs volt.

Utolsónak a sokakat megosztó Real Techniques Duo Fiber kollekció kontúrecsetét hagytam. Személy szerint nagyon szeretem ezt a kollekciót, mert kifejezetten specifikus darabokat kapunk és jól használhatóak, habár a fehér szintetikus szőr minősége bennük egy gondolatnyit rosszabb, durvább, mint a Stipplingben. Ellenben nem feledkeznék meg a Sigma F15-ös ecsetről sem, aminek a minősége botrányos, fájdalmasan karistol, mégis sokan magasztalják az egekig. A képről sajnos lemaradt.  

Az ecsetnek vannak egyértelmű pozitívumai, viszont az enyhe óvatlan csíkozás mellett megemlíteném, hogy az asztalra állíthatóságnak ára volt. A Real Techniques Stippling Brush-on megvastagított műanyag rész, amitől megáll a  lábán és habár ez higiénikus, a tömege is megnövekedett, érezhetően nehezebb egy jó kiképzésű, fanyelű társánál. Mellesleg nekem fontos szempont: az ecsettartómba alig tudom belepréselni ekkorára hízott fenékkel.

Nekem a folyékonyakhoz kevésbé - ápdét: fotózásokon azóta is vele alapozok, teljesen beleszerettem -, de krémes-, por- vagy ásványi alapozóknál nagyon bevált. Egészen láthatatlan, vékony rétegben viszi fel őket, már csak ezért is megéri. Púderezni továbbra is a a Duo Fiber púderecsettel fogok, de ezt is sokszor elő fogom venni még pirosításhoz is. Habár szeretem, de ő lesz talán az első Real Techniques ecset, amire nem adok öt pontot. 4,5 5/5


Ha iHerbről rendelnétek, ami az egyik kedvenc webshopom, akkor használjátok a BWD650 kódot és 40 dollár felett 10, alatta 5 dolcsi kedvezményt kaptok. :)

Ti használtok duo fiber ecseteket?

3 megjegyzés:

  1. Ó de szép és hát ezek szerint szuper is :) Kívánságlistás nálam egy ilyen darab, vadászgatok boltokban olcsóbb ecsetet, de persze egy ilyen minőségű lenne a legjobb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe7/7/14 07:56

      Nagyon szeretem, biztos rendelek belőle legközelebb is, ha még belefér... :$ Szintetikus ecsetet szeretnél? Vagy ilyen duo fibert? Mert Néha a Bőszecsetnél, nem tudom Budapesti vagy-e, de vannak 50%-os akciók vagy nagyon nagy leértékelések*, csak ki kell fogni.

      *Általában szépséghibás vagy valamiben hibás ecsetekre, de ha én vettem ilyet még sosem találtam meg a hibát... :D

      Törlés
    2. Nem vagyok budapesti sajnos, de pl. ilyenkor is nagyon szeretnék az lenni :D

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe