2/06/2013

OCC - Ginger, Cherry Bomb, Red Light pigmentek - teszt, minták

Helytelenül magyarul szinte mindenki minden por állagú szemfestéket hanyagul pigmentnek nevezünk, ami egy rossz beidegződés. Ugyanis a pigment színkoncentrátumot jelent, csak a színt tartalmazza, viszont egy rendes szemhéjpúderben van más is. Sajnos ők az utolsó OCC szemfestékeim közé tartoznak, amiket még Magyarországon tudtam megvenni stresszes netes fizetés, postai várakozás és mindenféle egyéb izgalom nélkül. Ezt nagyon sajnálom. 


Szolgálati közleménnyel kezdem. Az OCC pigmentek elanyátlanodtak nálunk, így visszautaztak a Colours For Beautyhoz, a Naked Cosmetics kapott egy mostohát a Spalazzomed Kft.személyében, de nem igazán tudok a dologról többet, webshop nincs.

Az OCC 100% vegan és cruelty-free márka, a porok 2,5 grammosak, csinos kis tégelyben laknak és elvileg 36 hónapig nem romlanak meg. A beavatottabbak viszont tudják, hogy az ilyen termékek tulajdonképpen romolhatatlanok - tehát egy ilyen kis csoda életed végéig a barátod lesz. 



Három színt mutatok be, ahogy ez eddig is kiderült. Rájuk is ugyanaz igaz, mint az eddigiekre - nagyon jó minőségűek  tartósak, könnyen satírozhatóak, magas pigmenttartalmuk miatt pedig ugyanazt a színt kapjuk vissza a bőrünkön alap nélkül is, mint amit a műanyagon keresztül láthatunk - de primer sokat dob a tartósságon. Kicsit szárazak, nem annyira krémesek, mint néhány ásványi festék, de ez csak azoknak tűnik fel, akik már sok hasonlót használtak.

A Ginger, hiába kapta a gyömbér jelzőt anyanyelvén, engem leginkább a kurkumára emlékeztet, de nem zárom ki, hogy az örölt névadó szárítva hasonló színű. [A színét illetően felfedeztem egy enyhe párhuzamot a chilis-gyömbéres sütőtök krémlevesemmel is.] Narancssárgás, de tűfejnagyságú halvány rózsaszínes-zöldes csillámlást is felfedezhetünk benne az egyértelmű arany tónusok mellett. A Cherry Bomb nevéhez valami teljesen műanyag cseresznye ízű nyalókát tudnék elképzelni, egy kis pin-up körítésssel, egy igazi mosquita muerta. De maradjunk a realitások talaján - ő egy ciklámenszín, van benne egy kis kékes beütés, rózsaszínes csillámlás, fekete alapon pedig lilás döggé változik. A Red Light egy metálbordó, mályvás fénnyel. Hasonlít a Lumiere Minerals Deep Plumjára, kicsit a Barry M #88-ra is, de ez utóbbiban több a kékes csillogás. .

OCC Ginger és Cherry Bomb



Minták MAC Soft Ochre paint poton először félig természetes fényben, majd vakuval. A Cherry Bomb mellett képen minden olyan sápadtnak tűnik.





5 megjegyzés:

  1. phoenix6/2/13 20:11

    Eszméletlen szépek ezek a színek, a 3. tetszik a legjobban.

    VálaszTörlés
  2. Jajj nagyon szépek, főleg a Cherry Bomb :)

    VálaszTörlés
  3. CRaPTRaSH7/2/13 00:26

    A középső és a jobb oldali valami eszméletlen szép :]

    VálaszTörlés
  4. Csiribiri Erica7/2/13 08:24

    Nekem mindhárom megmozgatta a fantáziám, gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  5. Tényleg gyönyörűek, erről a márkáról még nem hallottam, köszönjük, hogy felhívtad rá a figyelmet. A Naked Cosmetics egyébként elérhető webshopon. Nekem van pár színem, én nagyon szeretem.

    http://nakedcosmetics.hu/index.php?route=product/category&path=61

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe