1/20/2013

Cozzette ecsetkészlet - teszt, vélemény, képek

Nyár végén teljesült egy nagy vágyam - nyertem egy Cozzette ecset szettet, amit egyenesen Roque Cozzette küldött nekem el nekem. [Az arcom valami ilyesmi formát vett fel, amikor megtudtam.] Persze eleinte gyanakvóan fogadtam, azt hittem ez egy tréfa, amit valaki unalmában velem követ el. De végülis megadtam a címem, ideért az ecsetszett egy kedves levél kíséretében a Vámhivataltól, miszerint ők képtelenek megmondani mennyi vámot fizessek, de azért csak fizessek.


Miután megértették, hogy az készlet ajándék, továbbra is fenntartották azt a remek elképzelésüket, hogy 248 dollár után nekem illetéket, vámot és minden mást is fizetnem kéne. Roque Cozzette mindent megtett, hogy megkaphassam ingyen, írt a vámosoknak, de semmi. Végül csak kihúztak a zsebemből 10 ezer forintot, ami semmilyen rendelkezés alapján nem jön ki, legalábbis azok alapján, amiket nekem mondtak. Nem baj, legalább örüljek, hogy közel egy hónap várakozás és e-mailezés után átvehettem a nyereményem. Ezt a kellemetlen találkozás leszámítva, sőt még ezzel együtt is nagyon örültem az ecseteknek, mert olyan szépek és jók, hogy nehéz lenne szavakba önteni.  

A Cozzette ecseteket már nagyon régóta nézegetem online, mióta megtudtam, hogy nálunk is kaphatóak azóta pedig havonta egyszer-kétszer rájuk néztem, megállapítottam, hogy mind kéne, de majd jövő hónapban... Azt érdemes tudni róluk, hogy teljesen állatbarát, vegán ecsetek, olyan kiváló minőségű szintetikus szőrből készülnek, ami már-már hihetetlen. Egyszerűen ha kézbe veszi őket az ember, akkor nem hiszi el, hogy ez a bámulatosan puha, selymes szőr nem állati eredetű. Ez nem meglepő, hiszen a polimer szálakat úgy fejlesztették ki, hogy formatartóak legyenek, ezenkívül formában és átmérőben teljesen az állati szőr utánozzák - az ecsetekhez különböző vastagságú és hosszúságú szálakat használnak, hogy még jobban hasonlítsanak. Egyáltalán nem szúrnak, nagyon rugalmasak, tömöttek, tényleg szinte semmi máshoz nem hasonlíthatóak. Számomra egyértelmű, hogy minden fillért megérnek, most még jobban szeretném őket, mint mielőtt kipróbáltam volna.

A képek vakusak és megpróbáltam melléjük ismertebb ecseteket rakni, hogy jobban látható legyen a méretük.

Cozzette S125 - púderecset - és Cozzette S135 - kontúr- és pirosítóecset

Az S125 egy nagy, ovális púderecset, ha elrendezhetjük a szőröket, akkor egy picit csúcsos. Nem hatalmas, de púderezéshez pont ideális méretű, nagyon puha és annyira jól lehet vele púderezni, nem hullik ki belőle a por. Az S135 hivatalosan inkább egy kontúrecset, oldalról lapított, szépen befekszik a járomcsont alá, viszont én jobban szeretem pirosításhoz használni. Nem túl nagy, egy átlagos pirosítóecsetnél rövidebbek a szőrei, viszont egy nagyon precízen lehet felvinni vele a pirosítót. Tömöttsége ellenére, nem vesz fel sok pírt egyszerre, nem lesz vele foltos az eredmény.

Cozzette S125, MAC 129, Cozzette S125
Cozzette P300 - ferde alapozóecset
Nincs túl sok hagyományos alapozóecsetem  jobban szeretem a a MAC 187-es hasonlókat. Viszont ez az ecset nagyon imádnivaló. Neki is, mint az előző kettőnek viszonylag rövid, tömzsi nyele van, jól a kézbe fekszik és könnyen irányítható. A feje vastag, sokkal vastagabb, tömöttebb, mint bármely más hasonló ecsetem, nem csapkod, sokkal könnyebb egyenletesen alapozni vele, mint velük. Szeretem, ahogy ferde, de kerekded, közbe egy csúcsba gyűlnek a szálak; tökéletesen oda lehet vele férni az arc hajlataihoz - a szem alá, az orrhoz. Akár még kontúrozáshoz, főleg krémes festékekhez is el tudom képzelni.


Cozzette S150 - kerek fixálóecset
Angolról magyarra fordítva hengeres fixálóecset lenne, de fogalmam sincs, hogy erre van-e magyar szó egyáltalán. A nehezen hozzáférhető részekhez találták ki, a szem alatti korrektor fixálására, a száj- és orr körüli területekre. Olyan, mint egy hatalmas satírozóecset, puha és pufi. Istenien lehetne vele satírozni, de még az én szememhez is túl nagy. Nagyon jó arcra highlighterekhez, esetleg olyan natúr szemsminkhez, ahol nem kell tökéletesen egy pontba fókuszálnia festéket.

Cozette S150, Kryolan K12, MAC 217

Cozzette D220 - ceruzaecset
A hivatalos nyilvántartás szerint ő egy ceruzaecset, én egy hegyes satírozóecsetnek mondanám. Tökéletesen befekszik a szemráncba, mélyítővonalas sminkekhez remek. Alsó- és felső szempillatőnél maszatolni is jó, habár talán oda picit nagy lenne egyeseknek, viszont szépen tartja a formáját, nem nyílik szét; a tájékoztatóban az van, hogyha megtörténne, akkor forró víz alá tartva visszanyeri az eredeti alakját.Füstös szemekhez nélkülözhetetlen.

Sigma E45, Cozzette D220, Hakuhodo B533BkSL

Cozzette D230 - mini kontúrecset
Soha életemben nem merült volna fel bennem, hogy a minit majd ennyire szó szerint kell érteni - ez az ecset tényleg egy csöppség. Rövid, merev szőrök alkotják a fejét; szempillatőhöz, belső szemzughoz, szemöldökhöz és szájkontúrhoz nyugodtan használható, esetleg tusvonalhoz.

Maestro 360/8, Cozzette D230, Sigma E20

Cozzette D320 - közepes ceruzaecset - és Cozzette D300 - vékony tusecset
A D320 elvileg szintén tusecsetnek számít, de én túl vaskosnak tartom hozzá, formára is jobban emlékeztet egy ceruzaecsetre. A viszonylag vékonytól az egészen vastag vonalakig lehet használni, testfestéshez is akár. Szemkörül maszatolni, korrektorhoz vagy rúzshoz is kiváló. A D300 vele ellentétben egy tényleg nagyon vékony tusecset, ami elég stabil ahhoz, hogy még az én béna próbálkozásaim sem végződjenek katasztrófaként. Tényleg a legapróbb vonalakhoz és a legfinomabb részletekhez fejlesztették ki.

Cozzette D320 és D300

Cozzette D320 és MAC 219

Cozzette D300 és Sigma E10

Cozzette D275 - szempillakefe
Mindig olyan felesleges darabnak érzetem a szettekben ezeket a keféket, habár hasznosak. Neki is nagyon puha, de merev, egyáltalán nem karcoló szálai vannak. Két márkátlan kefe mellett annyi a különbség  hogy ő kevésbé hasas és rövidebb. Természetesen őt is szemöldökhöz vagy szempillákhoz lehet használni, habár én pont nem vettem volna meg, inkább egy hasznosabb ecsetet választotta volna utolsó darabnak.


Óriási ecsettartó
A képet a Petrilla Stúdió oldaláról loptam, mert amit találtam pirosban, amilyen nekem van, az nagyon pixeles volt. Az enyém piros, a legújabb, legnagyobb változata a Cozzette ecsettartó nemzedékének. Nagyon strapabíró műanyagból készül, átlátszó, nagyjából 24 cm magas és 7,5 cm átmérőjű. Elvileg 15 nagy, vagy 40 kisebb ecset fér el benne. A két felét egymásba kell tekerni, én mindig félek, hogy becsípi az ecsetet és eldeformálódik, de ha ügyesek vagyunk, akkor ez nem történik meg. Azért ilyen merev tok készül az ecsetekhez, hogy kiszolgálja a profik igényeit, mivel ezt akár mini szemetesnek is lehet használni, könnyebb észben tartani milyen ecsetet használtak már [tiszták az egyik felébe, koszosak a másikba], használt szivacsokat, applikátorokat lehet benne tartani; szemöldökcsipeszt, szempillagöndörítőt, új szivacsokat pakolni az ecsetek alá, mert elég hosszú; ceruzákat, szempillaspirálokat. Ezenkívül mert merev az ecsetek feje nem deformálódik úgy el, mint egy nagyon megtömött puha ecsettartóban.


Ti próbáltátok már a Cozzette ecseteket? Van kedvenc szintetikus ecsetetek, mi az?

12 megjegyzés:

  1. Névtelen20/1/13 19:38

    Nagyon szépek:) Nálunk hol lehet kapni őket?
    Köszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe20/1/13 20:42

      Elvileg az Ó utcában, de itt meg tudod nézni a termékeknél: http://petrilla.eu

      Törlés
    Válasz
  • Hű, gratulálok hozzá, a vámhivatal meg no comment :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe22/1/13 18:54

      Köszönöm.

      Törlés
    Válasz
  • Hű ez aztán az ecsetkészlet :) Azért a vámos rész durva :o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe22/1/13 18:54

      Szerintem is, de én még jól megúsztam, mert nem darabokban kaptam meg a csomagom, mint egy ismerősöm...

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen22/1/13 12:05

    Szia! Szerinted melyik az az ecset ill. ecsetkészlet ami viszonylag megfizethető és nem kifejezetten profi használatra van kitalálva? Te milyen márkát ajánlanál? Válaszod előre is köszönöm! Kitti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe22/1/13 18:53

      Szerintem a Bőszecsetek teljesen ilyenek. Ha budapesti vagy, akkor még ott az Ecsetbolt, a Déli Pályaudvar melletti utcában, ott vannak M. Jaggi ecsetek, amik egészen olcsók, de én imádom őket. Aztán ha tudsz külföldről rendelni, akkor mindképpen próbáld ki a Real Techniquest, mert olcsók, de nagyon jók. Én még az ELF ecsetekre is kíváncsi vagyok, de még sosem próbáltam őket.

      Törlés
    2. Névtelen27/7/14 22:42

      Zoeva ecsetekről valaki tud nekem valamit mondani?

      Törlés
    3. Szia!

      Még nem próbáltam őket, de ebben a hónapban már nagyon kacérkodok a rendeléssel. Állítólag nem rosszak, de nem tudom.

      Törlés
    Válasz
  • Bocsánat, kicsit idekotyogok, az ELF ecseteiből a szemfestékhez valók nagyon jók, azokat már próbáltam, és nyugodt szívvel tudom ajánlani a Coastal Scents ecseteket is, puhák, jók a termékek felviteléhez, nem hullanak, és tartják a formájukat.

    VálaszTörlés
  • Ildiko Tajti11/12/14 16:43

    A pónifej. :-D A vámosok meg no komment. Egyszer rendeltem egyedül iherbről, akkor is fizethettem a vámot, a semmire a vámkezelést, és majdnem annyi idő kellett a postának, hogy Budapesten kihozza, mint amennyi idő alatt ideért az USA-ból. :-D Na mindegy, nyilván megért 10 ezret, de hát akkor is... Gyönyörűek ezek az ecsetek, és amiket írsz róla! Ez egy álomnyeremény! :-)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe