12/08/2015

Strobing | A belülről sugárzó ragyogás



Nyáron volt nagy trend a strobing, viszont ahogy korábban írtam, szerintem ez a „extrém highligtolás” inkább jó a hidegebb időben. Már több sminkes letette a voksát a kontúrozás ellen, mint például a MAC senior artistja - Terry Barber, aki szerint az instagram-trend diagrammá változtatja a nők arcát. De lássuk mit is foglal magában ez a trend!

A strobing lényege, hogy az arc magas, kiemelendő pontjaira fényt teszünk. Ez lehet krémes, kompakt vagy por állagú. Ezzel egy finomabb hatás érhető el, mert a strobing a mindenkinek szól, az elérhető kiemelésekről és az egészséges ragyogásról. A hatást elérhetjük az egész arcon krémmel vagy az alapozóba kevert ragyogást fokozó termékkel.

MAC SS15 trend Enlightened

A MAC 2000-ben jött ki a Strobe krémmel, ami szerintem a divathetek, bemutatók és minden gyönyörűen ragyogó bőr alapja azóta is. Ha a MAC Fast Response szemkrém duplakávé a szemnek, akkor a Strobe Cream vitaminbomba a bőrnek. Egyesíti a bőrápolást és a dekorkozmetikumokat - az összetevői közt E-vitamint, B5 provitamint, C-vitamin- és hialuronsav-származékot, zöld teát, más antioxidánsokat és gyulladáscsökkentőt találunk. Kagylókivonat biztosítja a ragyogást, melynek mértéke a használt mennyiségtől függ.

Nekem a Strobe Liquid van meg, ez azt hiszem idén vagy tavaly megszűnt, ez a Strobe Cream light változata. Az a különbség a Strobe Creamhez képest, hogy amíg a krém inkább bőrápoló, addig a folyékonyabb inkább egy illuminátor. Én ezt a ragyogó bőrhöz primerként - alapozó előtt, de hidratálókrém után - használom az arc kiemelendő részein, teszek az „előnytelen” árnyékokra. A kifejezetten kiemelendő részeken viszont elmélyíthető a ragyogás egy újabb réteggel vagy alapozó után, esetleg más highlighterrel. Van aki ecsettel szereti felvinni, van aki kézzel, én a lapos, nagyobb korrektor vagy duo fiber ecsetekre esküszöm. 


Érdemes arra figyelni, hogy ne vigyük túlzásba a hétköznapokon, ha egy kemény fényű kiemelőt használunk, akkor lehetőleg minden mást tartunk szatén vagy matt fényűn. A sminkesek nagy kedvence a Pearl és Luna Cream Colour Base, ezek majdnem fehér krémes termékek, nekem a Shell van és rajtam is működik, de ez, illetve a Bronze jó barátja lehet a sötétebb bőrűeknek. A MAC Mineralize Skinfinish családja pedig nem csak a sminkesek nagy kedvence. Itt találjuk a kifejezetten fagyos, nagyon világos bőrre is tökéletes Lightscapade-t, az ünnepibb Soft and Gentle-t, a nagyon szép Cheeky Bronze-t, a közepes bőrön mutatós Global Glow-t és az arany-bronz fények királynőjét, a Golden Depositot. Muszáj még említést tennem a MAC pigmentek sokszínűségéről, például a Vanillát is nagyon sokan használják highligternek az elképesztő fénye miatt. 

Próbáljátok ki a strobingot, főleg most télen, az ünnepek alatt, mert most aztán lehet ragyogni! :)

Ti kísérleteztetek már a strobinggal?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe