10/11/2015

Glamour-napok | 2015 ősz // zsákmány

Ez a bejegyzés azt a címet is kaphatta volna, hogy mit vettem, illetve mit vettem volna még, ha nem lennék rettenetesen lusta. Még volt pár hely, ahová szerettem volna benézni a Glamour-péntek délutánnapok alkalmából, de egyszerűen nem vitt rá a lélek. Egyrészt szerettem volna pótolni a pár hete eltört világítós tükröm a Media Marktból, másrészt a Rimmel új nude rúzsai is érdekeltek, ahogy a L'oréal Mega Gloss-ból a két matt szín. Emberek, emberek mindenhol, hatalmas sorok a DM-ben. Soha.

Az első látogatásom a Clinique-nél volt Cheek Pop pirosító ügyben. Azt mondta a hölgy, ezek szezonális dolgok, most nincs. Fájt a szívem, de beletörődtem, hogy a Clinique kupont feleslegesen hoztam magammal. *sóhaj* Ezután mentem az Yves Rocher-be egy Quelques Notes d'Amour parfümért. Elfogott az első impulzusvásárlás, hiszen a mellette lévő polcon ott mosolygott az egész évben kapható kedvenc tusfürdőm - a Lush Rose Jamet imádom és a Flying Foxot, az előbbi szezonális, az utóbbi megszűnt -, a bio argánolajos. Aztán az a makadámiadiós sem rossz és ugye egy vanília meg egy szeder bármikor kellhet. Már épp fizettem volna, de még gyorsan becsúszott egy alapozó és ez a nagyon kis pofás kontúrozóecset. Menekültem, nehogy bármi más galádul megtámadja a kosaram.




Mivel a Clinique kiesett jöhetett az Estée Lauder. Itt eredetileg két rúzst szerettem volna, aztán elkezdtem nézegetni a szemfestékeket, de elég erős voltam - nagyonnagyonnagyon - így csak ők ketten jöttek haza. Persze, ez nem jelenti, hogy egy Aréna Szerdán nem esek kísértésbe. Aréna Szerda minden hónapban szokott lenni, bizonyos boltokban 20% kedvezménnyel lehet azon a napon vásárolni. Izguljunk, hogy a következőben legyen Estée Lauder. A világosabb natúr rúzs a híres Crystal Baby, a mellette teljesen vörösnek tűnő darab, az egyik új matt Envy, a Volatile. Ő a boltban teljesen narancsosnak tűnt, remélem felkenve az lesz, mert ha nem, akkor nagyon szomorú leszek. Itthon mondjuk bennük annyiban csalódtam, hogy mindkettő kicsit szépséghibás, pedig majdnem tízezres rúzsok. Ejjnye. 



Szemfüles voltam és előző este még gyorsan megnéztem a Bobbi Brown Magyarország facebook oldalát, hogy tudjam mire számítsak. Ott olvastam, a Glamour-napokon az márkaüzletben is érvényes a 20% kedvezmény. Ha nem így lett volna, akkor a Douglas-ban használtam volna a kupont szintén Bobbi Brownra, de ezzel egy szombati futástól megkíméltek. Ennek ellenére örülök, hogy nem mentem be végül sem egy Müllerbe, sem valamelyik Douglas-ba, hiszen a Chanel pultot megnéztem volna és a Guerlain Shalimar és Thiery Mugler Alien parfümökre pályáztam. A The Body Shop új Black Musk illata is izgatta a fantáziám, de sajnos nálunk eddig csak az olaj és az EDT van, aminek viszont az üvege nem tetszik. A Bobbi Browntól lett egy csodás limitált Shimmer Brickem, a Sunset Pink. Velem jött a Desert Rose utódja a Desert Pink és az új [?] matt színekből a Cement. A pirosítómániámnak hála most a Rose pirosítójukra fáj a fogam, mert ez a legújabb és a textúrája kicsit krémesebb, mint a többié. *-*

Mivel már visszafelé jöttem és kiderült, hogy a gyógyszertár a másik irányban van, ezért az Uriage fényvédő és a La Roche-Posay Cicaplast kimaradt, viszont öröm, hogy az Uriage október 17-ig 20% kedvezményt ad a termékeire. Elvileg a mi patikánk is beleesik ebbe, de az ilyen akciókat már kétszer letagadták, tehát keresnem kell egy helyet, ahol tudnak arról, hogy van kedvezmény.

A MAC-be muszáj volt bemennem. Egy kisebb csalódás és szívmegállás után - nem volt már egy darab sem a MACnificent Me! palettából, pedig gyönyörű[!], lehetne állandó... Beszereztem hű társam, a Soft Ochre paintot, mellé betársult a Barking Gorgeous Mineralize lipstick és egy Tropic Tonic nevű rúzs is. Az Anything but Demure Vamplify szájfény már csak engem várt; azt pedig nem tehettem meg, amire azt mondja a Gabi, hogy olyasmi alapozó mint a Face and Body csak nem ragad, ne jöjjön velem haza. [Igen, a MAC-ben nem volt kedvezmény, ha félévente egyszer eljutok az Arénába, akkor már boldog vagyok.]

Imádok dekorkacatokat venni a KIK-ben. Nem tudom miért, talán mert minden hasonló bolt nekem nagyon kiesik. 630 forintért árulnak karácsonyi dekor csillámgyöngyöket, fehéres ezüst és bordó színben láttam őket, arra gondoltam arra jó lesz, hogy az ecsettartóim alján legyenek, mert a homok nem vált be, remélem Picúr ezt nem kezdi el kiásni. Ezenkívül a képeken őstehetségként pózoló bronz mécsestartó is kellett, mert tavaly vettem egy kisebb ezüstöt, annyira szép ez az áttört minta. A Butlers-ben is hasonló okok miatt szerettem volna körülnézni, de az fentebb említettek miatt nem jutottam el oda sem. Ahogy a Libribe sem, pedig az Európa Kiadó könyveire kötelező lecsapni, annyira gyönyörűek kívül-belül [nagyon ritkák a tipográfiailag nem elrettentő kiadványok általában, az Európánál bezzeg tudják hogy kell kinéznie egy könyvnek és én csak olyasmivel vagyok magam körülvenni, ami szép, ezzel én is csak ezt veszem át], mindegy, az Akadémiai Kiadótól jön pár könyvem, amik remélem két napnál tovább lekötnek. 

Röviden ennyi. Ti mit vettetek? Miről olvasnátok szívesen? :)

10 megjegyzés:

  1. Ildie11/10/15 23:22

    Yves Rochertől most készülök rendelni és az ecsetek teljesen ki is maradtak eddig a kosárból, de ezt a konturózósat belehuppantom gyorsan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday12/10/15 01:00

      Helyes! Nekem nagyon megtetszett a sminkes pultnál. :)

      Törlés
    Válasz
  • Eszti www.makeuponabudget.hu12/10/15 00:51

    basszus, pár napja határoztam el, hogy megveszem a palettát, de nem volt időm bemenni (najó, lusta voltam).. most elmorzsoltam pár könnycseppet :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday12/10/15 00:59

      Én is már terveztem múlt héten, de hullapéntek volt, aztán jött az egész hét. Viszont megnyugtattak, hogy nem most vették meg az utolsót, összesen 15 darab jött. >. Törlés

    2. Eszti www.makeuponabudget.hu12/10/15 15:17

      hát most megpróbálom elfelejteni a létezését a szipogás helyett .. és legközelebb inkább rendes fangirlként az ajtóban fogok toporogni ha ennyire tetszik valami :P

      Törlés
    Válasz
  • Csiribiri Erica12/10/15 11:26

    Ezt én most kihagytam, nem volt türelmem az embertömeghez. Bár ha a csütörtöki F&F-es nagybevásárlás is belefér, ott vettünk sok pulcsit/cipőt/pizsit. Makeup és beauty most kimarad :-(
    Viszont olyan nagyon-nagyon kíváncsi lennék az alapozókra (legfőképp a MAC érdekel). Lesz teszt esetleg? Kipróbáltad előtte?
    Mert állítólag száraz bőrre nem túl jó. De akkor is érdekel milyen :-)
    DIOR-ból használok egy ilyen pipettásat, azt nagyon szeretem de olyan erős az illata, hogy csak azért nem használom szívesen. MAC gondolom nem ilyen "szagos"...

    VálaszTörlés
  • Calo(z)12/10/15 12:51

    A MAC alapozó most number 1 a beauty kívánságlistámon....csak nem jutok fel Pestre, A Bobbi Cement is baromi jól néz ki így képen, szóval kérnék 1 postot az alapozóról meg a pírről :)

    Nagyon jó dolgokat vettél! Lehetne nyugodtan több zsákményos post az ilyen stalkereknek, mint én.

    VálaszTörlés
  • Lolli12/10/15 14:50

    Fú nekem is eberundorítiszem lett közben. Egy olcsó lakkot akartam venni, na és vagy 50-en álltak az állványok előtt...elmenekültem onnan. Aztán a városba tegeregtünk a párommal és végül a Bartók Béla úti Dm-ben vettem meg amit akartam, na ott nem volt senki. Állítólag a Campona sem volt túltömve. Jól néz ki ez a kontúrozó ecset! :)

    VálaszTörlés
  • Mea (Nail Polish Maniac Blog)12/10/15 19:15

    Óhh, azok az Estée Lauder rúzsok csodaszépek! Én idén nagyon unalmas voltam és csak a szokásos dolgokból vásároltam be (micellás víz, törlőkendő, dezodor stb), sminktermékek terén két Essence piros/vörös ajakkontúr ceruzát vettem csak, azt is ismerkedés gyanánt ezekkel a színekkel.

    VálaszTörlés
  • Natália Kecskés14/10/15 18:17

    A kontúrecset nagyon érdekel! Szégyen, nem szégyen, egy ősrégi L'Oréal pirosító pici laposecsetét használom erre a célra néha, és bár nem vészes, de azért egy direkt erre a célra gyártott holmi jól jönne...
    Az az alapozó viszont nálam tragédiába fordult (a Youthful Glow, ha jól látom), minta alapján nagyon szuper volt nyáron, fél évet vártam mire megvettem januárban, és katasztrófa :( nem működtünk jól együtt. Remélem Nálad sikersztori lesz!
    A másik, amit kifejezetten gyűlölök, az az EL Envy-k. Én nem tudom mi van velem, biztos rosszul vagyok bekötve, de annyira ocsmányul mutat rajtam az a rúzs (Impulsive-om van), h arról könyvet lehetne írni. Mármint a szín tökéletes, gyönyörű meg minden, de a textúra az pocsék... össze-vissza mászik / folyik, összegyűlik, beleragad, pffáájjj. Itthonra használom, meg bevásárlásoknál... Viszont mindenki más imádja, úgyhogy biztosan csak én vagyok ilyen háklis :)
    MAC Vamplify is érdekel, ezer éve vadászok egy jól pigmentált halvány rózsaszín szájfényt :)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe