1/26/2015

Kell a Púder! | Storm, Dragée, Unbelievable, Smokey // teszt, minták

Decemberben eljutottam egy Púder Péntekre én is, mert rendeltem két miniglittert és egyszerűbbnek tűnt szemrevételezni őket akkor, mint azon gondolkozni, hogy vajon tényleg olyanok-e mint a képeken. Az az érzésem, hogy Kell a Púder termékek az utóbbi időben egyre népszerűbbek, ennek ellenére jó minőségű mintákat nem találtam róluk, sajnos. 


Már az „új helyen”, a Bartók Béla úton, a Gellért térnél voltam. Nem is fontos róla mit mondani, inkább nézzétek mennyi szín, próbáljatok meg választani! A Kell a Púderről még talán a  púder előtt hallottam - ugyanis Palankiné Kelemen Gabriella sminkes és emlékeim szerint ez volt a sminkes oldalának a neve is facebookon, aztán jöttek ezek a szemfestékek, lényegében én meg elvesztettem a fonalat. De a lényeg, mint kiderült, ez egy sajátmárkás, magyar sminkmárka, ami ráadásul állatbarát és vegán is. 





A porok eléggé kicsik ránézésre - olyanok, mint a színes cukorkák -, egy gramm festéket tartalmaznak. Egyébként a csomagolás teljesen profi, átlátszó, jól záródó műanyag, nem szóródik és az első használat előtt még mi téphetjük le a tetejéről a matricát. Egyébként a külcsínt az is erősíti, hogy a Kell a Púder logo teljesen olyan, mintha rá lenne nyomtatva a kis tégelyekre - bizonyos szögekből, nagyon-nagyon közelről látni, hogy matrica, de diszkrét. Az alábbi képen látható némi méretbeli összehasonlítás, ugyanis én arra számítottam, hogy akkorák, mint egy OCC vagy Lumiere pigment.





Mivel az utóbbi idő nem kényeztetett el napfénnyel, így maradt a mesterséges, de az első alkalommal lefényképeztem őket lámpa nélkül is, úgy sokkal szebbek, sokkal közelebb állnak ahhoz, amit kinyitva láthatunk. A négyesből az egyetlen matt szín a Storm, ami egy púderrózsaszínes mályva. A Dragée egy igazi szépség, a kedvencem: nehéz leírni milyen is - szárazon rezes-okkere-barnás, engem vörösagyagra emlékeztet, nedvesen pedig felerősödik benne az arany. A miniglitterek közül az Unbelievable szerelem volt első látásra. A színét illetően nehéz napirendre térnem, mert az alapszíne sok márkánál a tób jelzőt kapná, de enyhén perkilinlilába hajlik, mindehhez jön pedig a ezüst-lilás-kékes extramikrocsillám. A Smokey nem teljesen fekete, hanem egy nagyon-nagyon sötétzöld arany, zöld és bronz csillámocskákkal. A zöldsége inkább vizesen jön ki.

Alapvetően ezeket a szemfestékeket szuperül el lehet dolgozni, ellenben alap szükséges hozzájuk, mert nekem nélküle nagyon hamar fakulnak; a miniglitterek pedig a krémes alapból is kipotyognak, erősebben ráfújva eltűnnek - őket muszáj nedvesen felvinni. Ha a Dragée-t ujjal pötyögtetem, akkor teljesen krémszerű, a masszírozástól pedig kissé mélyül a színe, de nekem ő is nedvesen a kedvencem. Megjegyezném még azt, hogy szerintem ez nem szaténfény, hanem annál fényesebb. A Storm szép, ellenben szárazon még alapon is alig látszik a szememen, pedig ott van, de ennél nedvesen sem érzem a drámai változást. Valahogy nagyon természetes, viszont kissé beteges rózsaszínes hatást kelt rajtam. Az Unbelievable és a Smokey szintén építhető, az előbbi a színe is mélyebb lesz. Szintén ez egy összefüggőbb ragyogást hoz létre, a Smokey a kiugró arany szikrázással pedig darabosabb hatást. Akik a színváltós, de nem duokrómokat szeretik, mindenképpen nézzék meg a Dragée-t és az Unbelievable-t.




Sminkek! Nem volt túl sok időm kísérletezni velük és mindezt megörökíteni, de azért igyekeztem. Ezek a képek leginkább a textúrát hivatottak megmutatni és a színt, habár mind mesterséges fénynél készültek. Az első három képen a Storm, A Dragée és az Unbelievable van - a mélyítő vonalban némi sötétbarnával kiegészítve - a legelsőn az Unbelievable csak az alsó szempilláknál nedvesen, a másik kettőn szárazon a Stormon. Az utolsónál a Smokey miniglittert fekete alapra vittem fel, Kryolan csillámzselébe keverve. Itt írtam arról a csillámzselé miért jó, azonkívül, hogy elfogadható keretek közt dörzsölésállóvá teszi a csillámos sminkeket.






Minták először szárazon Urban Decay Primer Potionön természetes fénynél és vakuval, majd nedvesen alap nélkül.Mindegyikük változik, a Dragée igazi szépség lesz és egy teljesen más oldalát mutatja, a miniglitterek pedig már-már inkább krómfényűvé válnak, mint csillámossá.




Összességében szerintem szépek, az áruk elfogadható, habár más ásványi sminkmárkáknál találunk nagyobb kiszerelést hasonló áron. Nem nagyon lehet mellényúlni velük, közel hetven szín van, a szaténfényűek nagyon ígéretesek. Nem érzem azt viszont, hogy úgy teljesen elvarázsol, hogy úgy oda meg vissza lennék tőlük, mint amikor megvettem az első Make Up For Ever, OCC, Naked pigmentjeimet vagy a Laura Mercier ásványi szemfestéket.Lehet a viszonyunk az idő során javul, de most ez eddig négyes. 4/5

A Storm és Dragée szemhéjpúdereket a Kell a Púdertől kaptam. 

No, és nektek kell a púder?

2 megjegyzés:

  1. Ildiko Tajti26/1/15 22:23

    Én még nem próbáltam ennyi fajtát, mint Te, így nagy összehasonlítási alapom nincsen, de én nagyon megszerettem őket. Én is ki fogom próbálni őket nedvesen, köszi az ötletet. Nekem most a mattok a kedvenceim, ez a Storm rajtam végre egy szép rózsaszínes árnyalat, a másik kedvencem meg a silk, halványrózsaszín "bőrszín", tökéletes a szemöldökcsont alá. Mattból meg sokkal nehezebb igazán jókat találni. Mindenesetre engem még így is meggyőztél volna egy próbára ezekkel a szép fotókkal, és különleges sminkekkel. :-)

    VálaszTörlés
  2. Eszti makeup27/1/15 06:17

    Egy babarózsaszín árnyalaton gondolkozom már mióta de még nem rendeltem semmit. :) Nagyon tetszik, hogy állatbarátok.

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe