6/30/2011

DMU - Napi smink 290620116/29/2011

Inspiráció - #37

6/27/2011

Csak a munka, semmi móka. Mara unatkozik.

Csak a munka, semmi móka. Mara unatkozik. Csak a munka, semmi móka. Mara unatkozik. Csak a munka, semmi móka. Mara unatkozik. Csak a munka, semmi móka. Mara unatkozik. Csak a munka, semmi móka. Mara unatkozik.

Megint nagyon vicces lány voltam, megérdemlek egy vállon veregetést. ^_^


6/26/2011

Egy újabb Pat McGrath inspirálta smink

Nagyon rég meg szerettem volna csinálni ezt, de nem volt rá időm. A bőr sápadt és az én változatomban pontosan az a lényege, hogy nem szép. Az eredeti smink is vörös-fekete-ezüst, nagyon foltos, rendetlen, mintha egy vámpír végig bulizta volna az éjszakát. ^_^DMU - Napi smink 25062011

Ez volt a sminkem, amíg lementem a boltba. Izgalmas program, megérdemel ennyit. Nem akartam posztolni eredetileg, valamiért összementek a szempilláim is, nem nagyon érdekelt miért, aztán meggondoltam magam. ^_^6/25/2011

A Sigma kabukit nyerte...

Most kalapból húztam ki a nyertest, csináltam róla egy igazán rövid videót is.


Gratulálok! Mindjárt küldök egy üzenetet FB-on. ^_^

6/24/2011

VM modellverseny - ahogy én láttam

Közel egy hete volt a Symbolban, akkor rögtön nem akartam róla írni, mert nagyon friss élmény volt. Azóta megjelent egy közleményszerű beszámolóm az eseményről, itt. Olvassátok el, hiszen ez a váza ennek a bejegyzésnek is, csupán pár személyesebb tapasztalattal egészíteném ki. A képekkel az a baj, hogy ugyan megvan az összes kivetített kép a lányokról nem rakom ki őket, mert nem tudom szabad-e. Mindenesetre, ha lesz egy cikk a képekkel, akkor belinkelem ide.


A képet Bödör Adrián készítette.

6/23/2011

2 napi smink

A zöldes talán hétfőről volt, de nulla fénynél nem tudtam jobbat kihozni a képekből. Illetve a füstös lila tegnapról, amikor életem első valódi interjúalanya nem más volt mint Oleg Borisuk! Majd pár órával később Koch Balázzsal találkoztunk és vele készült egy hosszabb beszélgetés fotózásról, VM modellversenyről. Ők ketten talán a két végletet testesítik meg, az előbbi tetrális, láthatóan sok utómunkával; miközben az utóbbi spontán, a lehető legnatúrabb, láthatatlan retussal. Érdekes nap volt. Mindketten - tulajdonképpen hárman, mert Oleg menedzserét Viktort sem szabad kihagyni - nagyon szimpatikusak voltak. Koch Balázs pedig, ha az eddigi videók és interjúk alapján 10-es skálán 9-es volt szimpátiában most nagyjából 100. :D Az interjúk pedig hamarosan felkerülnek, természetesen nem ide, hanem a modellonline-ra.


6/19/2011

DMU - Napi smink 18062011

Tegnap a VM modellverseny döntőjén jártam. Most a képeket várom, hogy befejezzem a cikket, addig felteszem a tegnapi sminkem. Habár imádom a színes és feltűnő dolgokat, ilyenkor mégis valami egyszerűbbet preferálok. Az a gond, hogy viszont ezeket a képek sosem adják vissza jól, akármennyire is tartottam szépnek akkor, a fotókon egyáltalán nem látom annak.

6/18/2011

Link Love - #6

Igen, egy újabb oldal, amibe szerelmes vagyok egy icipicikét. Igazából kezd elhatalmasodni rajtam a John Galliano tervezte ruhák imádata, illetve a kifutóin látható sminkek beteges gyűjtése. Bár a legijesztőbbet még nem tettem meg, de ez csak azért van, mert a MAC új kollekciójára spórolok.

Szárítom a hajam, még nem tudom milyen lesz a sminkem, aztán megyek a Symbolba a VM modellverseny döntőjére. Izgulok, a zuhany alatt - ha esetleg lenne majd lehetőségem rá - elismételtem magyarul és angolul a kérdéseimet, aztán nevettem, mert eszembe jutottak azok a béna amerikai filmek, ahol a hős a tükör előtt gyakorol és magának mondja a mondandóját. Jó-jó, tudjuk, hogy minden bloggerből magában beszélő vénasszony lesz, de kicsit még fiatal vagyok ehhez... ;)

Tehát a lényeg: FUCK YEAH JOHN GALLIANO


6/17/2011

Lush - Sweet & Shower

Ma épp megakadályoztak abban, hogy bármilyen más posztot összehozzak, ezért írok egy termékről. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ezt tegnap akartam posztolni, de nem voltam itthon, este viszont már hulla voltam.

Szerdán volt a Lush kátrányhomook-olaj elleni tiltakozása, illetve egy hétig várják, hogy aláírjátok a képeslapjukat, amit eljuttatnak az Európai Parlamentbe. Kivételesen fontosnak tartom a környezetszennyezés és -kizsákmányolás elleni tiltakozást, mert lehet bele sem gondolnak ezek az emberek, de hosszútávon ránk is hatással lesz. Tessenek csatlakozni az akcióhoz!

A kampány idejére, vagy addig, amíg el nem fogy kapható a melaszt tartalmazó Sweet&Shower, amelynek bevételét az őslakosok jogait védő szervezetnek ajánlanak fel.


6/16/2011

Stylewalker Night

Egyszer már írtam egy hasonlóról, a design-hét kapcsán. Ennek az az oka, hogy én nagyon fontosnak tartom a designt és mindent, ami hozzátartozik. Magyarországon, Budapesten, nagyon sok olyan bolt van szerintem, ami nem kap kellő publicitást, ha nem járnék a környéken lehet nem is tudnék róluk, pedig nagyon jók, érdekes, más megközelítést adnak a divathoz. Ha pedig összegyűjtötök 5 pecsétet akkor egy teljes hétig élvezhetitek a 20%-os kedvezményt. Menjetek el, nézzétek meg, nézzetek körül és érezzétek jól magatokat!

Ha a képre kattintotok, akkor  a weboldalra juthattok, ahol van térkép, program és boltlista. ^_^


DMU - Napi smink 16062011


6/14/2011

Ami tetszett, és ami kevésbé - őszi-téli kifutók sminkben és hajban

Először leszögezném, hogy csak kíváncsiságból néztem bele - a teljesség igénye nélkül. Ha épp nem várna rám még olyan 300 oldal szociológiából a holnapi vizsgára, akkor sokkal tájékozottabb lennék -vagyis nem csak azokon szaladtam volna végig, amiktől sokat reméltem.

Összességében most úgy gondlom, hogy a Dior és az ő ledér városi amazonjai vinnék a pálmát, ha díjat kéne osztanom. Mivel imádom az erős, akár füstös szemeket, ezért azoknak is örültem ahol ilyet láttam - néhol 1-2 ügyes csavarral. Tetszettek a minimálok, illetve az ősszel szinte mindig visszatérő szemöldök és sötét száj kombó [a képek közé direkt egy lilát tettem be, mert a vörös kicsit unalmas]. Ezeken kívül hajban a fonat minden mennyiségben, tehát meg kéne tanulnom befonni a hajam szeptemberre. Tetszett még a McQueen-lányok csatos haja, aminek elkészítése 2 órába telik és engem teljesen H.R. Giger világára emlékeztet.

Ami kevésbé fogott meg az a túlságosan natúr, szinte már-már átlátszó-szellemszerű smink. A túl világos bőrhöz, túl világos száj és szemöldök. Ez valahogy most egyszerűen nem jött be. Habár lehetett volna kicsit érdekesebb, ehhez a hajhoz simán el tudtam volna képzelni valamilyen burát, félsisakot vagy fóliát az arcuk elé, ami erősítené a haj Alien-kinézetét. De ez csak egy személyes megjegyzés, mert ugyan ki vagyok én...?!

Most pedig beszéljenek a képek!

Link Love - #5

A videó, amit az elmúlt héten számtalanszor néztem meg és még mindig imádom. *-*


6/13/2011

DMU - Napi smink 13062011

Ennek a sminknek is az alapját egy netes fotó alkotta. Gondoltam, ó most milyen jó lenne hagyományos tusecsettel vonalat húzni, majd megtapasztaltam, hogy már nem is megy annyira jól mint régen. Aztán, persze, elkezdtem szépíteni a vonalon, és ahogy lenni szokott, ennek az lett az eredménye, hogy még katasztrofálisabb lett még a szerintem szép vonal is. :D


6/12/2011

Moschino inspirálta smink [S/S11]

Nagyon megtetszett az eredeti smink, így muszáj volt valami hasonlót alkotnom. Illetve rendet tettem a sminkes tárolóimban, ezért előkerült pár rég elfeledett termék. Viszont a zselés tusaim/bázisaimnak csak messzeföldön esztétikumáról híres műanyag dobozban jutott hely. Valami kéne helyette. Node, mi?!


Inspiráció - #36

Julien d'Ys. *-*


Gyors tipp a tartósabb rúzsért

A rúzsokat személy szerint jobban kedvelem, mint a szájfényeket. Épp ezért tudom, hogy nagyon sok gondot okoz, ha állandóan lekopik vagy éppen eltűnik.

Egyszer valamilyen csoda folytán a MAC paint potok alternatív felhasználási lehetőségeiről olvastam egy blogban. Ott említette a szerző, hogy ő például a Painterly-t használja rúzs alá, mert tartósabb lesz tőle. Miután kipróbáltam valóban azt tapasztaltam, hogy sokkal szebben lehet vele rúzsozni és sokkal tovább is tart.

Aztán később tettem egy próbát a MUFE #16-os Aqua Creamével. Ez egy nagyon szép gyöngyház csillogást ad a rákerülő rúzsnak.

A másik tanács az volt, hogy ha több rétegben viszek fel egy rúzst, akkor is tartósabb lesz. Például szájkontúr, rúzs, felesleget leitat, újra rúzs, szájfény. Ezzel az a tapasztalatom, hogy igen, jobban bírja a kiképzést, de mégis a paint potos trükköt preferálom.

Röviden összefoglalva pedig: használd azt a bázist a rúzsod alá, amit a szemeden és minél több rétegben próbáld felvinni a rúzsod, hogy mindenki irigykedjen, mert neked vannak a legtartósabb színes ajkaid.

Ti kipróbáljátok?

6/11/2011

DMU - Napi smink 114062011

Egyszerűen annyira imádom a Missha BB krémemet, hogy minden egyes nap ki magamra akarom kenni. Lehet, ezt már említettem, de nem győzöm elégszer elmondani. Szeretnék egyet éjjelre is; és alig várom, hogy az Illamasqua BB krém ihletésű új alapozóját is kipróbáljam [18 színben lesz kapható, ami szerintem nagyon]. *-*

Meg a MAC BB prep+prime-t, de a júliusi kollekció előzetesei már egy kisebb anyagi csőddel kecsegtetnek. Azóta is naponta változik mit szeretnék, mit reszkírozok meg, hogy esetleg marad belőle későbbre is [úgy sem fog... - optimizmus powa].

Szóval igen, a mai sminkem. Valami furcsa késztetést éreztem arra, hogy átnézzem a őszi/téli bemutatók darabjait. Megakadt a szemem egy bemutatón, ahol a modellek nagyon vibráló szemfestést és rúzst viseltek. A közeli képeket persze már a smink elkészítése után találtam, miért is lenne másképp. Ki kell derítenem, hogy ez milyen zöld szemfesték és milyen rúzs van rajtuk, mert nekem kellenek. [Képek a poszt végén.] Összességében az a benyomásom, hogy már csináltam hasonló sminket, talán nem is egyszer, de nekem akkor is annyira tetszik - most is.

Annyit még elmondanék elöljáróban, hogy nekem a modellek kócos haja és az, hogy a fonott copfjuk a nyakuk köré van tekerve sálként, illetve szalagokkal fonták össze, nagyon tetszik. :3Pat McGrath után szabadon

Az elmúlt egy hétben össze sem tudnám számolni, hány divatbemutató és backstage videót néztem meg. Amik arra inspiráltak, hogy elkészítsek párat az ott látott csodákból. Az első áldozatom a John Galliano tavasz-nyári kifutóján feltűnt smink, amely Pat McGrath kreativitásának ékes bizonyítéka.

Nem számoltam azzal a ténnyel, hogy esetleg a bemutatóra valamit módosítanak a sminken, ezért a száj nem olyan, hiányzik róla az a finom arany füst és vizes csillogás, amit a kész hajjal és ruhával együtt láthattunk.

Ezenkívül találnom kéne egy jobb aranyat, az enyém nem annyira szép tiszta. Nem zárom ki, hogy valahol a dobozom alján van egy gyönyörű szín, de ezt csak egy rendrakó-expedíció derítheti ki [a Sleektől a Storm palettában lévőt kellett volna használni, de nehéz ennyi mindent fejben tartani]. A szemöldökömet még talán sosem simítottam le, szerintem elsőre nem rossz, de lehetne sokkal jobb. Majd legközelebb felhasználom a mostani tapasztalataimat és okosabb leszek. Az arcomon fehér hintőpor van, ezért vagyok ennyire fehér és nem azért mert rosszak voltak a fények és élvezem, hogy gótszellemlányt csinálhatok magamból photoshopban. [Igen, már sötét volt a lámpafény meg nem szeret engem. :(]


6/10/2011

Petrilude után szabadon

Az erős délutáni napsütés még mindig az ellenségem. Egy ehhez kísértetiesen hasonló smink elkészítését töltötte fel a youtube-ra Petrilude, az az Josh. Már akkor is nagyon tetszett, de sem időm, sem pedig alkalmam nem volt arra, hogy megcsináljam. Személy szerint ezeket a tutorialokat, már nem követem, hanem megnézem milyennek kellene lennie, aztán elkészítem a saját verziómat. Most ilyen lett:


DMU - Napi smink 084062011

1. Utálok reggelente vizsgára rohanni.
2. Utálom, ha sminkem a képen teljesen más, mint amit én látok a tükörben.
3. Imádom a Ruby Woo-t. *-*
4. Imádok backstage videókat nézni, a kifutókról. Ha lesz egy kicsit több időm, akkor biztos megcsinálok párat. *-*


6/08/2011

Nyereményjáték facebookon

Gondolom már mindenki a háta közepére kívánja, de mivel a  követőim száma elérte a 250-et facebookon, ezért a Sigma felajánlott egy ecsetet, amit kisorsolhatok köztetek. Úgy gondolom ezt kár lenne kihagyni.
A játék június 19-ig tart és a Sigma fogja hozzátok eljuttatni. Ha részt szeretnél venni a  játékban lájkold ezt a bejegyzést FB-on. Plusz egy esélyért meg is oszthatod, így mindenki maximum 2 esélyt szerezhet.

6/07/2011

Inspiráció - #35

Nem szeretek két inspirációs posztot egymás után, de egyszerűen megláttam ezt a sminket és beleszerettem. Szerintem Natasha Denona munkája, amit sajnos igazolni nem tudok, mivel csak héber betűket láttam a kép alatt. Ha valaki valamit máshogy tud, szóljon!

6/06/2011

Inspiráció - #34

6/04/2011

DMU - Napi smink 04062011

Ma reggel siettem arra a kis tájékoztatóra, ahol a Physiogel termékcsaláddal ismerkedhettünk meg. Ilyenkor sosincs időm elég képet csinálni, mert azon izgulok, ha most fotózgatok, akkor bizony elmegy egy vagy két busz és 20 perces késéssel fogok beesni - ezt nem szeretném.

Egy másik bejelentés: ma vette kezdetét a gyakorlatom, melynek során hetente három cikket kell megírnom. Illetve az iskolai újságba is kéne írnom - így szünetben - kéthetente egyszer-egyszer. [Ezzel sokkal nagyobb bajban vagyok, mert nem akarok könyvajánló-üzemmódban csak könyvekről írni. Szóval lesz dolgom most is, ide terveztem erre a hónapra négy nagyobb posztot, lehet több is lesz, ahogy az időm engedi. [24 óra elég kevés, legalább 36-ot szeretnék egy nap.]

Szóval a mai sminkem, amit rohanás közben csináltam:

6/02/2011

DMU - Napi smink 02062011

Nemakaromlemosnismink. Igazából sokkal szebb, mint amennyire a képek mutatják.Link Love #4

I love his videos, I really do.


6/01/2011

Sleek - Storm teszt/review

Ma a sminkek óceánján tovább hajózunk a Vihar-szigetre. Miután kikötünk körbejárjuk a hely 12 nevezetességét; melegre számíthatunk, néhol egy-két esőfelhővel. Első látásra inkább sivatagnak tűnik, de ez korántsem igaz, ha érdekel miért, akkor kattints a továbbra!


Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe