2/26/2013

Max Factor - Face Finity All Day Flawless 3in1 alapozó - teszt

Nagy elvárásokkal vág bele az ember egy olyan alapozó tesztelésébe, amiért a gyártó garanciát vállal és szinte mindenhol csak jókat olvasni róla. Októberben végigsöpört a blogokon, majd a boltokon és én most úgy érzem hónapok használata után, hogy lemaradtam a nagy rajongói hullámról, vagy inkább elmaradt a nagy eksztázis.  Nem a termék miatt, mivel hiszem, hogy a drogériásak közül kiemelkedőek a márka alapozói,  ezért én alaposan ki akartam próbálni.


Alapvetően nem csúnya a csomagolása, habár én nem szeretem, ha egy alapozón arany részletek vannak. Ami szerintem sokkal érdekesebb az az elforgatható pumpás fej, amit a megfelelő irányba tekerve lenyomhatatlanná tehetjük az adagolót. Mivel egy apró volumen jel mutatja nekünk merre záródik, így én először azt hittem, hogy ezzel a kinyomható adagot is szabályozni tudjuk, de tévedtem. Viszont tudunk belőle keveset és egy teljes pumpálásnyi is nyomni, ha épp arra van szükségünk. 

30 ml-es az üveg és nappali fényben sokszor szürkésnek látom. Kinyomva inkább egy rózsaszínes tónusú alapozóról van szó, amiből 20-as faktorszámú fényvédőt sem felejtették ki. A termék elvileg a bázisok, az alapozók és a korrektorok előnyös hatását egyesítik - tökéletesíti a bőr felszínét, elfedi a hibákat és egységes színt ad az arcnak, miközben egész nap púderes hatású és tökéletesen követi a mimikai mozgásokat is. Ez utóbbi a flexi-hold technológiával éri el, ami vékony, elasztikus réteget képez a bőrön és alapja egy nagy rugalmasságú fehérje. Ezenkívül mikro-korrektorszemcséket tartalmaz, amelyek a napközbeni apró izzadságcseppeket és faggyútermelődést elnyelik, megakadályozva  az olajos bőrfelszín kialakulását, így a kifényesedést is.



Az illata közvetlenül megszaglászva kellemetlen, de az arcon, a bőrön már eldolgozva nem érződik. Nem a legsűrűbb, nem a legkrémesebb alapozó, amit eddig próbáltam. Nem érződik olajosnak folyékony állapotában, majd púderesre szárad. Könnyen a bőrbe simítható és tényleg szinte láthatatlan, ha megtaláljuk a megfelelő technikát. Eleinte többféle módszerrel próbáltam, sem a MAC 187-es ecsetemmel, sem a Sigma F80-assal nem tudtam elég szépen felvinni - mindig kicsit csíkos maradt vagy vastagnak éreztem. A legjobb eredményt a Real Techniques Expert Face Brush hozza eddig. A tapasztalataim szerint, ha körkörös bőrbemasszírozó mozdulatokkal visszük fel, akkor ahogy egyre jobban eggyé válik a bőrrel, púderes kezd lenni. Eleinte az volt a gondom, hogy felkentem, mint más alapozókat és vártam a csodát, nagyon lassan száradt, nem is lett igazán matt, beleült a tágabb pórusaimba és ez nagyon nem tetszett. Használat előtt érdemes felrázni, ahogy a minden más hasonló terméket. 

Sokkal vastagabb fedést vártam tőle. Úgy értem, leheletvékony a bőr felszínén, nem fed rosszul - erős közepesen, de építhető. Én általában egy pumpálásnyit használok belőle és azt vettem észre, hogy esetében a kevesebb több. Szépen kiegyenlíti a bőr színbeli eltéréseit, de ez egy alapozónál a minimum. A bőrfelszínen szerintem nem javít, egy valódi bőrtökéletesítő alap jót tesz neki. Ami nekem nem tetszik benne, hogy a kevésbé jól hidratált részeket azonnal megtalálja és ott nem szép, tehát száraz bőrűeknek csak alapos hidratálás után ajánlott. Személy szerint nem szeretem a matt, púderes hatást, az olyan  divatjamúlt, viszont értem azt, hogyha valaki egész nap rohangál és nincs ideje a sminkjét frissíteni, akkor elvárja, hogy a nap végére is makulátlan legyen. Úgy tapasztaltam ez az alapozó nem marad teljesen matt a nap végére, picit átfényesedik, de nem zavaróan. Ezt úgy mondom, hogy nekem alapvetően nem zsíros a bőröm, ha az lenne szerintem nem bírná. A nap folyamán egyenletesen kopik, nem bombabiztos, mint egy MAC Pro Longwear.

Sokat gondolkoztam azon, hogyha én vettem volna, akkor visszavittem volna-e. Sokszor igen, néha nem. Kiegyenlíti a bőrszínt, építhető és a megfelelő technikával tényleg szép a bőrön, nem törik meg a mimikai árkoknál, van egy minimális hidratáló hatása. Alapvetően az első próbálkozások közt nem hozta azt, amire számítottam. Aztán hosszas kísérletezgetés után jobb lett. Viszont rettentően rózsaszín a bőrömön és nálunk elvileg ez a legvilágosabb árnyalat. Nem olyan, mintha egy felsőbb kategóriás alapozót használnék és el kell mellé egy jó bázis is, ami hidat képez a tágabb pórusok felett. Száraz bőrűeknek alapos hidratálás után ajánlom - ha szeretik a púderes hatást; normál bőrre bizonyára tökéletes, de a zsírosabb T-zónájúaknak bizony le kell púderezni, ha egész napra ezt választják. Viszont ahhoz képest, hogy ő egy drogériás alapozó, nagyon jó, habár talán kicsit drága. Szőrös szívű leszek, de nem tudok neki négyest adni, akármennyire is szeretnék, mert másokon működött, csak valahogy rajtam nem. 3,5/5 

Itt a képes bizonyíték. Az első képen smink nélkül én vagyok a betegségből épp kilábalóban, hidratálóval. Aztán csak alapozóval, majd a kész sminkben. Mindegyik kép vakus, mert a napocska nem bújt elő a felhők mögül, de cserébe nem retusáltak.


Összetevők

Aqua, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Talc, Dimethicone, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Sodium Chloride, PPG-18, PVP, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide,  Methacrylate Copolymer, Trihydroxystearin, Arachidyl Behenate, Methicone, Silica, Sodium Benzoate, Synthetic Wax, PPG-10, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Ethylene Brassylate, Polyethylene, Titanium Dioxide CI 77891, Iron Oxides CI 77492, CI 77491, CI 77499

Ti próbáltátok már? Nektek jobban bevált, szeretitek?



*A terméket PR célokkal kaptam a Primőr Kozmetikai Kft.-től

8 megjegyzés:

  1. Nem, de tervezgetem! Bár még nem most, mert pont vettem újat, szóval lesz időm megfontolni. Nagyon szép a sminked a 3. képen :)

    VálaszTörlés
  2. Zsanett26/2/13 21:19

    Egyetertek, en is megvettem de vannak szarazabb reszek a boromon es alapos hidratalas utan is kiemelte ezeket a teruleteket. Pont ezert nem hasznalom mar, talan majd nyaron eloveszem de addigra mar tul sotet lesz a boromhoz. Tehat marad a polcon :/

    VálaszTörlés
  3. Zsanett26/2/13 21:19

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. pont ugyanezeket gondolom én is. nekem kombinált bőröm van, ezért a száraz részeket hajlamos felerősíteni és épphogy felhívni rájuk a figyelmet. de a fedésével elégedett vagyok és nem is csillogok nap végére mint egy diszkógömb.
    (roni)

    VálaszTörlés
  5. SophiEl27/2/13 21:03

    nem tökéletes, de drogériás viszonylatban ez lett a kedvenc alapozóm, nem bántam meg h megvetettem. :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is megvan, de nem használom. Úgy 2 hét használat után rettentően bezsírosodott miatta a bőröm - mástól nem lehet, minden már arcra való terméket ugyanúgy használtam, mint előtte.
    Nagy elvárásokat támasztottam vele szemben, de a bőröndöm mélyén pihen. Mérges vagyok rá.

    VálaszTörlés
  7. Makeup Universe2/3/13 18:09

    Lehet én is kicsit túl nagy elvárásokat támasztottam vele szemben és drogériás szinten tényleg nem rossz. Szerencsére nekem nem lett tőle zsírosabb a bőröm, viszont örülök [mármint nem, de úgy érzem a megfelelő szó fordulat itt], hogy nem csak nekem okozott gondot a száraz részeken.

    VálaszTörlés
  8. Névtelen1/4/14 12:12

    Nekem ez a kedvenc alapozóm.Én mindig hidratálom előtte az arcomat, majd ezután teszem fel.Sokkal szebb tőle a bőröm, és mégis láthatatlan marad, nincs meg az úgynevezett "maszkhatás". Most a ROSSman-ban, akciós, április 11-ig....

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe