3/07/2014

Aēsop - Parsley Seed Anti-Oxidant Serum - teszt, vélemény

Mindenkinek kell a bőrápolási rutinjába egy jó szérum, amit az arctisztítás és a hidratálás közé épít be. Ez egy alapigazság- szérum lehet élni, de nem érdemes. Legfőképpen azért, mert szérumokkal célzottan lehet bőrproblémákat kezelni; hatékonyabbak, mint a krémek. De ha szerencsések vagyunk és a bőrünk tökéletes egy antioxidánskoktél, egy hatóanyagbomba, ami gátolja a ráncok kialakulását, senkinek sem árthat. A tovább után felfedem, hogy én mit használok.


Az Aēsop egy ausztrál márka, filozófiájuk szerint a modern laboratóriumi összetevőket ötvözik a növényi alapúakkal, melyeket megbízható forrásokból szereznek be, hogy a legmagasabb minőséget és hatékonyságot biztosítsák a legjobb antioxidánsokkal kiegészítve. Az egész testre kínálnak megoldásokat és luxus niche brand ellenére mindezt megfizethető áron próbálják elérni. A Madison Perfumerytől kaptam a terméket, még tavaly ősszel, ahol az Aēsop francia képviselője beavatott minket az termékek rejtelmeibe. Anne-Sophie Marullaz a bemutató után mindenkivel elbeszélgetett, kikérdezve a bőrünkkel kapcsolatos problémáikat, végül nekem ezt a szérumot vagy a B Triple C arckrémet ajánlotta.

Minden terméknek isteni, természetes, natúr illata van, szuper elképzelések állnak mögöttük. Suzy is ott volt, ő itt írt a saját tapasztalatairól.

A következő téli kézkrémem például biztos tőlük lesz, de lehet a nyáron kémiai hámlasztást pihentetve az egyik arcradírjukat is kipróbálom. Ha ti is szeretnétek megtudni melyik a legjobb Aēsop termék a bőrökre, akkor a Madisonban kabinkezelés formájában is kipróbálhatjátok őket. 

A csomagolás nagyon fiatalos, minimalista, ha ránézünk erre a letisztult friss, nemtelen designra, érezhetjük, hogy valami jó fog történni. Ez a szérum hatalmas - 100 ml-es -, sötét üvegben van, pipettás cseppentővel. Annyira szeretem ezt a külsőt, annak ellenére, hogy nem mindig éreztem a legkönnyebbnek magamra csepegtetni a kezdetekkor.

Amikor megnyomjuk a pipettát, a buborékoló hangot hallva kinyitjuk az üveget, megcsap minket egy meglehetősen zöld, aloés-teafás-kamillás-gyógynövényes illat. Pár csepp elég a teljes arcra, eleinte kettőt-hármat cseppentettem, de mostanság többet szoktam, mivel nagyon lassan fogy. 

Habár a pipettában sárgás-zöldes színű és valahogy az egész olajszerűnek tűnik, az arcra kenve és ahogy folyik érezhető, hogy annál sokkal hígabb. Nekem az tetszik benne igazán, hogy nagyon könnyű, zselészerű első érintésre, majd fokozatosan átalakul, 'vízszerűvé' válik, viszont egyáltalán nem vizes érzetű. Használata után a bőr nagyon táplált és puha lesz, élettel, energiával telt. Olyan érzés, mintha védené az arcom egész nap, de a bőrön nem tapintható vagy látható, érezhető. Ezt a szérumot ajánlják kombinált, normál és érzékeny bőrre, de van egy könnyebb fajta - inkább az olajos típusúakra. 




Anne-Sophie Marullaztól kaptam még mellé pár mintát, és azt tanácsolta próbáljam ki a szérum hatását éjszára arckrémbe keverve - a B Triple C Facial Balancing Gelbe -, ami egy antioxidánsokban gazdag, nyugtató hatású, de nagyon tápláló krém. Talán még sosem éreztem annyira puhának a bőröm.

Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a termékkel, bár az is igaz, hogy nem sok más szérumot próbáltam előtte hosszabb távon - de azok mind vagy krémesebbek vagy olajosabbak voltak, ez a zselésszerű állag nagyon tetszik. Szeretem, hogy első helyen az aleo vera van, de tartalmaz levendulát, kamillát, teafa- és petrezselyemmagolajat, illetveB5 provitamint is. Szuper termék. 5/5



Megjegyezném, hogy a bőröm az elmúlt két év szenvedése után, újra kezd normalizálódni, ha még nem is teljesen tökéletes. Nagyon remélem, hogy ebben közrejátszik az is, hogy igyekszem csak olyasmit magamra kenni, amit tényleg jónak érzek - tehát a random kísérletezgetéssel kezdek felhagyni.

Összetevők

Aloe Barbadensis Leaf Juice, PEG-60 Almond Glycerides, Water (Aqua), Sorbitol, PEG-150 Distearate, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Polysorbate 20, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Panthenol, Disodium EDTA, Citric Acid, Sodium Citrate, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Dehydroacetic Acid, Ormenis Multicaulis Oil, Carum Petroselinum (Parsley) Seed Oil, Linalool, d-Limonene

Ti használtok valamilyen szérumot?

6 megjegyzés:

  1. Mea (Nail Polish Maniac Blog)7/3/14 11:23

    Nekem rosszalkodik a bőröm, hiába kenem meg ápolom és hidratálom, folyamatosan kiszárad. :( Így én is gondolkoztam, hogy kipróbálok valamilyen szérumot majd. Köszi a tesztet, meggyőző!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe7/3/14 22:46

      :)

      Szerintem mindenképp próbálj ki valamilyen szérumot vagy egy erősebb hidratálókrémet.

      Törlés
    Válasz
  • Ildiko Tajti7/3/14 19:20

    Mara, ez a szérum nagyon-nagyon kevés hasznos anyagot tartalmaz, még tartósítószerből (benzyl alkohol, phoenoxyetanol) is több van benne. Szerintem ezért az árért nem éri meg, és valószínűnek tartom, hogy az aloe-verát szereti így bőröd, csak ha vennél egy aloe vera gélt, az sokkal olcsóbb lenne. Mondjuk Te még fiatal vagy, és ráncod sincs, meg bár gáznak érzed, de szép a bőröd. :) Ha majd egyszer elfogy, talán inkább vegyél egy olyat, aminek magasabb az antixodáns tartalma, és ezáltal tényleg van ráncmegelőző hatása.
    Remélem, nem haragszol meg a kommentért. :) puszillak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe7/3/14 22:45

      Igazából én azt sem hiszem, hogy azok a szérumok hasznosabbak lennének, amikben az első 2-3 helyen csak szilikonok vannak. A Skinceuticals szérumát amúgy szívesen kipróbálnám, de kb. ennyiben kimerül a lista.

      Törlés
    Válasz
  • Ildiko Tajti10/3/14 22:19

    A BRTC C vitaminos szérumában 5% ascorbic acid van, ami már elég sok, és nincs benne szilikon. Az biztos, hogy egy csepp petrezselyem-olajtól nem lesz hatásos egy szérum. :) A PC szérumokban sem a szilikon hat, nem az a hatóanyag, csak nem a megszokott víz, hanem szilikonalapúak. A PC antioxidant-ban pl. van annyi C-vitaminszármazék, ráadásul ferulic savval kombinálva, hogy tudjon hatni is, mert a származékaiból sokkal kevesebb is elég, de még így sem az inci végén van. Azért jöttem a C-vitaminnal, mert ez az egyik legjobb antioxidáns, folthalványító és ránctalanító is. A C-vitamin származékaiból pedig kevesebb is elég, ahogy a retinol és retinal tartalmú készítményeknél is, pl. 0,5% retinal hatóanyagtartalmú termék erősnek számít. Ránctalanításhoz szerintem C-vitamint vagy retinolszármazékos terméket érdemes venni, ami megfelelő mennyiségben tartalmazza a hatóanyagot. Itt a C-vitamin származékok vannak leírva, hogy melyikből mennyi kell egy termékbe, hogy hasson: http://www.truthinaging.com/review/part-4-what-is-it-vitamin-c-derivatives De ha nyomokban tartalmaz valami gyengéd cuccot, mint a petrezselyem olaj, az nem lesz túl hatékony. Pl. gránátalma olajos cuccoknál szoktak még ilyet csinálni, hogy benne van az inci végén egy nagyon pici, és a gránátalma olajnak is van anti-aging hatása, de hát így sokat nem kell tőle várni. Amúgy nagyon izgalmas tudományos kutatások vannak a témában, a bőrápolásban imádom a pattanások kezelését, az öregedésgátlást, és a fényvédelmet, ezek a legizgibb topikok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe6/4/14 01:57

      :DD

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe