4/16/2017

ColorVue Crazy Lens | Avatar // teszt + tippek



A NYX Face Awards-hoz kapcsolódó bejegyzésben írtam, hogy jó pár éve nem viseltem kontaktlencsét. Mivel nem tartottam túl informatívnak a webshopos retusált képeket, ezért úgy gondoltam írok erről a lencséről, hátha valakinek segítség lesz a jövőben!

A kontaktlencsék egy kis dobozban érkeznek, külön csomagolva. A dobozban két üvegcse és egy használati utasítás van, melyben leírják és illusztrálják hogy kell betenni a lencséket, sajnos magyar nyelvű leírás nincs hozzá. Ezenkívül általános információkat tartalmaz, több helyen kiemelik a higiénia fontosságát, mivel ennek hiányában maradandóan károsodhat a szemünk. Ami nagyon hasznos benne az az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a kontaktlencse viseléshez fokozatosan kell hozzászokni, az első 2 alkalommal nem ajánlják, hogy négy óránál tovább viseljük.

Alapadatok: dioptria nélküli, 14 mm átmérőjű, 8.6 görbületű lencsék

Ilyen cuki kis üvegcsében laknak

Az üvegcsék kinyitásához előbb a rajtuk található fémgyűrűt kell felszakítani. Az üvegcsék nem alkalmasak a kontaktlencsék hosszú távú tárolására, illetve túl kicsi a szájuk ahhoz, hogy kézzel ki lehessen őket venni. Nem jár hozzájuk kontaktlencse tartó- vagy ápolószer. Ha nem szeretnénk semmi fenszit, akkor tokot három-négyszáz forintért tudunk venni a drogériákban is. A nagyobb kiszerelésű ápolófolyadékokhoz pedig általában adnak. A folyadékokhoz inkább azt javaslom optikában kérjünk tanácsot mi lenne a lencsénkhez megfelelő, főleg ha korábban még sosem vettünk ilyesmit. 

Kontaktlencsetartó külön színnel a jobb és a bal lencsének

Színes kontaktlencséknél szerintem könnyű megállapítani melyik a megfelelő oldal - a színesebb oldal szokott 'kifelé' nézni. Ugyanakkor azt javaslom mindig ellenőrizzük, hogy tökéletesen tálka formájú-e vagy inkább van egy kis pereme. Ha van, akkor a rossz oldala fog a szemünkkel érintkezni és irritálni fog minden pislogásnál.

Tippek kontaktlencsékhez

Mielőtt kontaktlencsét vennénk keressünk fel egy szemészt! Ő megmondja milyen fajta a legalkalmasabb a szemünkhöz, ezenkívül meg tudja mérni a szemünk görbületét (BC = base curve) és átmérőjét. A görbület a kontaktlencsék egyik legfontosabb jellemzője. Mivel a lágy kontaklencse ráfekszik a szem felületére, ezért egy rosszul választott lencse maradandó károsodást okozhat. A legtöbb színes kontaktlencse 8,6 görbületű, ez 8,5-ös szemen teljesen komfortos, viszont egy 8,8 görbületű már elmászhat és meggyűrődhet. 

A kontaktlencsék átmérő pár tized milliméterben különbözhet, a 14 mm-es a leggyakoribb, ez a komfortérzetet befolyásolja, esztétikailag a színes lencséknél - ahol tökéletes fedést szeretnénk - érdemes tudni.


  • Sose mosd a kontaktlencséd csapvízzel, mindig speciális, fehérje eltávolítós folyadékban tárold.
  • A jobb és bal szemedbe való lencsét mindig ugyanabba a szemedbe rakd. Ne keverd őket össze.
  • Minden használatkor cseréld ki a folyadékot; ha sokáig nem viseled ellenőrizd nem száradt-e ki.
  • Sose lépd túl a lejárati időt. A kontaktlencsék lehetnek napi, havi, X hónapos vagy éves viselésűek, Ezt túllépve kiszáradhatnak, megrepedhetnek, eltörhetnek, ami roncsolja a szemet.
  • Berakás és kivétel előtt mindig alaposan mosd meg a kezed szappanal és szárítsd meg.
  • Ne dörzsöld a szemed.
  • Sminkelni mindig a kontaktlencse berakása után kell. Kivenni pedig a smink lemosása előtt.
  • Folyamatosan szoktasd a szemed a lencsékhez.
  • Sose aludj kontaktlencsében, mert kiszárad a szemed és beleragad.
  • A szemcsepp nagyon jól jöhet, ha száraznak érzed a szemed - a kontaktlencsétől kevésbé lélegzik a szem -, de mindig olyat használj, amit lehet kontaktlencsével is. 

Mivel a webshopokban retusált képek vannak, ezért érdekes lehet, hogy az én közepesen sötét szememen hogy mutat. A kontralencsék görbülete 8.6, átmérőjük 14 mm. Nekem a jobb szemem kicsit kisebb görbületű, ezen egy idő után nagyon kellemetlen és minimálisan elcsúszik, amitől ha hirtelen nyitom ki a szemem olyan, mintha kancsal lennék. Az átmérője a színes résznél nekem egy icipicit kicsit és a széleken látni a szemem normális színét. Magyar webshopból rendeltem, külföldi kontaktlencsés webshopoknál bizonyos lencséknél lehet görbületben másmilyent választani, mint ezt a méretet. Nem dioptriás. A látásban miután hozzászokik a szemem - pár másodperc - nem zavar. A lencsék egyik oldala világosabb, emiatt én először azt hittem levegő ment alá valahogy.

Hasonlók vannak a webshopokban
Eredeti szemszín

ColorVue Crazy Lens #Avatar

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe