8/01/2015

NYX || HD Studio Photogenic Foundation // teszt, minták

Olyan rég írtam már alapozóról, hogy már úgy érzem, nem is tudom hogy kell. A Glamour-napok kapcsán jött el az a szent pillanat, amikor szert tettem egy NYX alapozóra, mert teljes áron, nálunk nagyon drágának tartom őket, viszont égtem a kipróbálási vágytól. 


Még sosem volt HD alapozóm, azt hiszem, legalábbis ha volt, akkor sem rémlik. [De, volt egy Kryolan HD krémalapozóm és annak is szuperszép finise volt.] Azt tudom a HD technológiáról, hogy fotón szépséges, tökéletes bőrt eredményez, finomítja az apróbb ráncokat - ugyanakkor a vakut [sokuk] nem bírja a fényvisszaverés miatt. Ezek mellett a ma kapható alapozókkal szembeni legnagyobb elvárásnak is meg kell felelniük: fedjenek anélkül, hogy nehezek vagy maszkszerűek legyenek. 

A NYX HD Studio Photogenic alapozó csomagolása röviden ismerteti hogyan működik ez az egész HD dolog: egyrészt a fényvisszaverő összetevőktől a bőr simábbnak látszik, másrészt a „magic cover powder” - valószínűleg ez az ásványi összetevőkből álló -, része a dolognak a ráncokat fedi el, emellett pedig tripeptidekkel frissíti és élettel telivé teszi a bőrt. 

Nekem személy szerint tetszik, hogy a csomagolás nem üveg, hanem könnyű, de masszív műanyag és úgy hiszem átlátszó is, ezért ha már elég sokat használtam belőle látni fogom hol állok vele. A pumpás adagoló jól szabályozható, a kupak erősen zár, tehát nyugodtan magammal vihetem bárhova. 36 gramm [1.26 oz ~37 ml].



Az alapozó textúrája nagyon jó, légies, folyékony, de nem túl folyós, inkább olyan BB krémes. A bőrön kellemes, vékony, könnyen terül, bőrszerű; szaténfényű, de matt érzetűre szárad, tehát nem ragacsos. Tetszik benne, hogy fed, ellenben nem lesz vastag, maszkszerű, nem ül rá a bőrre, sőt közelről is teljesen láthatatlan. Amire nekem figyelnem kellett, hogy a szemem alatti apró mimikai ráncokba kicsit beleült, ha nem simogattam el eléggé [ez az első sorozat képen látszik is], viszont ha figyeltem erre alapozásnál, akkor később ez a probléma nem jelentkezett. Enyhén oxidálódik, rajtam kicsit sárgásabb és világosabb lesz, mint amikor felkenem.

A fedése építhető;  mivel annyira láthatatlannak érzem és látom, hogy amikor a bőrömön semmilyen vörösség nem volt a tónuskiegyenlítésen kívül több fedést nem tapasztaltam. Alapvetően egy vékony alapozó, jó pigmentáltsággal, a közepesnél egy kicsivel nagyobb, de nem teljes fedésig építhető. Tartós, öt-hat órát simán kibírt rajtam látványos kopás nélkül, inkább egyenletesen fakult, habár ha a bőröm a nagy melegben kivörösödött, az látszódott. A formula elég hidratáló, kicsit egy színezett krémre hasonlít, de ez az én száraz bőrömnek kevés, ezért talán a normál-kicsit száraz bőrűeknek jobb választás lehet. A 01 Nude a legvilágosabb árnyalat, inkább egy neutrális, enyhén bézses rózsaszín, mint egy határozottan sárgás alapozó, ugyan nekem működött a sárgás bőrömön.

Összetevők terén mindenképpen megemlíteném, hogy ez egy nagyon szilikonos alapozó, több kémiai és fizikai fényvédőt, viszonylag sok hidratálót és vízmegkötőt, illetve illatanyagot tartalmaz. Nálam irritációt nem okozott, nem szárított.

Előtte-utána képek. Az első sorozatnál épp valami nyavalya után voltam, a második pedig két hete hétvégén készült. Sajnos az objektíveim sokkal érzékenyebbek a vörösre, mint bármely más színre - szerintem a tükörben nincs ennyire csúf bőröm, csak a meleget nem szereti. Nagyon. A képek nincsenek kijavítva photoshopban, csak a kontraszton állítottam. Mielőtt bárki kérdezné, a képek két különböző objektívvel készültek, ezért van kicsit más színűk.

Smink nélkül // Alapozóval és korrektorral // Kész smink

Smink nélkül // Csak alapozóval // Kiteljesedett travi énem a pink szájban


A mintákat elfelejtettem, de majd a héten pótlom.

Fotókon nagyon szép alapozó, de biztosan van olyan, ami jobban hozza a bőrtökéletesítő HD hatást. Inkább a normál-száraz bőrűeknek jó, habár elvileg elnyeli a képződött faggyút, így akár kicsit zsíros bőrűeknek is működhet. Nekem nincsenek túl látványos pórusaim, ezért arról, hogy ez valóban optikailag kisebbítené őket, illetve a tripeptides kollagéntermelés-stimulációt és általános bőrfiatalító hatást nem tapasztaltam - ezekhez valószínűleg minden nap ezt kéne viselni. 

Hivatalosan 15 dollár körüli áron beszerezhető, nálunk kicsit drágább, majdnem hatezer forint. Ennyiért találhatunk hasonló alapozót, viszont a HD alapozók többsége mind ennek a kétszerese. Lehetne illatmentes. Állatbarát termék. 4/5

Összetevők

Deionized Water, Cyclopentasiloxane, Diethylhexyl Maleate, Butylene Glycol, CETYL PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Cyclopentasiloxane/Dimethicone Crosspolymer, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Dimethicone, Kaolin, Sodium Chloride, Orbignya Oleifera Seed Oil , Sorbitan Olivate, Disteardimonium Hectorite, Sorbitan Sesquioleate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone crosspolymer, Cyclomethicone/Dimethiconol, Caprylic/Capric Triglyceride, Polymethyl Methacrylate, Phenoxyethanol, Triethoxycaprylylsilane, Propylene carbonate, Chlorphenesin, Fragrance, Hydrogenated Vegatable Oil, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Silica, Alumina, VP/VA Copolymer, Hydroxypropyl Methylcellulose, C12-14 Pareth-7 , Amodimethicone, Adipic acid/ Neopentyl Glycol Crosspolymer , Salicornia Herbacea Extract, Copper Peptide-1, Acetyl Hexapeptide-8,and Palmitoyl Pentapeptide-4

Tartalmazhat
Titanium Dioxide (CI 77891), Mica (CI 77019), Zinc Oxide (CI 77947), Yellow Iron Oxides (CI 77492), Red Iron Oxides (CI 77491), or Black Iron Oxides (CI 77499)


Ti próbáltatok már valamilyen HD alapozót?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe