8/12/2013

Real Techniques - Duo-Fiber Collection - teszt, vélemény

Olyan izgatottan vártam a Real Techniques Duo-Fiber kollekcióját, ami sajnos limitált ideig kapható csak. Amikor felkerült iHerbre rögtön kértem értesítést arról, ha megvásárolható lesz. Jött az e-mail, mire kattintottam már egy sem maradt, ezt eljátszottam mégegyszer, majd harmadszorra sikerült belőle szereznem. Szóval újabb három hét várakozás és izgulás után végre nekem is van csoda duo-fiber ecsetszettem! Szokásos összehasonlítás a tovább után!


Az ecsetek szép hosszúak, kényelmesen lehet őket fogni, de könnyűek; nem állnak meg maguktól az asztalon - amit én személy szerint nem is bánok. A nyelükön egyértelműen megjelölték mire valóak. Mindhárman masszívnak tűnnek, jó minőségű taklon szálakból épül fel a fejük - ennek köszönhetően szintetikusak és teljesen állat- és vegánbarátok. 

Mindig félek ilyen ecsetet venni olcsóbb árkategóriába, mert azt tapasztaltam, hogy a többség ereszti a fekete színt, ettől a fehér rész általában beszürkül - mellesleg nem tartom higiénikusnak sem. Szerencsére ezek az ecsetek egyáltalán nem szürkülnek, nem eresztik a színűk, szóval imádom őket.

A duo-fiber ecsetek sajátossága, hogy a rövidebb - általában fekete - és a hosszú - fehér - szálak segítségével airbrushszerű, egészen vékony rétegeket építhetünk egymásra. Ezzel például alapozóknál és korrektoroknál szép, természetes, de viszonylag erős fedést érhetünk el anélkül, hogy a bőr "levakolt" lenne.

A szettnek része egy nagy "arc" ecset, egy kisebb kontúrecset és végül egy viszonylag kicsi szemhez való is. a leírás szerint mindegyiküket lehet por- illetve krém állagú festékekhez használni.

A legnagyobb ecsetet magamban púderecsetnek hívom - Duo-Fiber Face Brush nevet viseli amúgy. Egyrészt talán a kétféle szőr miatt is, de elég lazának tűnik, leginkább púderhez használom. Nem hiszem, hogy például alapozóhoz jó lenne, túl lapos, nem elég tömött, pirosítóhoz is túlságosan nagy. Alapozáshoz a MAC 187-es ecsetét tartom tökéletesnek a hasonlók közül, amivel púderezni is szoktam, mert lehelet vékony lesz a púder, mattít, de mégsem ül az arcra. A Real Techniques ecsete talán még bronzosítóhoz jó lehet a púderen kívül, de én szerettem volna egy olyan duo-fibert, amit kifejezetten púderecsetnek használhatok. Mérteében hosszabb, szélesebb és laposabb, mint a Kryolan K.13 vagy a MAC 129-es ecset.


Kryolan K.13 - RT Duo-Fiber Face Brush - MAC 129
A következő a Duo-Fiber Contour Brush. Ő már sokkal tömöttebb, mint az előző, rugalmasabb és jelentősen kisebb is. Amíg a másikat inkább porokhoz vagy esetleg krémes bronzosítóhoz tudtam elképzelni, addig rá azt kell, hogy mondjam krémkontúrokhoz, krémpirosítóhoz isteni. Tényleg nagyon szépen az alapozóhoz simítja őket, nem túl nagy méretű, pont jó. Az alábbi képen mellette a Sigma F15-ös ecsete látható, érdemes megfigyelni, hogy a Real Techniques szálai mennyire finomabbak, egyáltalán nem szúr. 

RT Duo-Fiber Contour Brush - Sigma F15
Utolsónak a Duo-Fiber Eye Brush maradt. Ezt az ecsetet azért szerettem volna nagyon, mert a megszólalásig hasonlít a MAC 286-os ecsetére, de vele valahogy az ára miatt mindig csak szemezek. Ez az ecset hosszúkás, nyúlánk, de a vége felé enyhén kihegyesedő. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy olyan egészen selymes érzetű, de ha erősen és rossz irányba mozgatjuk, akkor néha kicsit bök, de nem zavaróan. Magyarul ne nyomjuk a bőrhöz nagyon. Ha szemkrémhez nem is, de szem alatti korrektorhoz, illetve krémes szemfestékekhez kiváló. Porokkal még nem próbálkoztam vele, mostanság jobban kedvelem a teljesen a bőrbe dolgozott bronzos-barnás vagy valamilyen más színű csak krémes termékekből összeálló szemfestést. 
RT Duo-Fiber Eye Brush - Sigma E35

Szerintem ezért az árért maximálisan megéri a szett, ahogy a többi Real Techniques is, habár ezek sokkal speciálisabbak, mint egy kerek, lapos tetejű duo-fiber alapozóecset. Nem mondom azt, hogy a minősége is teljesen ugyanolyan jó, mint a MAC-ek, viszont teljesen jól használhatóak, sokkal jobbak, mint a Sigmás ecsetek. Ár/érték arányban csillagos ötös. 5/5

Ha a BWD650 kódot használjátok iHerben, akkor 40 dollár felett 10 dollár kedvezményt kaptok. :)

18 megjegyzés:

  1. Névtelen12/8/13 16:12

    Szia!

    Az iherben ez elég pocsék értékeléseket kapott, mindenki azt írta ezek a legrosszabb RT ecsetek én nem venném meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe12/8/13 16:30

      Mindenki maga dönti el. Szerintem a vásárlók másra számítottak, kevésbé specifikus ecsetekre. Ezek másabbak, mint a többi RT ecset - másmilyen a taklon is bennük. Szerintem nem rosszak, sokkal jobbak, minta Sigma ecsetek, amiket állandóan istenítenek. Nekem tetszenek, mert nagyon jól lehet őket használni, gyorsan száradnak, teljesen természetes lesz a púder az arcon, ilyesmik, nekem ez a fontos.

      Törlés
    2. Névtelen12/8/13 18:30

      Igen mindenki maga dönt és a makeupalleyn is lehúzta mindeki (aki nem akarja, hogy a kódját használják). Attól, hogy te azt szeretnéd, hogy a kódodat használják és ezért jókat írsz róla, nekem még a többi vélemény valahogy hihetőbb, főleg, hogy ők nem kapnak 4% jutalékot a vásárlás után. :-)

      Törlés
    3. Makeup Universe12/8/13 20:39

      Erről itt szó sincs. Nekem ez a szett tényleg tetszik, az hogy másnak nem jön be vagy nem tudja, hogy használja az a saját dolga. Egyrészt szerettem volna egy duo-fibert púderezéshez, ez tökéletes ahhoz, másrészt szerettem volna egy pici duo-fibert korrektorhoz, ez is megvan.

      Láttam iHerben is miket írnak és van köztük olyan, aki le is írja, hogy nem tudja hogy használja, másra számított, nem biztos benne, hogy a kontúrozón kívül mást is akart-e, stb. Attól, hogy valaki valamit nem tud használni még nem biztos, hogy a termék a sz*r.

      Törlés
    4. Szerintem nem meglepő dolog az, ha különböző embereknek különböző tapasztalataik és véleményeik vannak egyazon termékkel kapcsolatban. Mindenesetre, aki meg akar vásárolni egy ilyen terméket, annak nyilván lesz annyi esze, hogy utánanézzen ezeknek az értékeléseknek, és eldöntse maga, hogy megveszi vagy sem.
      Senki nem az ilyen jutalékokból fog meggazdagodni és világuralomra törni, ne légy ilyen rosszindulatú.

      Törlés
    Válasz
  • sklatyenom12/8/13 16:17

    whooo de nagyon vártam ezt az összehasonlítást, annyira tetszenek a Real Techniques ecsetek :)
    Szerinted, ha alap ecsetkészletet szeretnék összeállítani, ahhoz melyik szetteket érdemes megrendelni, vagy különálló ecseteket?
    Alapozót ritkán használok, szerencsére elég egy kis korrektor és púder, inkább a szememet szoktam hangsúlyozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe12/8/13 16:35

      Akkor szerintem a szemes készletet lenne érdemes rendelni. Persze csak akkor, ha minden áron rendelni akarsz. Ha nem, akkor érdemes ellátogatni a Bőszecsethez. :)

      Törlés
    2. sklatyenom12/8/13 16:50

      Köszönöm!:)
      A Bőszbe nem merek bemenni, mert félek otthagyom az egész havi fizetésem :P
      Szemes szettre gondoltam, a Blush blush-ra, Stippling brushra és az Expert brush-ra, ha mégis néha kellene alapozni, tuti megbánnám később, hogy nem vettem meg, Neked is jó véleményed volt róla egy régebbi posztban.

      A különálló, szemre való ecseteket szerinted érdemes megvenni? Shading Brush talán, egy laposabb ecset, és egy Groomer, amit sosem használok a készletekből rendszeresen.

      Nagy bajban vagyok az ecset vásárlással, ugyan is a szemem picit mélyen ülő, viszont nagyon sok hely van a mozgó szemhéjam és a szemöldököm között, inkább kisebb ecsetekkel szoktam bajlódni :/

      Törlés
    3. Névtelen12/8/13 17:16

      Szia, érdemes lenne még a Travel szetten elgondolkodni, a szemhéjpúderecsete pici fejű, nagyon praktikus, szuperül kihasználható, nekem is mélyen ülő pici szemem van, és imádom :-))
      A pink nyelű ecsetet pedig púderen, bronzosítón, pirosítón át, nagyon sokoldalúan lehet használni, az egyik legjobb ecsete az RT-nek, kár hogy csak szettben lehet hozzájutni. Az alapozóecset is okés, mondjuk én jobban preferálom a nagyobb ecsetetekt erre a célra, de ezzel is szép munkát tudok végezni, ráadásul korrektorhoz és highlighterhez nagyon jól működik

      Törlés
    4. sklatyenom12/8/13 17:40

      Köszi a tapasztalatot!:)
      Core collection-t néztem, de ebben is van 2 ecset amit nem használnék, Travel-ben meg szintén. Inkább úgy gondoltam, hogy kevesebb, de praktikusabb ecseteket veszek külön, és a szemre való kollekciót. Core-ban tuti nem használnám csak a Buffing Brush-t, teavel-ből pedig csak a Multi Task Brush-t....a többiért pedig sajnálnám kiadni a pénzt.
      Javítsatok ki ha tévedek, és tényleg érdemes megrendelni a 3 szettet :D

      Törlés
    5. Makeup Universe12/8/13 20:50

      Nem érdemes a Bőszecsettől félni szerintem. Nagy előny a boltban, hogy ott meg is lehet őket nézni, fogdosni, joban látod mekkora, a netes vásárlásban van egy elég erős zsákbamacska-faktor.

      Szerintem a RT Groomer hétköznapokban nem olyan jó befektetés, én majd szeretnék egyet egyszer, mert az összes műanyagot eltörtem és néha jól jönne egy hasonló eszköz, habár fémek a tüskéi, szóval tartok tőle egy picit. A stippling brush-t dicsérik nagyon az expert face brush mellett.

      Ha van hely, akkor szerintem nyugodtan használhatsz nagyobb ecseteket is. :)

      Törlés
    6. sklatyenom13/8/13 15:57

      Köszönöm a segítségeteket!:)
      Szerintem megrendelem a 3 szettet plusz 2-3 ecsetet majd, azután beszerzek majd a Bősztől is egy párat, ha nem jönnek be, unokahúgom nagyon fog nekik örülni szülinapján :DD

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen14/8/13 14:39

    Szia, köszi a tesztet!
    Az RT ecsetek közül szerinted melyik a legjobb pirosítóhoz, valamint bronzosítóhoz? A Blush brusht mindenképp megrendelem, viszont attól tartok, hogy a keményebb, állagú pirosítóimhoz, mint a Bourjois baked pírekhez túl puha lesz. A szettekben illetve a különálló ecsetek között van olyan, ami ilyen keményebb állagú pirosítókhoz, bronzosítókhoz jó lenne? Ajánlhatsz többet is, mert éppen rendelés előtt állok. köszi előre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/8/13 00:26

      Szia!

      Highlighterekhez és bronzosítóhoz leginkább a Setting Brush-t használom, illetve még a Core szettből a kis tojásdad fejűt. Szerintem nem baj az, hogy egy keményebb állagú pirosítót puhább ecsettel viszel fel - bevallom, hogy nincs Bourjois pirosítóm, de olyasmi mint a MAC Mineralize pirosítók? Mert azokat a Blush Brush-sal simán fel tudom vinni, habár szerintem a mérete kicsit túl nagy pirosításhoz. Minél puhább ecsetet, kevésbé tömöttet használsz, annál enyhébb és építhetőbb lesz a pír. :) Ha "keményebb" ecsetet szeretnél, akkor szintén a Core Colleczionből a Buffing Brush lehet jó vagy az Expert Face Brush. Utóbbinak a formája nagyon jó és a mérete is megfelelő, habár ezt alapozáshoz használom leginkább meg iszonyatosan jól kontúrokat lehet vele csinálni. *-*

      Törlés
    2. Névtelen16/8/13 12:44

      Köszönöm a segítséget. Nem is gondoltam, hogy a Setting brush-t lehet használni bronzosítóhoz, olyan picinek tűnik a feje. A Core kollekciót mindenképp megrendelem, az mellé szükségem lehet a Setting brush-ra is? (a Core kontúrecsetjét elég hasonlónak találom így a képek alapján) Azt a MAC-ot amit említettél nem ismerem sajnos, többnyire Sleek és Bourjois pirosítóim, bronzereim vannak, illetve egy Stila kontúr-palettám.
      A Blush brush-al amúgy lehet "vékonyan" pirosítani? én sem szeretem ha nagy helyen van az arcpír, inkább csontosítani szoktam az arcomat :-DDD

      Törlés
    3. Makeup Universe27/8/13 23:47

      Attól függ mire használod. Én a bronzosítót inkább az arccsont tetejére tezsem, ezért használom hozzá a Setting Brusht. A Core Collection kontúrecsete pirosításhoz hogy csontosításhoz nagyon jó, ha nem szeretnél inkább egy laposabb ecsetet. A Blush Brush-sal lehet vékonyan pirosítani, ha ügyesek vagyunk, de szerintem a legtöbb ember arcához pirosítóhoz túl nagy.

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen15/8/13 19:16

    Én is megrendeltem őket és most izgatottan várom.:D
    Egyébként neked melyik a legkedvencebb alapozóecseted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe27/8/13 23:45

      A Real Techniques Expert Face Brush, másokon pedig mindig a Core Collectionös Buffing Brusht használom. :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe