1/12/2014

2013 kedvencei

Ezt is tavalyra akartam még ütemezni, de a köd, a hideg, a sok elembeteg az utcán elvette tőle a kedvem. De ez is rendszeres év végén-elején, így most is lesz! A 2013 kedvenceinek kikötése az, hogy csak olyan terméket említsek, ami többségében ebben az évben került birtokomba - elkerülve, hogy ismét a Soft and Gentle MSF legyen a kedvenc highlighterem és a Viva Glam II  a kedvenc rúzsom - de idén biztos nem ők lennének... Sok minden van, vágjunk is bele!


Arcápolás 
Azt kell mondanom, hogy arcápolás terén nehezen találok olyan óriási kedvencet, mert akkor a legjobb a bőröm, ha nem kenek rá semmit. Ez annyira, annyira anti-beauty bloggeresen hangzik. A képről sajnos méltatlanul lemaradt, mert a szekrényben tartom, a bőröm viszont imádja az Aesop Petrezselyemmagos antioxidáns szérumát. Egyszerűen leírhatatlan mennyire boldog ettől a nevével szemben főleg aloe verát és levendulát tartalmazó csodától. Hamarosan írok róla, biztos nem ő volt az utolsó Aesop termékem. Mivel többen megjegyezték milyen szép a bőröm mióta a H&B agyagmaszkját használom, szintén aloe vera van benne, így úgy gondolom nem hagyhatom ki. Magamon rendszerint a hatalmas Thayers levendulás-csodamogyorós tonikját használom - az illata kellemes, összehúzza a pórusokat, szuper. [Eddig azt hittem már írtam róla, de úgy tűnik csak vázlatok közt csücsül.] 

A következő három szorosan kapcsolódik a sminkeléshez. Én nagyon hiszek a bőr előkészítésben, a hidratálásban, fontosnak tartom, még akkor is, ha jelentős eredményt csak megfelelő bőrápolási rutinnal lehet elérni és „nekem nem kötelességem mások bőrét ápolni”. Ellenben azt is gondolom, hogy csak olyan terméket érdemes másokra kenni, amit magamon is szívesen használnék. Habár eredetileg egy testesebb szemkörnyékápolót akartam, végül a La Roche-Posay Hydraphase Intense szemkrémet vettem meg. Több koffein van benne INCI alapján, mint a MAC Fast Response-ban és jelentősen olcsóbb is, ellenben extrán érzékeny szemre lehet veszek egy Bioderma Sensibiót. Sminkelés előtt rendszerint az Erboristica tonikjával törlöm át az arcot, habár nem hámlaszt látványosan, nem alkoholos, növényi illata van és megnyugtat a tudat, hogy mindent megtettem. Az utolsó közülük a MAC Strobe Liquid, ami a MAC arcápolás vonalában található, ezért került ide. Nem olyan erős hidratáló és vitaminbomba, mint a Strobe Cream. Ez inkább egy olyan termék, ami szép fényt ad a bőrnek az alapozó alá vagy főlé kenve. Szerintem nagyon egyenetlen bőrfelszín esetében inkább ront az összképen. 



Smink

Alapozók, korrektorok
Tavaly vettem a Peggy Sage szem alatti karikákra való színkorrektorát. Szkeptikus voltam, de mégis működik. A pórusok kisebbítésében, a bőr felszínének kiegyenlítésére van segítségemre két szilikonos bázis. Az Etitude House Goodbye Pore Ever csak kisebb hibákon működik igazán jól, elvileg mattít is és a tubusos kiszerelés miatt higiénikusabb használni. A nagyobb hibákra a MAC „bálnazsírját”, a P+P Skin Smoothert használom. Ő egy szilikonkrém, fel kell pörgetni a bőrre, ami ettől egészen olyan lesz, mintha nem is emberi lenne, kevés kell belőle még akkor is ha nem érezzük elégnek, különben az alapozó picit összeáll rajta. 

Imádom a  MAC korrektorpalettáit, sajnos nekem csak a Medium van meg, mert a Light eddig sosem volt. Elvileg a Studio Finish korrektorok vannak benne, az biztos hogy egy vonással eltüntetik a tetoválásom. Persze vannak ennél is jobban fedő korrektorok, de talán normális esetben nincs rájuk szükség. Nagy csapás volt, amikor megtudtam, a MAC Studio Sculpt korrektorok megszűnnek, mert a legsötétebbel szoktam kontúrozni - annyira szépen belesimul az alapozóba. A legvilágosabb bőrökön több odafigyeléssel használva, illetve fotózásokon tökélesen működik. Ha elfogy még nem tudom mivel pótlom. A másik kedvencem a MAC Mineralize korrektor, ami könnyű, építhető és annyira szép. Számomra az egyetlen szépséghibája a csomagolása, ezért másokon inkább a Select Cover-upot alkalmazom, amit alapozóba is lehet keverni, ha nem szeretnék több nagy üveget cipelni. Ha már alapozó, akkor egyértelműen a gyönyörűséges MAC Mineralize Moisture viszi az év alapozója címet, látni kell, gyönyörű. Habár szárazabb, érettebb bőrre van, ennek ellenére bátran használható abban az esetben is, ha valaki szereti az ehhez hasonlóan egészségesen fénylő bőrt - a zsíros bőrűek azért valószínűleg érzik nekik mennyire sok lenne.



Pirosítók, highlighterek
Abszolút kedvenc pirosítóm a Bobbi Brown Pink Coral. Azért nem írtam róla, mert nem tudom megmarad-e, de olyan szépség, muszáj látnia a világnak. A „málnás-csokis” kollekcióban volt, sajnos a palettáról és a társáról, a Berryről lemaradtam - utóbbi a Bobbi Brown oldalán az állandók közt van, tehát van még remény! A MAC Stereo Rose MSF olyan darab volt, aminek visszatérésére éveket vártam, megérte! Érzem ahogy kitágulnak a pupilláim, ha ránézek. A másik nagy kedvenc, ami csak később jutott eszembe: a Lightscapade - sokkal finomabb fényű, mint a Soft and Gentle



Szemfestékek
A MAC Bare Study paint pot lett a kedvenc bázisom - magában is szép, alapként is tartós. Ha tehetem mindig pigmenteket használok, viszont a palettákat egyszerűbb utaztatni és nem ömlenek ki a táskámban. Idén elővettem a Too Faced Eye Love-ot, ami a híres palettáikból tartalmaz két-két szín. Szerintem a Too Faced igazán szép dolgokat gyárt, habár nem teljesen professzionális minőség, de valami olyan játékosság van a kinézetükben és a nevek terén, ami egyenes út a nők szívéhez. Nem utolsó sorban pedig állatbarát termékek. A másik említésre méltó darab a Smashbox Pro Palette. Az első Smashbox termékem, szeretem használni, de lehetne nagyobb - tehát be kell szereznem egy olyat, amiben több szín van. Pigmentek közül a Bella Pierre Moneyt használtam sokat, nem mondom, hogy a sárga mindenkinek kötelező darab, nekem igen. A gyengeség a OCC pigmentjeitől fog el igazán: ezt bizonyítandó már húsz darab van a fiókomban és néha csak azért húzom ki, hogy csodáljam a szépségüket. A Twirl pedig egy bármire használható szín.

Mivel sok olyasmi is előkerült, ami már rég feledésbe merült - végre ismét használtam a MAC Old Gold és Fairylite pigmenteket. Azt szeretem a MAC-ben, hogy az állandó vonalban is mindig találok olyasmit, amit még sosem vettem észre, aztán nem értem miért. Ilyen a Seedy Pearl, ami egy visszafogott, talán kissé szürkés-mályvás szemfestéknek tűnik. Igazából meg egy dög. A bőrön rózsaszínesen-lilásan csillog, semmi sincs a szürkeségből, fekete alapon lilásra vált. A Cindefella MES-val nehezen indult a viszonyunk, nem igazán azt mutatta, amit szerettem volna, aztán valahogy előjött a lelkesedése, azóta nagyon jóban vagyunk. Ezenkívül a MAC Brunette Brow Duóban lévő két színt is nagyon szeretem, nem csak szemöldökhöz. 2013-ban még a Bobbi Brown Velvet Plumot is sokat használtam - azt hiszem belőle ezen a néven kettő van: talán egy matt és metálfényű, az enyém az utóbbi.



Ceruzák
Amit biztos vegyetek meg, mert ennél jobb nem létezik az a Paris Berlin fekete ceruzája, de ők alapvetően nagyon jók ilyen téren [is]. Szerintem a legjobb szemöldökceruzák a MAC Eyebrows kicsavarós darabjai, nekem a Brunette van, de vennem kéne egy szőkébbet és egy sötétebbet is - a sötétítés porral költséghatékonyabb. Vannak még jó szemöldökceruzák, de soknál azt érzem, hogy idővel túlságosan megpuhulnak, ki kell hegyezni, túl viaszos, túl száraz, a MAC-nél ez nincs így és ezzel a kicsavaróssal annyira szép, pontos vonalakat tudok húzni, mintha meg lenne írva a csillagokban, kellünk egymásnak, ennyi. A MAC szájkontúrokat is szeretem, a Nightmoth a kedvencem, kellően kemények, szépen lehet velük rajzolni, de bevallom, hogy a 'sima' pirosakat inkább majd a Paris Berlintől veszem meg.



Rúzsok, szájfények
Abban a vicces kis MAC-es tégelyben egy Sleek Pout Paint van, a Peek-a-bloo. Nem igazán tudom mit illene mondanom róla, megmagyarázni sem tudom miért imádom ezt a kéket, ebből biztos veszek 2014-ben. Érdekes, a többi szín nem igazán motivál. Az Illamasqua Encounter egy narancsos vörös rúzs, azt szeretem benne a színén kívül, hogy matt, kemény, mégis könnyű vele dolgozni, szemben néhány MAC retro matte finisűvel, amikkel néha gondom akad, pedig olyan szépek. A natúrabb vonalból a MAC Kinda Sexy képviselteti magát, a természetesebb szájak vonalán van egy kis lemaradásom. Az utolsó kedvenc pedig a New York Apple, kissé áttetsző, fémes hatású mélyvörös, magenta csillogással. Nagy vágyam volt egy üres rúzspaletta, hogy beletehessem az eltört vagy megviselt rúzsaimat, de nem sikerült olyat szereznem, mint szerettem volna. Remélem év végén már arról számolok be, hogy igen. 


Körömlakkok, Parfümök
Ők utólag jutottak eszembe, mert nincsenek szem előtt. Nehezen választottam, de úgy döntöttem, hogy igazán nagy kedvencekről még nem írtam, kivétel a két Nfu.Oh, a fekete csillámos és a halványzöld holo. A szekrényemet kinyitva pedig tele van parfümmel, idén pont ezért nem is vettem, ha jól emlékszem, viszont az utóbbi időben egyre többet nézelődök fragranticán. A Nez a Nez Ambre a Sade parfümét megvettem volna ősszel, ellenben a páros válik, így megszüntetik az egész Nez a Nez-t. Elképesztő illata van, de hozzánk nem lehet megrendelni vagy annyira drága a szállítással és a vámmal [mert ugye, akkor megrendelném mellé egy másik kedvencem, ami nálunk szintén nem kapható], az izgulásról nem is beszélve, hogy egyszerűen nem éri meg. Sajnálom. Aztán lehet rászánom magam és rendelek egyet.



Ecsetek
Azt hiszem a legnagyobb gyengeségem az az, ha lehet új ecsetem. Kell egy ha szomorú vagyok, egy ha jó kedvem van, kell egy jobb satírozó, egy jobb pirosítani. Ok mindig van. Még mindig imádom a Real Techniques ecseteket, nem tudok bennük csalódni, idén rendeltem a Duo Fiber készletből kettőt, aztán annyira megtetszettek, megtartottam mindkettőt. Nem valók mindenkinek, elég speciálisak. Örökös kedvenc marad a Kryolan K12-es ecset, hatalmas, buci feje van és minden vonalat elpuhít. Eljutottam életemben először a Böszecsetbe és vettem több ecsetet is, ki tudja mikor lesz megint időm erre. Végül az ott vásárolt két rúzsecset az SC 211 és a 6119E azt hozta, amit vártam. Egyszer pedig rossz irányba szálltam fel a buszra és ha már véletlenül az Ecsetboltba vitt az út, vettem pár ecsetet, köztük a M. Jaggi 2041-et. Persze a Cozzette ecseteim sem hagynak sosem cserben.

Anyutól pedig kaptam egy vörös lakk ecsettartót, mert már semmibe sem fértek el a magammal cipelt ecseteim, ő a „kicsi piros Ferrari”. :D



Egyebek
Próbálok a blog témájánál maradni, de meg kell említenem a képeken szereplő, kopott régi asztalt. Akkor kerestem valamit, amikor elkezdtem unni a steril fehéret és nagyon szeretem a rusztikus dolgokat, így került elő ő. Szintén bútorfronton az Ikea Helmer hozott változást. Végre nagyjából rendben tarthatom a sminkszereim egy részét, kisebb lett a káosz, sajnos egy nem volt elég arra, hogy mindent belepakoljak. Neki köszönhetően sok elfeledett szépség is előkerült. Ezenkívül a blogon sosem szerepelnek, de végre vannak nagy főzőpoharaim, amikben a szájfények, ceruzák és krémek laknak, olyan őrült tudósos.

És mivel még sosem kaptam „karácsonyi ajándékot” egy cégtől sem, ezért meglepett, amikor a Szépségbolttól kaptam. :)


Rövidebben ennyi, remélem jövőre is lesz év végi kedvences bejegyzés sok újdonsággal. Addig is kövessétek a blogot Bloglovin'-on vagy facebookon, mert hamarosan WP platformra költözünk.

Nektek mi volt 2013-ban a kedvenc terméketek?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe