6/18/2015

Real Techniques | Nic's Picks Brush Set // teszt

Nem árulok el nagy titkot: i-má-dom ezt az ecsetkészletet. Szintetikus, vegán, nagyon puha, tömött és hihetetlenül jól használható. Hogy mennyire? Nekem már három van belőle, de tervezem a negyediket is. Több kép és részletes indoklás a tovább után!


Rettenetesen akartam őket. A Sam's Picket is kinéztem, de mivel a kártyámmal gondok voltak, ezért jól lecsúsztam róla. Mondanom sem kell, hogy a Nic's Picks, a szerelem első látásra-készlet megjelenésekor mennyire frusztrált. Talán később túlkompenzáltam. Nem, nem, nem. Mind kell.


A szettben öt ecsetet találunk a szokásos 3-4 helyett, viszont az ára is magasabb. Limitált kollekcióhoz más, luxusabb külső is dukál, és a legjobb - három exkluzív ecset. Krémmánián többen írták, hogy a nyelükről hamar lekopik a festés a sima, fényes felület miatt. Szerencsére ezt még nem tapasztaltam. A hosszúságuk pont jó, nem túl nehezek.


Ezen a képen megcsodálható a főszereplő 'pufika' [és a többiek] mennyire tökéletesen van[nak] kialakítva.

Most akkor beszéljünk tárgyilagosabban a végső és teljes elérzékenyülés előtt. A duo-fiber face brush „púderecset” nem tud sokkal többet, mint a duo-fiber szettben lévő. A formája azonos, viszont amiben sokkal jobb annál - habár az eredetit is nagyon szeretem púderezésre használni -, hogy ebben a limitált változatban valamilyen másfajta szintetikus szőrt használhattak, mert sokkal puhább és rugalmasabb, vékonyabb szálakból áll, ezért valamelyest kellemesebb érzés használni. [Hozzáteszem az eredetivel sincs szerintem baj.]

cheek brush a szett egyik exkluzív darabja. Már képen is izgalomba jöttem a látványától, aztán amikor megkaptam...! Nekem ez a fajta az abszolút kedvenc pirosítóecset formám. Tömött, nagyon-nagyon puha, annyira jó használni. A mérete egész jó, lehetne valamivel kisebb, mert nem mindenkinek van hatalmas arca. A képen mellette látható a Cozette S135, amit csak jeles alkalmakkor használok, mert annyira szeretem. Észrevehető mennyire hasonlítanak, habár a Cozette egy hangyányit kisebb, ebben a tekintetben jobb. Az ecset jobbján pedig az expert face brush látható. Ezt az évek során pirosításra keveset, inkább alapozáshoz és kontúrozásra használtam, mert isteni, enyhén lapított formájú. Szerintem ez a méret lenne a legjobb egy pirosítóecsetnek. A készletből tehát a cheek brush-t leginkább pirosításra, bronzosításra használtam.

Akárhogy is nézem az egyik ecsetről nincs közeli képem, valószínűleg össze akartam hasonlítani két másik ecsettel, de elfelejtettem. Az angled shadow brush a készletben szintén egyedi. Sok hozzá hasonló ecsetem nincs. A MAC-nek van egy hasonló ecsete, amit személy szerint nem birtoklok, a MAC 275. Nekem az egyik Maestro golden shadow ecsetem hasonló, de ez sokkal lapítottabb, illetve a Kent Twelve #3, ami tömöttebb és lapítottabb. A Real Techniques változata laza és pufi. Krémmánián többen írták mennyire jó vele satírozni, amiben elég sok igazság van: az íves, de ferde forma nagyon kényelmessé teszi a szem körül, egészen ráfekszik a csontra. Ugyan használtam szemfestékhez, de ugyanúgy használtam highlighterhez, viszont nekem most ez a kedvencem a szem alatti korrektorokhoz. 

A base shadow brush a starter kit része. Nem túl tömött, puha, ezzel is jól lehet satírozni, de szerintem sokkal inkább jó arra, ha nagyon vékonyan egy szemfesték főlé akarunk felvinni egy másik színt, egy „wash”-t. Formájában a MAC 217-es ecsetem nagyon hasonló, viszont minőségében a MAC sokkal jobb - az egyik kedvenc ecsetem, nehéz legyőzni - viszont ez a forma, tömöttség és használhatóság tette a világon az egyik legtöbbet utánzott ecsetévé.

MAC 217 / RT Nic's Picks 

Kizárásos alapon az egyben utolsó és exkluzív ecset következik. Ez az eyeliner brush. Pici, tömött, kellően merev ecsetről van szó. Szerintem igazán vékony tusvonalakhoz kicsit duci, ellenben szemöldökhöz tökéletes. Jelenleg ő a szemöldökecsetem, a képen mellette látható Kryolant váltotta. A képre összeszedtem a formában hasonló ecseteimet. A BellaPierre sokkal vékonyabb és kevésbé merev, a MAC 266-os sem ennyire merev [habár van egy másik, az a képen láthatónál rövidebb szőrű és merevebb, az ehhez a Real Techniques-hez nagyon hasonlít]. A Kryolan K.7 sokkal szélesebb fejű, nagyobb ecset, alapvetően szemöldökhöz ez is nagyon jó. Az Essence ferde fejű ecsete sokkal vékonyabb, ilyen értelemben tusvonalhoz talán jobb, a vékonsága és a szintetikus szálak minősége miatt nehezen tartja a formáját. Utolsónak pedig a Peggy Sage 135122 ajakecset látható, ami méretében is tulajdonságaiban is nagyon hasonló, csak egyenes, nem pedig ferde.

BellaPierre eyeliner / MAC 266 / RT Nic's Picks eyeliner / Kryolan / Essence / Peggy Sage


Nekem ez a szett nagy álmom volt, szóval szerintem maximálisan megéri. A púderecset ugyan puhább és szeretek duo fiberrel ecsetekkel púderezni, de lehet jobban örülnék, ha valami más lenne az ötödik [hozzáteszem nekem a duo-fiber szettből is kettő van, így már öt majdnem teljesen egyforma ecsetem van]. A három exkluzív ecset viszont nagyon szuper, a világ pedig akkor lenne igazságos, ha a ezek állandóak maradnának és nem csak együtt. Habár mind vegán, szintetikus szőrből van, extrapuhák és jól használhatóak, mégsem érzem úgy 5/5-nek, mint anno a Core Collectiont. 4,8/5

Természetesen ezt a szettet is iHerbről rendeltem, még van belőle, nem tudni meddig marad meg, állítólag már csak addig, amíg el nem fogynak a készletek. Szóval, ha szeretnétek, ne habozzatok. :)

Ha kipróbálnátok őket vagy iHerbről rendelnétek más szuper kozmetikumot, ecsetet, bármit először, használjátok a BWD650 kódót, mellyel 40 dollár felett 10, alatta 5 dollár kedvezményt kaptok a vásárlásotok végösszegéből.

Ti próbáltátok már ezt a szettet?

2 megjegyzés:

  1. Greta Torocsik12/10/15 15:08

    Annyira szuper ez a szett!!! :) Én is most gondolkodom, rendelnék de külföldi oldalakról (aliexpress kivételével :D ) még nem rendeltem. Megbízható? Vámot nem kellett fizetni? Köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliexpressről még sosem mertem rendelni, mert egy orosz oldalra irányít át és félek, hogy behúzzák a bankkártyám... Amúgy iHerb teljesen biztonságos, azt olvastam már lehet paypallal is fizetni. Nekem eddig kétszer kellett vámot fizetnem, de csak 100 dollár feletti DHL-es rendeléseknél, 50-60 dollár még átcsúszott sima postával. :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe