7/10/2011

BB krémek - történet a csoda mögött

Hogy lerövidítsem a holnapi mondandómat, ezért most berakok ide egy olyan írást, amit eredetileg nem a blogba írtam, olyan 2 hónappal ezelőtt, de saját szellemi termék.

Nálunk még alig ismertek ezek a krémek, amelyek Ázsiából indultak világhódító útjukra. Mielőtt berobbannának hozzánk is a piacra, vagy azért siklanánk el fölöttük, mert nem is tudjuk mik ezek, ezt alkalmat megragadva az olvasót körbevezetném a kozmetikumok világának e szegletében.

Valahogy az távol-keleti nők bőre mindig hibátlannak és egészségesnek tűnik, az európaiak számára kissé érthetetlen módon. Valóban, az ázsiaiak a természetes szépség, illetve a tökéletes bőr megszállottai. Szerencsére ma már tudjuk, hogy ez nem csak a genetikának köszönhető, mivel a szépségipar lerántotta a leplet a keleti hölgyek titkos fegyveréről, a BB krémről, melyet több cég is gyárt.

A BB krém egy gyűjtőfogalmat jelöl és nem egy konkrét terméket. Egy kiindulási alap, amelyet először a sebészetben és a bőrgyógyászatban használtak. A BB a Blemish Balm vagy Beauty Balm rövidítése. Németországban fejlesztették ki ezeket a krémeket, eredetileg lézeres beavatkozások utókezelésére, hogy védje és ápolja a nagyon érzékeny bőrt, miközben vékonyan elfedi a sebeket és az egyéb bőrhibákat.  De a valódi története mégsem itt kezdődik, hanem évekkel később Koreában.

Amikor a koreai hírességek felfedték szépségük titkát hatalmas divathullám indult el, mely átterjedt a környező országokra, Kínába és Japánba, majd az Egyesült Államokba, illetve Kanadába. Jelenleg évente több tízmillió darabot értékesítenek. Természetesen az ázsiai termékekkel megpróbálják felvenni a versenyt a nagy európai és amerikai kozmetikai cégek, habár – amennyire az interneten olvashatjuk – eddig kevés sikerrel, mivel mind a minőség, mind pedig a tapasztalat terén súlyos lemaradásaik vannak.

Ezek a készítmények egyesítik a fényvédők, a hidratálók, a sminkalapok és az alapozók előnyös tulajdonságait. Ezen kívül vannak bőrfehérítő és ránctalanító, illetve más hasznos hatású darabok is. Engedi a bőrt lélegezni és mindeközben észrevehetetlen, egyszerűen csak szebbé tesz. Mindamellett hogy kíméli a pénztárcánkat, mert egyetlen egy szerrel kiválthatunk három másikat, lerövidíti a sminkelésre fordítandó időt is.

Röviden összefoglalva: a BB krémeket egy koreai divathullám sodorta a kozmetikai ipar látkörébe. Olyan gyógyító hatású, többfunkciós termékek, amelyek elfedik a bőrhibákat és javítják annak szerkezetét, mivel hosszan, lemosás után is kifejtik hatásukat; világosítják a pigment foltokat; sebgyógyítók; lehúzzák a gyulladásokat és hatékony fényvédőt tartalmaznak. Sőt, néhányuk még ránctalanító hatással is rendelkezik. Általában kevés árnyalatban készülnek, de jól alkalmazkodnak a bőrtónushoz. A legismertebb márkák a Missha, a Skin79, The Face Shop, Skin Food, amelyeket Koreában és Japánban gyártanak.

Nálunk is van már webshop hozzájuk, keressétek BB Krém Andit bizalommal. ^_^

6 megjegyzés:

  1. sztem fantasztikusak ezek a termékek egy dolgot kivéve: mi az istenért nincsen illatanyagmentes verziójuk??? de most komolyan... egy csomóan allergiások meg érzékenyek az illatanyagokra...

    VálaszTörlés
  2. Ezt én sem értem. Én szeretem, ha valaminek jó illata van, de viszont sminkben annyira nem. Mindig gyerekkoromból a szomszéd néni jut róla eszembe, aki ha beszállt a liftbe, akkor mindent elárasztott a púder-rúzs-hajlakk-kölni 'illat'.

    VálaszTörlés
  3. Igazatok van illatanyag ügyben, teljesen jó lenne nélkülük is, sőt...
    A miértre a válasz viszont az ázsiai piacban keresendő, ott a gazdagság, előkelőség szimbóluma a finom illat, ezért minden krém, kozmetikum, stb. sokkal erőteljesebb illatú, mint az európai vonal.
    Ennek is ugyanaz van a hátterében, mint hogy hiába az ázsiai nők bőre sokkal sötétebb és sárgásabb mint az európai átlag, mégis a legtöbb alapozójuk, BB krémjük világos, és rózsaszínes árnyalatú, ugyanis az a trendi.

    VálaszTörlés
  4. Monday, töröld ki ha gond, de mivel megemlítettél, ha nem baj beírom a blogcímet:

    http://bbkrem.blog.hu/
    http://www.facebook.com/BB.kremek

    És nagyon köszönöm az ajánlást! :-)

    VálaszTörlés
  5. Arra én is gondoltam, hogy azért illatos, mert ázsiai és ázsiában ez divat.

    VálaszTörlés
  6. Névtelen1/9/11 11:25

    Én a Lioele Triple the Solution BB krémet használom, annak szinte észrevehetetlen az illata, és az is elillan a felkenés utáni második percben kb.

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe