9/18/2010

Vichy: Aera Teint - alapozó teszt / foundation review

Mindig is irigyeltem azokat, akiknek sokkal szebb bőre van mint nekem. Ráadásul azokat, akiknek olyan az arcuk mintha egy darab pórusuk sem lenne... A Vichy reklámjaimban pedig mindig ilyen nők vannak - persze, ki tudja mennyi ebből a photoshop...

Nos, a Vichy előállt egy olyan csodával, amitől nem elég, hogy szép, természetes, matt lesz tőle az ember bőre, még azt is ígérik, hogy a használatával egészségesebb is lesz.

"Természetes hatású alapozó fluid. Természetes fedést biztosít akár 12 órán át. Ásványi színezőanyagokkal. Ellenáll a szennyeződéseknek, üdébb lesz az arcbőr, hagyja lélegezni a bőrt."

Két változatban kapható. Az egyik normál/kombinált bőrre való, ez a fluid [folyékony]. A másik száraz bőrhöz, ez a krém állagú. Nekem a fluid van, így erről fogok írni.


A csomagolással az egyetlen problémám az a pumpás fej. Persze a pumpás alapozókat nagyon szeretem, higiénikusabbnak tartom. Lehet vele egészen keveset is kinyomni, illetve egy rendes pumpálásnyit. Ez egy pozitívum. [Az arcomhoz nagyjából 2 pumpálásnyi bőven elég.] A baj az, hogy fejen egy kis mennyiségű alapozó mindig lefolyik. Ez egyrészt nem túl esztétikus, másrészt pazarlás.

Összesen öt színben kapható, ami szerintem elég kevés. Én a legvilágosabb 'Opal' árnyalatút használom. Kicsit körül néztem neten, ki, mit gondol róla. Láttam problémaként, hogyha nem a megfelelő árnyalatot választod ki, akkor kicsit narancssárgás lesz az arcodon.  Ez teljes mértékben igaz. Nekem inkább semleges-enyhén sárgás tónusú a bőröm, viszont ez az alapozó inkább semleges-rózsaszínes. Az üvegben és kis pacniban a kezemen tényleg rózsaszínes, de ha elkezdem elkenni, akkor egyre sárgásabb lesz, szóval nem tudok napirendre térni e felett. De fenntartom ama meglátásom, hogy a nyakamhoz képest rózsaszínes.
[A MAC Fix Fluid NC15/20-nál világosabb, az NW20-ről nem is beszélve, szóval a nagyon világos bőrűeknek még mindig jó választás lehet.]



Viszont az is igaz, hogy nagyon vékonyan fed, szinte átlátszóan, mégis nagyon jól [építhető egy ideig, anélkül, hogy túl soknak látszódna]. Például rajtam sem tűnik fel, ha rendesen eldolgozom egy ecsettel. Mellesleg én elég gyakran keverem az alapozókat, éppen milyen kedvem van. Nyáron sokkal jobban szeretek egy kissé  rózsaszínesebb tónusút használni, mert az egészségesebbnek hat, mintha kicsit lebarnultam volna.

Az ujjammal elmaszatolva. / Applied with fingers.
MAC 187-es ecsettel. / With MAC 187 brush.
Fel sem tűnik, ha az arcomon van, nagyon egyenletes, sima tőle a bőröm, egészen bársonyos, púderes lesz. Nem tömíti el a pórusokat, hagyja a bőr lélegezni. 20-as fényvédőt tartalmaz, illatanyagmentes, illetve teljesen természetesek az összetevői, a színezőanyagai mind ásványi alapúak.

A patikákban kaphatókhoz képest egész jó, állítólag - én még sosem vettem semmilyen 'patikai alapozót'. Nem túl drága. Szépen el lehet dolgozni, egészen kis mennyiség is elég belőle, mert 'jól terül'.
Rossz pont viszont a kicsi csomagolás, a pontosan meghatározhatatlan tónus és az, hogy nem kenődésbiztos és vízálló. Tehát nyáron annyira nem jó azoknak, akik könnyen megizzadnak, mert egyszerűen lejön.

Méret: 30 ml
Ár: 4800 Ft [Ennyiért vettem a nálunk lévő patikában, de neten 4270 forintért is találtam.]

Advantages:
  • Powdery finish
  • Moderate coverage, which is builadable
  • Blends well
  • Good consistency
  • Lets the skin breath
  • Manageable pump
  • Lighter than MAC Fix NC15/20
  • Contains 20 SPF
  • Reasonable price
  • Fragrance free
  • Comfortable to wear

Disadvantages:
  • Small packaging/size
  • The pump is kinda wasting the product [1-2 drops are always pass off.]
  • Pinky undertone [To be honest it's undefinable or hard to find out.]
  • Not water resistant or smudgeproof
  • Only 5 colors which is a very limited range

Ár / Price: 4800 Ft
Méret / Size: 30 ml
Termék / Product: 3,5/5
Csomagolás / Packaging: 3/5
Minőség / Quality: 4/5
Összességében / Overall: 4/5
Megvennéd-e újra? / Would you purchase it again?: Talán. / Maybe.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe