4/17/2016

Anna Sui i Anna Sui for women parfüm // teszt, vélemény


Nekem ez a parfüm egy nagyjából tíz éve vágyott illat. Egy barátnőm használta, de már akkoriban is beszerezhetetlen volt, ezért hovámenteknyaralni? megnézedvan-e? hoznál? körutakon sosem jártam sikerrel, nálunk pedig azt hiszem egy parfümériában sem tartják. Habár nem kultiválom a netes parfümvásárlást, tavaly novemberben mégis megvettem.


Szeretem az Anna Sui nyújtotta látványt ezen az üvegen és a sminktermékeken, illetve a kiegészítőkön is. Ez a masszív, sűrű, fényes fekete műanyag számomra mindig az igazi lakkbőr tömörségét idézi — olyan vintage gótlányos-romantikus hatást kelt. Ez a 30 ml-es üveg egy igazi csöppség, a 100 milis változaton sokkal jobban érvényesül a varázstükör design. Az üveg átlátszó, a parfüm maga orgonalila. 


Az Anna Sui [for women] 1999-ben jelent meg a márka első parfümjeként és azt hiszem [amennyiben lehet hinni a fórumoknak] az eredeti formulát újragondolták  ennek eredményességéről megoszlanak a vélemények. Nos, én nem emlékszem az eredeti milyen volt pontosan, de jó, rózsás, fincsi. Az első felfújáskor elbűvölt az édes „okos” rózsaillatával, ami 10 óra múlva, estére egy kellemes szantálfa-cédrussá szelídült. Nem tudom, hogy a szaglásom függ-e a lelkiállapotomtól, de nem mindig ugyanazokat az illatokat érzem ki belőle.

Az illatpiramisa szerint a fejillatok között narancs, sárgabarack, zöld jegyek, málna és bergamott van. Általában felfújáskor azt az okosan édes rózsás illatot érzem, ugyanakkor előfordul hogy inkább a zöldes jegyet, a málnát és a bergamottot  a sárgabarackot talán sosem éreztem rajta igazán, habár felbukkan benne valami barackos időnként. A szívjegyek közt virágos jegyek, írisz, írisz gyökér, jázmin, gyöngyvirág, bolgár rózsa található. Nekem ezek közül leginkább a rózsa, írisz és a gyöngyvirág a meghatározó, balzsamosan édes, de nem fojtogató. Az alapot a tonkabab, az ámbra, a szantálfa és a cédrus adja. Esténként ebből nekem mindig a szantálfa és a cédrus marad meg, néha bársonyos gyümölcsösséggel, néha nélküle. Nekem nincs benne semmi ámbrás, semmi olyan régies púderes illat, amit sokan emlegetnek vele kapcsolatban. Viszont van valami szépséges, valami régi, valami sötét és rejtélyes, mindeközben olyan klasszikusan nőies, és ez mind nagyon tetszik benne. Mint említettem már korábban, rajtam kitart egy egész napot, viszont az aurája minimális. 5/5 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe